Foto: Vida Press
Šārona Stouna plaši pazīstama ne vien kā aktrise, bet arī brīnišķīgi pievilcīga sieviete, kura savu skaistumu saglabā, gadiem ejot. Neraugoties uz it kā ārēji lielisko dzīvi, Šārona piedzīvojusi daudz – gan cīņu par dzīvību un spēku saņemšanu, lai no jauna mācītos pat pašsaprotamākās darbības, gan vilšanos mīlas dzīvē. Tomēr, pārcietusi pat visneiedomājamākās lietas, viņa ir atradusi sevi un ir laimīga!

Šārona Stouna dzimusi 1958. gada 10. martā Pensilvānijā, ASV, un šonedēļ svin 60 gadu jubileju. Skolas gados viņa studēja mākslu un izkopa savu talantu rakstīšanā. Jau agrāk Šārona sevi bija pierādījusi skaistumkonkursos, tāpēc likumsakarīga bija viņas vēlme iet modeles taciņu. Viss notika, kā plānots, un Ņujorkā Šārona ieguva iespēju darboties konkrētajā jomā. Septiņdesmito gadu beigās viņa bija jau sevi pierādījusi dažādās reklāmās – gan drukātā formātā, gan TV.

Foto: AFP/Scanpix

Tomēr ar šo Šāronai nepietika. Lai sasniegtu jaunas virsotnes, apņēmīgā sieviete bija nolēmusi sevi pierādīt arī kino pasaulē. Un tas viņai arī izdevās. Piemēram, zīmīga bija viņas loma komēdijā "Irreconcilable Differences"(1984), kā arī "Police Academy 4: Citizens on Patrol" (1987). Tomēr kā Šāronas lielā iespēja tiek atzīmēta filmā "Total Recall" (1990), kas bija atzinīgi novērtēta. Starp citu, lai popularizētu tolaik vēl gaidāmo filmu, Šārona gozējās arī uz izdevuma "Playboy" vāka, iemantojot tādu titulu kā viena no seksīgākajām gadsimta sievietēm.

Noteikti jāizceļ arī dalība filmā "Basic Instinct" (1992), kas izpelnīja viņai "Zelta globusa" un citu balvu nominācijas. Lai arī daudzkārt gan kritiķi un fani tēlojumu filmās vairāk saistīja ar seksualitāti, ne talantu, 1995. gadā Šārona pierādīja pretējo, filmējoties filmā "Casino". Filma un Šārona tika atzinīgi novērtēta, un viņa par to ieguva "Oskara" nomināciju.

Foto: Vida Press

Šārona vēl joprojām turpina filmēties dažādās filmās, tomēr lielu atzinību un slavu ar savu darbu neiemanto. Karjeras laikā Šārona dažādām balvām nominēta 36 reizes, bet mājās kā uzvarētāja devusies 22 reizes. "Slava vairs nav mana dvēseles degviela. Tie ir dziļāki, nopietnāki aspekti, kas silda manu dvēseli. Un es apzinos – es esmu laimīga," tā reiz teikusi Šārona.

Personiskā elle: mazas izredzes izdzīvot un apņēmība iemācīties darīt visu no jauna

Foto: Reuters/Scanpix

Personisko elli Šārona piedzīvoja 2001. gadā, kad atklājās – aktrise piedzīvojusi hemorāģisko insultu jeb asinsvadu plīsumu, kas izraisa asinsizplūdumu smadzenēs. "Man bija piecu procentu iespēja izdzīvot," atskatoties uz notikušo, pēc vairākiem gadiem komentējusi pati Šārona.

Arī atlabšana nav bijusi viegla. Viņa teic – gandrīz visa kreisā puse bijusi paralizēta. Nefunkcionējusi ne kreisā auss, ne kreisā acs. Turklāt arī vienkārša eksistēšana bijusi apgrūtināta. "Savu vārdu es nevarēju uzrakstīt gandrīz trīs gadus – es nespēju savai rokai likt ieklausīties manā prātā. Es atkārtoti iemācījos lasīt un rakstīt. Es atkārtoti iemācījos runāt. Pagāja gadi, līdz es sajutu savu kreiso kāju, bet sajūtas atgriezās," par smagāko dzīves periodu stāstījusi Šārona.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aktrise skaidrojusi, ka šie notikumi pilnībā mainījuši viņas dzīvi un arī to, kā viņa raugās uz lietām. Tagad, kad tas viss ir aiz muguras, Šārona teic: "Es neraugos uz novecošanu negatīvi. Es izvēlos novecot! Novecot – tas ir mans mērķis. Es deviņas dienas biju intensīvās terapijas nodaļā ar ļoti mazām izredzēm izdzīvot. Es negribu, lai kāds man liek justies slikti par to, ka novecoju. Es pateikšu, kas patiesībā liek justies slikti – tas, ka tu saproti, ka iespējams nemaz nenovecosi," viņa atklājusi.

Ņemot vērā, ka jau atgriešanās pilnvērtīgā dzīvē bija visai sarežģīts process, arī lēmums turpināt karjeru bija šaubu pilns. Galvenokārt Šārona bažījās par šo izvēli atmiņas dēļ – ja agrāk viņai tā bijusi ļoti laba, tad sākotnēji pēc atlabšanas procesa ar lietu atcerēšanos gājis visai grūti. Tomēr Šārona saņēmusi drosmi un piekritusi piedāvājumiem turpināt filmēties.

Apzināta vīra nemeklēšana un lēmums adoptētos bērnus audzināt vienai

Foto: Reuters/Scanpix
1984. gadā Šārona apprecējās ar producentu Maiklu Grīnburgu. Diemžēl šī savienība nebija ilga un trīs gadus vēlāk katrs aizgāja savu ceļu. Nākamo reizi jāvārdu Šārona teica 1998. gada Valentīndienā, kad viņa apprecējās ar žurnālistu un redaktoru Filu Bronšteinu. Drīz vien abi nolēma arī paplašināt savu ģimeni un adoptēt dēlu. Lai arī sākotnēji viss šķita lieliski un abi kopā bija pārcietuši daudz, tostarp Šāronas cīņu par dzīvību, abi nespēja līdz galam saprasties un palēnām viens no otra atsvešinājās. 2003. gadā pāris nolēma šķirt laulību. "Viņš vienkārši mani neredzēja, nerunāja un neskatījās uz manu pusi," par abu nesaderību stāstījusi aktrise. Tomēr ar to gan viss nebeidzās, jo sarežģīts un visai ķēpīgs bija aizbildniecības process, kurā abi vecāki vēlējās iegūt iespēju pilnībā audzināt mazo atvasīti.
Foto: Vida Press

Lai arī Šārona ik pa laikam sevi atrod kāda sirdsāķīša skavās, piemēram, divreiz jaunākā modeļa Martina Mika kompānijā, viena viņa nav. Aktrise nolēma adoptēt vēl divus dēlus. "Esmu pateicīga, ka mani bērni izvēlējās mani. Es esmu laimīga mamma," teikusi Šārona. Viņa atzinusi, ka būt mātei – tas sākotnēji nav bijis viegli, tomēr tā ir lieliska, neatsverama pieredze.

Aktrise skaidrojusi, ka viņas lēmums bērnus audzināt vienai un sevišķi nemeklēt sev otro pusīti lielā mērā ir saistīts arī ar nesaderīgo laulību ar Filu un sāpīgo šķiršanās procesu, kas atmiņā palicis vēl šodien. Tomēr, lūkojoties nākotnē, viņa cer, ka reiz pie sāniem būs kāds, ar kuru būs patiešām viegli saprasties un kurš mīlētu viņas bērnus.
Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "Hellomagazine", "People", "Daily Mail".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!