Foto: AFP/Scanpix/LETA
Supermodele Taira Benksa savus spēkus karjerā ir pierādījusi ar uzviju. Sasniedzot slavas virsotnes kā modele, viņa turpināja mīt spīdošās karjeras taciņas, piedaloties dažādos projektos un uzsākot savus biznesus. Tomēr, neraugoties uz profesionālo sapņu piepildījumu, viņas privātā dzīve un vēlme būt mammai tika nolikta uz pauzes teju 20 gadus. Arī tad, kad sasniegta perfekcija visās jomās, atkal kaut kas noiet greizi...

Taira dzimusi 1973. gada 4. decembrī Kalifornijā. Jau sešu gadu vecumā viņas vecāki pašķīrās, bet, kā atminas pati Taira, tas viņai tolaik šķitis pat samērā izdevīgi, jo, pavadījusi darbadienas ar māti, bet brīvdienās – kopā ar tēvu, viņai ik gadu rīkotas divas dzimšanas dienas ballītes, divi Ziemassvētki. "Dāvanas un mīlestība dubultā," tā Taira.

Sākotnēji jaunā meitene skolas gados, bijusi pat ļoti populāra, bet skolu maiņas rezultātā viņa bija "barības ķēdes" otrā galā – Tairu nepieņēma, apsaukāja, piemēram, par žirafi un visādi citādi izturējās pret viņu diezgan nežēlīgi. Lai arī cik šajā posmā bija grūti, viņa atzinusi, ka tieši konkrētais periods viņai iemācījis laipnības nozīmību.

Foto: AP/Scanpix/LETA

17 gadu vecumā Taira, izaugusi no neveiklā pusaudžu vecumam, pārvērtusies īstā daiļavā. Vēlēdamies uzsākt modeļu gaitas, Taira sastapās ar saviem pirmajiem atraidījumiem.Tomēr, par spīti visam, Taira nepadevās un drīz vien viss sakārtojās savās vietās.

Kad jaunā meitene pabeidza vidusskolu, likumsakarīgu notikumu rezultātā viņa pievērsās augstās modes tērpu izrādīšanai Eiropā, tomēr, pieņēmusies svarā par pāris kilogramiem un nevēlēdamies badoties, viņa atgriezās savā dzimtenē, meklējot iespējas, kur nenāktos sev nodarīt pāri. Viņa savu iespēju pamanīja apakšveļas un peldkostīmu lauciņā. "Tur arī es kļuvu slavena. "Victoria's Secret" pārstāvji man teica, ka es pārdevu daudz vairāk krūšturu un biksīšu nekā pārējie, un es gāju pa mēli ar 30 mārciņām (aptuveni 13 kilogramiem) miesas vairāk nekā citas meitenes."

Taira vairākkārt pārspējusi pati sevi, gozējoties uz dažādu izdevumu vākiem un noslēdzot līgumus, kurus citām melnādainajām sievietēm pirms tam nekad nav izdevies noslēgt, piemēram, ar izdevumiem "GQ" . Iekļuvusi daudzos topos kā viena no skaistākajām pasaules sievietēm, 1997. gadā viņa ieguva balvu kā gada supermodele.

Filmas, šovi un citi ievērojami Tairas projekti

Foto: Vida Press

Paralēli modeles darbam, viņa nolēma šad un tad izmēģināt spēkus arī TV, piemēram, filmā "Higher Learning" (1995), "Love & Basketball"(2000), "Coyote Ugly" (2000) un citās, kā arī seriālos "Gossip Girl" and "Glee".

2003. gadā Taira nolēma spert kāju realitātes šovu pasaulē, pildot režisores un arī vadītājas pienākumus daudziem labi zināmajā šovā "America's Next Top Model", kurā vairākas dāmas ar mērķi pierādīt sevi kā modeli cīnās par Tairas ievērību un tālāku iespēju sadarboties. Šovs ir aktuāls vēl joprojām, šobrīd aizvadot jau vairāk nekā 20 sezonas. Šobrīd apņēmīgo sievieti var redzēt arī šovā "America's Got Talent".

Gluži tāpat viņa radījusi citus projektus, tostarp arī savu sarunu šovu, kas šobrīd gan vairs nepriecē skatītājus TV ekrānos, radījusi kosmētikas līniju, kā arī paralēli šiem un vēl citiem darbiem pabeidza īpašo kursu Hārvardas Biznesa skolā.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jāpiebilst, ka viņa piedalījusies arī grāmatas "Tyra's Beauty, Inside and Out" tapšanas procesā, kā arī sarakstījusi grāmatu "Modelland", kurā iekļauta viņas pieredze, uzsākot skarbo modeles karjeru.

Ģimenes dzīve, kas tika nobremzēta karjeras dēļ

Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai arī gadu gaitā, būdama slavas virsotnēs, viņa, kā tiek runāts, satikusies ar dažādām slavenībām, pēdējos gadus viņai bija izveidojušās nopietnas attiecības ar norvēģu izcelsmes fotogrāfu Ēriku Aslu. Nevarētu teikt, ka pāris par savām attiecībām daudz runājuši – savas privātās dzīves likstas viņi allaž centušies apslēpt no sabiedrības acīm, tāpēc liels bija arī daudzu izbrīns, kad Taira pērn publicēja fotogrāfiju ar savu nesen dzimušo dēliņu. Viens no iemesliem, kādēļ daudziem šis fakts bija paslīdējis garām, bija sekojošs: mazuli iznēsājusi surogātmāte, jo Tairai pēc ilglaicīgiem mēģinājumiem tā arī nav izdevies palikt stāvoklī, vēstīja "People".

"Kad man palika 40, vienīgā lieta, ar ko es nebiju apmierināta, bija tā, ka man nav bērnu," teikusi Taira. "Kopš man palika 24 gadi, es katru gadu mēdzu teikt – "turpmāko trīs gadu laikā man būs bērni". Es to teicu atkal un atkal," atklāti stāstījusi uzņēmīgā sieviete, skaidrojot, ka tad, kad tomēr pie šāda lēmuma viņa nonākusi, viss nav bijis tik rožaini. "Kad tu kļūsti vecāks, viss nav tik vienkārši. Tas nav kaut kas, kas vienkārši notiek."

Devuši savam gaidītajam bērniņam vārdu Jorks, šķietami laimīgā ģimenīte trijatā ilgi kopā nedzīvoja, jo šī gada oktobrī medijus pāršalca ziņa, ka pēc vairāku gadu attiecībām Taira un Ēriks dodas katrs savu ceļu. Tiesa, tas, ka abi vairs nedzīvo zem viena jumta, nekalpo par iemeslu, lai turpmāk ikdienā nesatiktos – kā raksta "People", abi turpinās savu sadarbību šovā "America's Next Top Model".

Lai arī varbūt Tairas sapnis par ģimeni šobrīd nav gluži iegrozījies tādā gulsnē, kādu viņa bija iztēlojusies no sākta gala, viņa beidzot ir kļuvusi par mammu, kas bija kā beidzamais piliens, lai viņa būtu no sirds laimīga un justos apmierināta visās dzīves jomās. Šobrīd viņa ir ne vien supermodele, bet arī supermamma, cenšoties apvienot un pēc labākās sirdsapziņas padarīt visus darbus.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "People", "Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!