Foto: Estētiskās kosmetoloģijas medicīnas centra "Art of Beauty" dibinātāja Veronika Streļcova
"Viss notiek, kā jānotiek" – labi zināma frāze un diez vai novecošanas ģenētiskos aspektus iespējams mainīt vai ietekmēt tos, tomēr atlikt šo procesu var. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj gūt fantastiskus rezultātus. Šodien pastāstīsim par tādu revolucionāru atjaunošanas metodi kā radioviļņu liftings. Šīs procedūras nianšu pārzināšana ļaus iegūt ne tikai pamanāmu, bet arī ilgspēlējošu rezultātu!

Novecošana ir sarežģīts bioloģiskais process, kam raksturīgas strukturālas, funkcionālas un vielmaiņas izmaiņas. Novecošanss pazīmes var ļoti labi pamanīt uz ādas – veidojas jaunas krunciņas, esošās grumbas kļūst dziļākas, āda vairs nav tik tvirta, toties ir sausa un parādās arī dažādi pigmenta plankumi. Lai kādas arī nebūtu novecošanas izpausmes, būtība ir viena – novecošanas rezultātā mainās kaulu un audu, tajā skaitā – arī ādas, struktūra. Pēdējā desmitgadē estētiskajā medicīnā notikušas revolucionāras pārmaiņas – radīta virkne augsti attīstītu tehnoloģiju aparātu metožu, kas atjaunošanas procesus ādā iedarbina bioķīmiskajā līmenī.

Visvarenais kolagēns

Kolagēns ir proteīns, kas nodrošina ādas izturību un elastību. Ar gadiem jaunībai raksturīgā kolagēna šķiedru kārtība zūd, kā rezultātā parādās krunciņas.

Viena no kolagēna pamatīpašībām – tā sastāvā ir daudz ūdens. Turklāt tam piemīt elektrības vadītspēja, kas ļauj apgalvot, ka kolagēna struktūra – attiecīgi arī izmaiņas tajā – var būt atkarīgas no elektromagnētiskā starojuma.

RF-tehnoloģijas un anti-age terapijas

Šīs ir jaunākās metodes neinvazīvai (t.i., ādu neievainojošai) jauna kolagēna veidošanās sttimulācijai gan ādas virskārtā, gan dziļākos slāņos. Šādu tehnoloģiju ir daudz, bet šodien runāsim par vienu no populārākajām – radioviļņu jeb RF liftingu.

RF-liftingā tiek izmantotas divas tehnoloģijas – monopolārā un bipolārā, katrai no tām ir atšķirīga iedarbība uz ādu. Kā izvēlēties īsto, jo runa taču ir ne tikai par ādas skaistumu, bet arī veselību? Aplūkosim abas procedūras un izvērtēsim to priekšrocības un trūkumus.

RF-liftinga veidi un metodes īpatnības


Monopolārais RF-liftings

Metodes pamatā ir iedarbība uz ādu ar augstu frekvenci (6 MHz) un 50 vatu jaudu, kā rezultātā elektriskā enerģija pārveidojas siltuma enerģijā un uzsilda dermu līdz 60–70°С.

Šajā brīdī ādā sākas bioķīmiski procesi – difūzas izmaiņas kolagēna struktūrā.

Šī metode ir patentēta kā "termāža" (no grieķu val. therme – siltums) vai termoliftings.

Kas notiek

Ārsti–dermatologi šo metodi uzlūko ļoti uzmanīgi, jo, uzsildot audus līdz 60°C, ādā esošās proteīnu šķiedras neatgriezeniski denaturējas jeb, vienkāršiem vārdiem runājot, pārveidojas par dzīvot nespējīgu kolagēnu un elastīnu.

Nedzīvs kolagēns nespēj pildīt savas mitrināšanas funkcijas, taču ādā paliek kā sarāvies un, jā, sasprindzis savītušas ādas karkass.

Kāds ir rezultāts

Nereti medicīna pielieto precīzi izskaitļotu ādas slāņa traumēšanas metodi, lai izraisītu prognozētus imunitātes uzplaiksnījumus un īslaicīgu atjaunošanas efektu.

Ārkārtas gadījumā āda sāk sintezēt jaunu kolagēnu un kādu brīdi cilvēka sejas ādai ir divu līmeņu karkasa proteīna struktūra – atmirušais slānis un jaunās šūnas, ko organisms pastiprināti izstrādā. Tieši šajā periodā ir izteikti redzams rezultāts – āda ir nostiepta, tonizēta, krunciņas pazūd vai samazinās.

Atliktais efekts pēc termoliftinga procedūras

Diemžēl, neviens pacientiem nestāsta par procedūras vēlākajiem efektiem. Proti – nevis par tiem rezultātiem, kurus novērosiet uzreiz pēc seansa, pāris nedēļas vai mēnešus vēlāk, bet par tiem, kas parādās pēc vairākiem gadiem vai pat gadu desmitiem. Uz normālas novecošanas fona, kas notiek ar mums visiem, karkasa struktūru pavājināšanās pēc termālas vai ķirurģiskas iejaukšanās notiek daudz straujāk un pamanāmāk.

Termoliftings ir nopietna trauma, bet traumētie apvidi ir daudz vājāki. Turklāt atkārtotais magnētiskais lauks negatīvi ietekmē iekšējos orgānus. Tā rezultātā sieviete iegūst efektu uz pāris mēnešiem, bet problēmas – visai atlikušajai dzīvei.

Jāņem vērā arī tas fakts, ka termoliftinga procedūru var pielietot tikai vienu reizi mūžā.

Bipolārais RF-liftings

No iepriekšminētās metodes šī atšķiras ar to, ka tās pamatā ir nevis termāls elektromagnētiskais trieciens ādai, bet daudz saudzējošāka tehnoloģija.

Kā tas notiek

Ilgu laiku tika uzskatīts, ka RF procedūru efekts tiek iegūts tikai uz dermālās tūskas rēķina, kas parādās siltuma ietekmē. Tomēr klīnisko pētījumu rezultāti pierādījuši, ka bipolārais RF-liftings ādu stimulē ne uz siltuma efekta rēķina. Atgādināsim, ka kolagēnam ir ļoti hidratēta struktūra ar izteiktu elektrovadītspēju. Attiecīgi bioķīmiskās izmaiņas tiek panāktas ar elektromagnētiskā lauka palīdzību, turklāt audus jāuzsilda tikai līdz četrdesmit grādiem. Ļoti svarīgi – šajā procedūrā nav magnētiskā lauka.

Tātad, veicot RF procedūru ar bipolāro metodi, tiek minimizēta uzkaršana, audi netiek traumēti, bet tiek iegūts izteikts atjaunošanās efekts.

Kāds ir rezultāts

RF ietekmes rezultātā tiek aktivizēti vielmaiņas procesi ādas šūnās, tajā skaitā arī fibroblastos (saistaudu šūnās), kas ieslēdz jauna kolagēna veidošanās mehānismu, t.i., ādas atjaunošanās procesu.

Svarīgi: process notiek daudz dabiskāk organismam un daudz ērtāk pacientam.

Jaunas paaudzes aparāti, kas strādā bipolārā radiofrekvencē

Neraugoties uz acīm redzamo bipolāro tehnoloģiju priekšrocību, salīdzinot ar monopolāro, šai tehnoloģijai agrāk bija būtisks trūkums – pārāk virspusēja ietekme uz ādu.

Tādēļ tika radītas jaunas paaudzes bipolārās RF sistēmas, kurās darba zona ir lokalizēta starp diviem tuvu esošiem elktrodiem, starp kuriem ar vakuumu tiek satverta āda, ļaujot radioviļņu enerģiju maksimāli koncentrēt uz apstrādājamo zonu. Šādi tiek aptverts daudz biezāks ādas slānis – derma un hipoderma, kā rezultātā tiek iegūts izteikts liftinga un atjaunošanās efekts.

Mūsu piedāvājums

Saviem klientiem piedāvājam bipolārā radioviļņu RF-liftinga metodi ar Vācijā ražotu jaunas paaudzes aparātu "X-Lite Biopotential".

Sistēma "X-Lite Biopotential" izmanto efektīvu tehnoloģiju kombināciju:

  • radioviļņu enerģiju,
  • mikrovibrāciju,
  • vairāku veidu gaismas enerģiju,
  • īpašus gaismas ietekmes spektrus.

Šīs sarežģītās procedūras galvenā priekšrocība – tiek izmantots pašas ādas potenciāls, tās spēja atjaunoties. Vairākas vienlaicīgi izmantotas tehnoloģijas būtiski pastiprina un paildzina šo efektu.

Rezultāts pēc procedūras ar aparātu "X-Lite Biopotential"

Tūlītējs efekts: bioloģisko audu liftings un prolongētas liftinga iedarbības starts.

Atliktais efekts: kolagēna karkasa atjaunošana, uzlabots ādas tonuss, krunciņu dziļums un garums samazinās.

Ar neapbruņotu aci raugoties spogulī, jūs redzat, kā mainījusies jūsu seja, samazinājušās krunciņas un nogludinājusies āda.

Procedūrai ar aparātu "X-Lite Biopotential" ir virkne kontrindikāciju, par kurām jums pastāstīs mūsu speciālisti pirmajā konsultācijā. .

Vēlam jums veselību, ilgu mūžu un būt skaistām jebkurā vecumā!

Rīga, Antonijas iela 12. Ieeja no krustojuma ar Dzirnavu ielu. Tālrunis: +371 28668338; +371 67807777. E-pasts: info@artbeauty.lv www.artbeauty.lv

Patiesā cieņā

Jūsu "Art of Beauty".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!