Foto: Publicitātes foto

Kas jāzina par zobu implantāciju, lai bez uztraukuma varētu sēsties zobārsta krēslā? Kā atrast labu zobārstu un kvalitatīvus implantus? Šie ir jautājumi, ko uzdod ikviens, kas plāno sakārtot savu mutes dobumu. Pasaulē ietekmīgākais implantu ražotājs "Straumann" kopā ar zobārstniecības klīnikas "Zinta" īpašnieci un vadītāju, zobārsti Zintu Štekerhofu skaidro atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Svarīgi ir uzticēties ārstējošajam zobārstam.

Stomatologi ir vienisprātis – svarīgs veiksmīga ārstēšanas rezultāta priekšnoteikums ir pacienta uzticība ārstam un tā kompetencei. Te arī atklājas, kādēļ ir svarīgi noskaidrot, vai ārsts papildina savas zināšanas un prot strādāt ar inovatīviem materiāliem. Modernās zobārstniecības tehnoloģijas un ārstniecības metodes ļauj atrisināt arī tādas mutes dobuma problēmas, kas vēl pirms kāda laika šķita neārstējamas.

Daktere Zinta Štekerhofa uzskata, ka jau pirmās vizītes laikā cilvēkam vajadzētu saņemt atbildes uz visiem jautājumiem. Zobārstam būtu jāpaskaidro, kāds būs ārstēšanas plāns, cik ilgs būs ārstēšanas process, kādi būs ārstēšanas etapi un kādas būs ārstēšanas izmaksas.

"Jebkurā gadījumā pirmais solis ceļā uz saulainu smaidu būs vispārējā veselības stāvokļa un mutes dobuma izmeklēšana, lai noteiktu kaulaudu kvalitāti, blakus esošo zobu stāvokli, sakodienu. Šo izmeklējumu veikšanai nepieciešams 3D rentgens, ko nodrošinām pie mums klīnikā uz vietas," tā daktere Štekerhofa.

Gatavojoties implantācijai, iespējams, ir vērts apmeklēt vairākus ārstus, lai patiešām būtu pārliecība, ka konkrētajam zobārstam uzticaties un paļaujaties uz viņa darbu. "Tas nav nekas neparasts – vienam cilvēkam konkrētais zobārsts šķiet ideāls, bet citam – pārāk ass vai pārāk maigs," atzīst daktere Štekerhofa.

Pacientam ir jāinformē zobārsts par savām slimībām

"Mums ir jānoskaidro, vai cilvēkam nav blakus saslimšanu, kas ietekmētu kaula kvalitāti (cukura diabēts, reimatisms, izkaisītā skleroze, audzēji), imūnsistēmas traucējumu, sirds un asinsvadu slimību."

Ārstam ir maksimāli labi jāsagatavojas operācijai, lai tās laikā nebūtu nepatīkamu pārsteigumu un operācija nebūtu jāatceļ. Taču cilvēka organisma reakcija ne vienmēr ir paredzama. Jāņem vērā, ka reizēm nākas veikt papildu manipulācijas un koriģēt ārstēšanas plānu. Tieši tādēļ ir svarīgi izstāstīt ārstam visu par savu veselību, tai skaitā par kaitīgajiem ieradumiem. Noteikti izstāstiet zobārstam, ja smēķējat!

"Pirms implantācijas būs jāsakopj mutes dobums – tā var būt kāda zoba izraušana, infekciju likvidēšana vai parodontozes ārstēšana. Mūsu klīnikā ir pieejams gan zobu higiēnists, gan speciālists-periodontologs, kas ārstē smaganu saslimšanas," atzīmē klīnikas vadītāja.

Implanti ir ieguldījums jūsu veselībā

Skopais maksā dubultā – Zinta Štekerhofa šo teicienu atceras, ārstējot pacientus, kuri uzskata, ka zobu implanti ir pārāk dārga investīcija. Šī procedūra nav tik dārga, kā šķiet pirmajā brīdī.

Dažādās zobārstniecības klīnikās maksa par implantāciju būs atšķirīga, tomēr ir jāatceras, ka vidēji viena zobu implanta cena kopā ar protezēšanu būs tikai nedaudz lielāka nekā trīsdaļīgam metālkeramikas tiltam. Tilts un viena zoba atjaunošana izmaksā aptuveni 700-800 eiro, taču tas pēc 7-10 gadiem būs jāmaina. Plate, kas atjauno visu zobu rindu, izmaksā apmēram 500-600 eiro, taču tā rada salīdzinoši lielu diskomfortu.

Kādus zobu implantus izvēlēties?

Zobārstniecības speciālisti iesaka izvēlēties kvalitatīvus materiālus no labi zināmiem ražotājiem. "Mums ir jāpievērš uzmanība tam, kādi materiāli un implanti tiek izmantoti. Nedrīkst riskēt ar savu veselību, tādēļ vajag izvēlēties drošus un uzticamus risinājumus," iesaka daktere Štekerhofa. "Mēs palīdzam pacientiem izvēlēties piemērotāko un izdevīgāko risinājumu, kas kalpos ilgu laiku."

Viņa atklāj, ka savā klīnikā strādā ar šveiciešu uzņēmuma "Straumann" implantu sistēmu. "Augstu vērtējam vienkāršību, veicot ķirurģiskās manipulācijas un protezēšanas daļu plašo klāstu, kas ļauj radoši rīkoties dažādās situācijās. Šie implanti attaisno cerības sarežģītos gadījumos, kad pietrūkst kaula apjoma. Īpašs implanta pārklājums nodrošina labu un ātru sadzīšanu faktiski 100% gadījumu."

Prasmīga ārstēšana un kvalitatīvi implanti nodrošinās jums veselīgu un saulainu smaidu visam mūžam! Tieši tādēļ lielākā daļa cilvēku, kas domā par nākotni, zaudētu zobu atjaunošanai izvēlas zobu implantāciju.

8. augustā pulksten 17.30 zobārstniecības klīnikā "Zinta", Lielā Dzirnavu ielā 18, Ventspilī notiks bezmaksas lekcija "Mūsdienīga zobu implantoloģija – nesāpīga procedūra par pieejamu cenu"

Aicinām visus interesentus uz tikšanos ar zobārsti, sertificētu zobu protēzisti Dr. Zintu Štekerhofu un ķirurgu Dr. Ģirtu Štekerhofu.

Lekcijas laikā uzzināsiet:

  • Kas ir zoba implants un kā ar tā palīdzību atjaunot trūkstošus zobus?
  • Ārstēšanas iespējas situācijās, kad trūkst viens zobs vai vairāki, vai ja vispār vairs nav zobu.
  • Kadēļ trūkstošais zobs ir jāatjauno pēc iespējas ātrāk?
  • Zobu implantu priekšrocības attiecībā pret citām ārstēšanas metodēm.
  • Zobu implantācijas izmaksas.

Veselīgs un skaists smaids ir pieejams ikvienam!

Lektori: Dr. Zinta Štekerhofa un Šveices kompānijas "Straumann" pārstāve Latvijā Gundega Bērziņa.

Aicinām pieteikties pa tālruni: 63622244 vai 29456701,

vai e-pastu: info@klinikazinta.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!