Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix/AFP/Scanpix

Vairumam rudmatainā austrāliešu skaistule Nikola Kidmena asociējas ar spilgto kurtizānes lomu "Mulenrūžā". Taču talantīgā aktrise iemiesojusi arī daudz citu lomu, vienlaikus cīnoties ar negaidītiem pavērsieniem privātajā dzīvē. Toma Krūza nodevība, jaunā vīra dēmoni un nebeidzami centieni kļūt par māmiņu... Tas viss, gluži kā košā kino filmā, mijas ar nezūdošu vēlmi pēc mierīgas ģimenes dzīves. Turpinot rakstu sēriju "Sievietes vēsturē", šoreiz piedāvājam ieskatu Nikolas Kidmenas dzīvē, kurā viņa kā divas galvenās prioritātes izvirzījusi ģimeni un karjeru.

Nikola Mērija Kidmena piedzima 1967. gada 20. jūnijā Honolulu pilsētā Havaju salās, taču par mājām Kidmena tomēr sauc Austrālijas pilsētu Sidneju.

Kidmena auga sabiedriski aktīvā ģimenē – māte cīnījās par sieviešu tiesībām, bet tēvs bija advokāts. Jau kopš bērnības pie pusdiengalda tika apspriestas sociāli svarīgas tēmas, taču brīvajā laikā Nikola kopā ar māsu vecākiem palīdzēja dalīt bukletus saistībā ar dažādām kampaņām.

Kad Nikolai bija 17 gadu, viņas mātei tika konstatēts krūts vēzis. Nikola pameta darbu, lai iestātos masāžas kursos un varētu mātei nodrošināt masāžas terapiju. Lielā centība atmaksājās, un aktrises māte uzveica vēzi.

Kopš raibajiem pusaudzes gadiem Kidmena ir mērojusi tālu ceļu: izveidojusi gan pati savu ģimeni, gan pārsteigusi visus ar savu neiedomājamo talantu un šarmu, gūstot neskaitāmus apbalvojumus kino jomā un cilvēku atzinību.

Soļi pretī kinozvaigznes titulam

Foto: AFP/Scanpix

Lielā mīla un nejaukais šķiršanās process – kopdzīve ar Tomu Krūzu

Foto: AP/Scanpix

Cīņa ar vīra dēmoniem un laimīgas ligzdiņas vīšana

Foto: Vida Press

Nebeidzamā vēlme būt par māti un cīņa ar neauglību

Foto: Vida Press
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!