Foto: Privātā arhīva foto
Ne vienmēr viss notiek uzreiz. Ir gadījumi, kad, lai sasniegtu mērķi, ir jāmēģina atkal un atkal. Tieši tā darīja Iveta Runce. Viņa vēlējās atbrīvoties no liekā svarā, un viņai tas izdevās. Tam bija vajadzīgi septiņi gadi un trīs mēģinājumi, bet rezultāts ir iespaidīgs – 40 zaudēti kilogrami.

Iveta, kas savu stāstu iesūtīja, piedaloties "Viņa" un "Reebok" organizētajā konkursā, raksta: "Viss sākās 2011. gadā. Es kopā ar kolēģiem devos atpūtas ceļojumā uz Stokholmu, daudz fotografējāmies. Atgriežoties mājās un pārskatot bildes, sapratu, ka man dzīvē ir kaut kas jāmaina, ka tas, ko es redzu vairs man nepatīk. Mans svars bija sasniedzis 114 kilogramus."

Tā Iveta nolēma sākt pārvērtības. Kaut kas bija jāmaina. Vispirms viņa mainīja savus ēšanas paradumus. "Ēdu mazākas porcijas, atteicos no saldumiem, graudaugiem, saldajiem dzērieniem un ātrajām uzkodām, sāku vairāk staigāt ar kājām, pagāja pus gads, un biju nometusi 21 kilogramu." Pati par pārmaiņām bija ļoti priecīga, arī līdzcilvēki nav lieguši savu atbalstu. Pusotra gada laikā svars nostabilizējās. Iveta bija pieņēmusies svarā tikai par trim kilogramiem.

Foto: Privātais arhīvs
Piecus gadus vēlāk, 2016. gadā, Iveta nolēma savas pārvērtības turpināt. Viņa atkal veica nelielas izmaiņas ēdienkartē. Tāpat Iveta kļuva fiziski aktīvāka. Jaunās dzīvesstila izmaiņas ļāva atbrīvoties no vēl 10 kilogramiem. Pirms diviem gadiem Iveta svēra 86 kilogramus. Tomēr ar to viņai nebija gana – gadu vēlāk tika sperts nākamais solis, lai atbrīvotos no liekā svara.

"Trešais piegājiens pie manām izmaiņām bija 2017. gada 1. oktobris, kad nolēmu, ka man līdz 22. decembrim, darba ballītei, jānomet vēl svars un jābūt skaistai," atceras Iveta. Tā viņa sāka nodarboties ar fitnesu. Katru vakaru Iveta cītīgi sportoja, izmantojot stepa solu un hanteles. Tāpat viņa trenējās, izmantojot velotrenažieri. Rezultāts nelika vilties – zaudēti vēl 12 kilogrami.

Foto: Privātais arhīvs
"Uz balli biju kā koša, skaista puķe dārziņā, nopirku skaistu sarkanu kleitu, visi kolēģi priecājās par manām pārvērtībām, un, protams, pašai bija un ir liels prieks par savām pārvērtībām," raksta Iveta. Pārvērtās ne tikai viņas ķermenis, bet arī attieksme pret pasauli: "Pašapziņa ir pacēlusies, muguru gribas iztaisnot un parādīt visiem, ka ar gribasspēku var panākt visu, tikai vajag gribēt."

Runājot par ēšanas režīmu, Iveta atklāj, ka viņa ēd regulāri – katru dienu ietur trīs lielākas maltītes pusdienās, brokastīs un vakariņās. Tāpat viņai ir trīs uzkodas starp ēdienreizēm. Dienā viņa izder vismaz divus-divus ar pusi litrus ūdens. "Mans dzīves ritms ir ļoti aktīvs – strādāju, sportoju, mācos augstskolā, pavadu laiku ar ģimeni un cenšos sevi uzturēt tonusā, lai pašai prieks. Esmu sevi iemīlējusi kā sievieti, kura ir skaista, sportiska, motivēta turpināt darboties un turpinātu iesākto."

Šovasar Ivetai izdevās realizēt arī kādu savas bērnības sapni – viņa sāka nodarboties ar sieviešu futbolu. Sieviete neslēpj, ka ļoti priecājas par šo iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!