Foto: Aleksandrs Maļinovskis
Aizvadītās Sieviešu dienas ietvaros īpašu notikumu piedzīvojuši pansionāta "Liepa" iemītnieki, kuriem sniegta iespēja uz mirkli ceļot laikā, piedaloties fotosesijā. Iejūtoties īpašos retro noskaņas tēlos un izbaudot frizieru un vizāžistu rūpes, pansionāta dāmas un kungi iemūžināti aizkustinošā fotoprojektā, kas ļāvis modeļiem arī pašiem uz sevi palūkoties no gluži jauna skatpunkta.

Fotoprojekta iniciatore ir Nataļja Novikova, topošā fotogrāfe un Baltijas čempione ratiņtenisā, kura lieliski apliecina to, ka cilvēka spējām patiesībā nav robežu – atliek vien kaut ko ļoti, ļoti vēlēties.

Pērnā gada izskaņā viņa ar domubiedriem uzsākusi īpašu projektu "Svētku kaleidoskops".

"Tā devīze ir "Ienes vairāk krāsu savā dzīvē". Ideja – svētki kā kaleidoskops. Dažādas krāsas, dažādas tēmas, dažādas izklaides. Starp mums ir tik daudz talantīgu cilvēku – fotogrāfi, dejotāji, mākslinieki, dizaineri un citi. Tie nav sabiedrībā plaši pazīstami cilvēki, bet, kas vēl svarīgāk, viņi ir ļoti atsaucīgi un viņu pieredze pārliecina, ka to var darīt jebkurš. Mūsu projekta mērķauditorija ir bērni un veci cilvēki, kurus vēlamies iepriecināt."

Nataļjas un viņas komandas pieredzē ir jau vairāki šādi pasākumi – veltīti Jaunajam gadam un Valentīndienai, kā arī 8. martam.

"6. martā, par godu Sieviešu dienai, pansionātā "Liepa" sarīkojām īpašus svētkus tā iemītniekiem, apsveicot dāmas un izklaidējot kungus. Tā bija fotosesija retro stilā, kurā pansionāta iemītniecēm veidojām meikapu, frizūras un kopējo stilu, kas bija ieturēts retro tematikā. Savukārt visus izklaidēja bērnu studijas "De Arte" sniegtais koncerts," atklāj Nataļja.

Viņa atzīst, ka uz šiem pasākumiem cilvēki reaģē ļoti pozitīvi un labprāt piedalās notiekošajā. Iemūžinātās fotogrāfijas savukārt tiks izvietotas īpašā izstādē pansionāta telpās.

"Pasākums izdevās lielisks, jo pansionātā mītošie cilvēki labprāt izmantoja iespēju uz savu ikdienu un paši uz sevi palūkoties citām acīm. Ceram, ka tas viņiem sniedza arī jaunas emocijas, kas iekrāsoja ierasto ikdienas dzīvi," tā Nataļja.

Turpinot dzīvot pilnasinīgu dzīvi, Nataļja, neraugoties uz negaidītajām dzīves pārmaiņām pēc nonākšanas ratiņkrēslā, turpina pierādīt, ka cilvēka ierobežojumi ir krietni mazāki nekā viņam šķiet pašam. Par Nataļjas ikdienas gaitām un uzvarām vēstījām jau pērn, taču viņa nebūt nav apstājusies pie sasniegtā, izvirzot arvien jaunus mērķus.

Projekta tapšanā piedalījās:

Nadežda Ignatāne un Anna Anna Oseledko – kostīmi un imidža veidošana;

Svetlana Ohramenko, Lena Ozola, Marina Zimonina, Nataļja Granovska – imidža veidošana.

Aleksandrs Malinovskis – backstage; fotografs

Aleksandra Spiridonova un studija Di Arte – dejas;

Adrija Žagare – dziedātāja;

Administratore – Ilona Dzene;

Fotogrāfe – Darja Glotova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!