Foto: instagram.com/baddiewinkle

Kā jau skandalozai personībai pieklājas, Badija Vinkla (Baddie Winkle) sabiedrībā izraisa galēji pretējas emocijas: sākot ar "Vienreizēji, es arī viņas vecumā gribētu būt tāda!", līdz pat – "Šķiet, večiņa ir galīgi nojūgusies!" Bet Badijai pašai par to ne silts, ne auksts, jo savos solīdajos 88 gados viņa turpina uz pilnu klapi izbaudīt visas dzīves sniegtās iespējas, iedvesmojot arī citus sekot viņas piemēram. Un sekotāju ir ne mazums, jo, spriežot pēc Badijas "Instagram" kontā izvietotajām fotogrāfijām, viņas dzīve ir daudz interesantāka, nekā vairumam 20 30 gadnieku.

Badijas Vinklas fenomenālā popularitāte balstās uz faktu, ka viņa, neskatoties uz sabiedrības viedokli, atļaujas dzīvot tā, kā grib. Vēlies 88 gados defilēt rozā bikini? kāpēc gan ne! Gribi ietērpties visās varavīksnes krāsās un ievilkt kādu smaržīgu dūmu? kurš gan viņai var to aizliegt?

my blush is called orgasm btw

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on May 30, 2016 at 5:10pm PDT

don't forget i have my first local meet and greet this Saturday in Knoxville Tennesse ☀️

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Jun 13, 2016 at 4:33pm PDT

Ja šķiet, ka Badija (viņas īstais vārds ir Helēna van Vinkla - Helen van Winkle), ir padzīvojusi sieviete, kas vienkārši nemāk ar godu atvadīties no sen pagājušās jaunības, un kura visas dzīves laikā ir bijusi laimīgi pasargāta no lieliem likteņa triecieniem, tad tas ir kļūdains pieņēmums. Izrādās, ka košā fasāde slēpj arī savas ēnas puses. Badija nāca pasaulē 1928. gadā, kad apkārt valdīja "Lielā depresija", tādēļ viņai nebija lemts izbaudīt bezrūpīgus bērnības gadus. Vēlāk Badija izgāja pie vīra, laulībā piedzima dēls, tad meitiņa, un viņa iegrima rimtajā ģimenes dzīvē, kura, tā vien šķita, ilgs mūžam.

LA Vibez

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on May 10, 2016 at 4:38pm PDT

I don’t know what’s hotter, me or this Angriest Whopper🔥 #bkpdpartner

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Mar 31, 2016 at 5:35pm PDT

Tomēr tās bija maldīgas cerības, jo tieši 35 kāzu gadadienā Badijas vīrs gāja bojā smagā autoavārijā. Un tas vēl nav viss, jo 1999. gadā no vēža mira Badijas tobrīd 46 gadus vecais dēls Deivids. Šīs izmaiņas viņas dzīvē notika tik strauji, ka Badija vienkārši nespēja to aptvert un samierināties ar notikušo. "Es gadiem ilgi mēģināju atrast skaidrojumu, kādēļ notika tā, kā notika," stāsta Badija. "Es ieslīgu depresijā un dzīvoju pastāvīgās sērās. Bet tad kādā brīdī pār mani nāca apskaidrība, ka man ir jābūt stiprai. Ja ne sevis, tad savas meitas, savu piecu mazbērnu un trīs mazmazbērnu dēļ."

🍄🔮

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Jul 25, 2015 at 11:38am PDT

Kurt Cobain #OriginalGrit @gritcreative

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Mar 30, 2015 at 10:38am PDT

Kādā nesenā intervijā Badija atzinās: "Tajā laikā es gandrīz nepārtraukti mirku asarās, es vienkārši nespēju noticēt tam, kas bija noticis ar manu dzīvi. Tieši tad es nolēmu pārtapt par Badiju Vinklu. Tā bija kā simboliska jaunas lapas pāršķiršana, iespēja sākt visu no jauna. Un, kad šis lēmums bija pieņemts, atgriezās arī interese par dzīvi. Kaut gan dziļi sirdī es, protams, apzinos, ka faktiski vienmēr esmu bijusi tāda, vienkārši tā ir cita puse, kam nebija ļauts izpausties."

took me forever to blow this shit out!! Lol

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Jul 18, 2016 at 4:21pm PDT

Kādā 2014. gada aprīļa dienā Badija stāvēja pie spoguļa, ģērbusies apgrieztos džinsu šortos, košā T kreklā un zeķēs ar marihuānas rakstu, kad ciemos ieradās viņas mazmeita Douna ar savu septiņpadsmitgadīgo meitu Kenediju. Mazmazmeita bija sajūsmā, palūdza Badijai atļauju viņu nofotografēt un ievietot attēlu internetā. Šo momentu var uzskatīt par patieso Badijas Vinklas popularitātes fenomena pirmsākumu. "Stilīgs apģērbs ir radīts, lai to nēsātu. Vecumam nav nekādas nozīmes, visu nosaka tikai katra paša stila izjūta un individualitāte," Badija pauž savu pārliecību.

🌴🌞

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Apr 22, 2015 at 4:45pm PDT

💣📲💗

A photo posted by BADDIEWINKLE (@baddiewinkle) on Oct 5, 2015 at 7:15pm PDT

Šobrīd Badijas Vinklas "Instagram" konta sekotāju tīkls ir pārsniedzis jau divu miljonu skaitu, bet interesanti, ka reti kurš atļaujas izteikt indīgas piezīmes. Lielais vairums uzskata šo drosmīgo sievieti par iedvesmojošu un uzskatāmu piemēru tam, ka, neskatoties ne uz ko, nedrīkst mest plinti krūmos, arī 88 gadi nav šķērslis, lai beidzot sāktu dzīvot tā, kā vēlies, pat ja tādēļ nākas lauzt sabiedrības iesīkstējušos stereotipus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!