Foto: Privātais arhīvs

Vēl pagājušā gada sākumā Norma dzīvoja mierīgu dzīvi pieticīgā mājiņā Amerikas Savienoto Valstu Mičiganas štata ziemeļos, taču liktenis nesa divus smagus triecienus – jūlijā nomira vecās kundzes vīrs Leo, ar kuru laulībā pavadīti 67 gadi, un tajā pašā laikā Normai diagnosticēja dzemdes kakla vēzi. Ārsta prognoze nebija iepriecinoša – pat ja sieviete izturēs operāciju, pēc tās mēnešiem ilgi būs nepieciešamas apstarošanas un ķīmijterapijas procedūras. Tā vietā Norma izlēma izmantot atlikušo mūžu tam, kas viņai ārkārtīgi patīk – ceļošanai.

Jūlijā, kad pamazām izdzisa Normas vīra dzīvība, arī vecā kundze piedzīvoja nepatīkamus brīžus pie ārsta – veicot ierastās analīzes, viņas urīnā bija atrasts neliels asiņu piejaukums. Normu nosūtīja uz vienu ultrasonogrāfiju, pēc tam uz otru. Atklājās, ka viņai ir apjomīgs audzējs dzemdes kaklā. Divas dienas pēc Leo nāves Norma kopā ar savu dēlu Timu un vedeklu Reimiju sēdēja ārsta kabinetā un runāja par viņas ārstēšanas iespējām.

Foto: Privātais arhīvs
Kad trauslā, nieka 46 kilogramus smagā un nepilnu pusotru metru garā kundzīte no ārsta izdzirdēja bēdīgo prognozi, viņa pārsteidza visus klātesošos, sparīgi paziņojot: "Man ir 90 gadu, es došos ceļā!" Kundze nolēma atlikušo mūžu izmantot pasaules apskatīšanai.
Foto: Privātais arhīvs

Ģimene atbalstīja Normas lēmumu. Dēls teica dakterim, ka turpmāk dzīvos uz riteņiem, vedīs Normu, kur vien viņa vēlas, lai viņas mūža izskaņa būtu pēc iespējas skaistāka un laimīgāka. Tims ar bažām paraudzījās uz dakteri, baidīdamies, ka tiks norāts par bezatbildību.

Foto: Privātais arhīvs
Taču ārsts atbildēja ko negaidītu: "Mēs, ārsti, katru dienu redzam, cik smaga ir vēža ārstēšana. Bieži vien tai ir šausmīgas blakusparādības, turklāt nav nekādas garantijas, ka viņa pārdzīvotu operāciju, kuras laikā izgriež ļaundabīgos audus. Jūs darāt tieši to, ko es darītu šādā situācijā. Lai fantastisks ceļojums!"
Foto: Privātais arhīvs

Kopš tās dienas visa ģimene kopā ar četrkājaino mīluli Ringo apceļo Amerikas Savienotās Valstis un neizskatās, ka viņu ceļojums grasās tik drīz aprauties.

Foto: Privātais arhīvs

Normas ģimene izveidojusi īpašu profilu sociālajā portālā Facebook ar nosaukumu "Driving Miss Norma" (ceļojošā Normas kundze), kur regulāri publicē jaunākās ceļojuma bildes. Gandrīz visās bildēs Norma redzama smaidām un priecājoties par dzīvi. Šobrīd profilam ir jau vairāk nekā 250 tūkstoši sekotāju.

Foto: Privātais arhīvs

Aizrakstot vēstuli, atbild Normas dēls Tims: "Mēs pašlaik atrodamies Taibī salā (Tybee Island), līdzās Savannai Džordžijas štatā. Piektdien šo vietu pametīsim un dosimies uz Hiltonhedailendu (Hilton Head Island), kur pavadīsim dažas nedēļas. Pēc tam – kas to lai zina?"

Foto: Privātais arhīvs

Jautāts, kura vieta Normas kundzei līdz šim patikusi visvairāk, Tims raksta: "Normas kundzei visspilgtākos iespaidus radīja Jeloustounas Nacionālais parks Vajomingā, jo tur viņa redzēja geizerus, burbuļojošas ūdens un dubļu tilpnes."

Foto: Privātais arhīvs

Un, kāda ir Normas kundzes pašsajūta? "Patiesībā viņa ir daudz stiprāka un enerģiskāka, nekā pirms sešiem mēnešiem, kad devāmies ceļojumā. Normas kundze necieš sāpes, viņas prāts ir ass. Mēs ticam mīlestības dziedējošajam spēkam."

Foto: Privātais arhīvs

Vairāk bilžu no Normas kundzes ceļojuma:

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem Twistedsifter.com un Boredpanda.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!