Foto: Jackie Lee
Deviņpadsmitgadīgā Paula Šimkuse ar modes biznesu saistīta jau labu laiku, pēc skolas sola viņa devusies sevi pierādīt plašajā pasaulē, piedaloties šikāko dizaineru modes skatēs un veidojot karjeru. Atklātā sarunā Paula stāsta par saviem līdzšinējajiem dzīves līkločiem – cīņu ar aizspriedumiem, glaunākajām modes skatēm un citām nebūt mazāk svarīgākām niansēm.

Paulas modeles karjera sākusies tad, kad viņai bija vien 13. Toreiz topā bija nobildēties, bildes dažādās programmās nedaudz uzfrišināt un tad publicēt apskatei. "Droši vien tagad liktos galīgi garām, bet nu kad bija 13 gadi, tad tas bija ļoti stilīgi," iesmej Paula, kura pēc fotogrāfiju publicēšanās saņēma komplimentus – cilvēki mudināja, ka jākļūst par modeli. "Tad neuztvēru to nopietni, bet ideja tāpat bija iesēdusies galvā."

Vienā dienā kāda paziņa atrakstījusi, ka jāpiesakās "Ford Models Supermodel of the World" konkursam, ko Latvijā pārstāv "2bmodels" Agra un Lauras Blaubuku vadībā. "Nodomāju, ka tāpat jau nav, ko zaudēt, kaut vai joka pēc varētu aizsūtīt savu pieteikumu. Pēc divām dienām saņēmu e-pastu, ka jāierodas uz finālu..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!