Foto: Publicitātes attēls
Gatavojoties svētku sezonas tendencēm, ir tik viegli apmulst krāšņajā veikalu piedāvājumā. Tāpēc modes blogeres Alina Keller un Maija Armaneva dalās savos modes un stila ieteikumos, kā ballītē vai svinīgā pasākumā izskatīties moderni un oriģināli.

Alina Keller: "Ziemas sezona ir visīstākais svētku laiks, tāpēc nevajag baidīties būt spilgtai un izvēlēties izcilus apģērbus un materiālus arī ikdienā, ne tikai ballītēs. Ne velti izteiksmīgākā tendence šobrīd ir shine. Taču mirdzums ir maigs, nevis šokējošs. Arī man patīk mērenība. Taču es diendienā labprāt izvēlos tērpus, kas balansē uz svētku un ikdienas apģērba robežas, piemēram, fliteriem rotāta kleita, kurai pa virsu uzvilkts džemperis."

Šajā svētku sezonā gribētos izcelt četras stila tendences. Ja vēlies, tās visas iespējams apvienot arī vienā tēlā.

Melns

Mēdz teikt, ka melnais vienmēr ir modē, bet šajā laikā tas ir īpaši aktuāls. Pati tumšākā krāsa ir kā fons mirdzošiem elementiem, grafiskiem printiem un visdažādākajiem tērpu fasoniem. Kombinācijās ar detaļām un silueta līnijām melnais ļauj realizēt praktiski jebkuru stilu un izcelt tieši tavu personību.

Mirdzumi

Lēdijām, kurām melns šķiet pārlieku minimāls viņu spilgtajai personībai, palīgā nāk mirdzoši uzšuvumi, fliteri un kristāliņu rotājumi. Atkarībā no tā, cik ļoti gribi mirdzēt savā svētku tērpā, spīguļot var gan nelielas apģērba detaļas, gan arī viss tērps. Tomēr saglabā mērenību, nevis šokē!

Romantisks un roķīgs

Īstas rotaļas notiek starp roķīgo un romantisko stilu. Tos var apvienot, kombinējot dažādus apģērbus, piemēram, sievišķīgu kleitu ar smagnējiem zābakiem. Otrs stilu sastapšanās veids ir viens apģērba gabals, kas sevī iemieso abas noskaņas, piemēram, melna ādas jaka ar romantiskiem ziedu izšuvumiem. Šī kombinācija romantiskajām sievietēm ļauj "piemest tēlam pipariņu", bet "asajām" – pārsteigt ar savas maigās puses atklāšanu.

Devil is in the details

Pats svarīgākais šajā svētku sezonā ir nepārspīlēt, jo patiesais šarms ir tieši detaļās, kas piesaista aci un liek skatienam pakavēties. Tie ir printi, uzšuves, smalkas rotaslietas, grafiski elementi un, protams, smaids un pozitīva enerģija, kas vienmēr ir modē.

Aktuālās tendences apkopo Maija Armaneva: "Tāpat kā iepriekš, arī par šīs svētku sezonas tuvošanos liecina kleitu un dažādu interesantu tērpu salikumu parādīšanās veikalos. Īpaši aktuāli šogad ir spīdīgi fliteri, kuri var būt dažādās krāsās, kā arī neparasti izšuvumi no pērlēm un akmentiņiem. Krāsas kļūst arvien dziļākas, piemēram, karaliski zilā, burgunieša sarkanā un visi metāliskie toņi. Šis ir laiks, kad patiešām nevajadzētu baidīties spīdēt kā zvaigznei ziemotajās debesīs."

Alina un Maija savai svētku garderobei izvēlējušās "Guess", "Tommy Hilfiger", "Molly Bracken" un "Denim Dream" zīmolu tērpus. Tajos atspoguļojas gan katra zīmola rokraksts, gan aktuālās modes vadlīnijas, gan blogeru individualitāte un stils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!