Foto: Privātais arhīvs
Iegādāties kāzu kleitu, kas patīk, bet neder, un apņemties līdz īpašajai dienai atbrīvoties no liekā svara. Tāda bija Lauras Grubaumas motivācija pievērsties veselīgākam un aktīvākam dzīvesveidam. Iecerēto kleitu Laura pirmo reizi uzvilka tikai savā kāzu dienā, un tad izrādījās – tā ir par lielu.

Laura, kas savu stāstu iesūtīja, piedaloties "Viņa" un "Reebok" organizētajā konkursā, norāda, ka, lai arī foto pārmaiņas varētu nebūt tik pamanāmas, viņai pašai tās šķiet lielas un bagātīgas. "Par supermodeli arī neesmu kļuvusi, bet progress noteikti ir," raksta Laura. Kopš pārvērtību sākuma līdz šim brīdim viņai izdevies atbrīvoties no 11 kilogramiem.

"Savas pārmaiņas sāku, kad tika nolemts kāzu datums. Biju apaļa 72 kilogramu bumba." Laura norāda, ka bija iztēlojusies, kādai vajadzētu būt viņas kāzu kleitai, bet apzinājusies, ka izskatīsies pēc tortes. Viņa arī sapratusi, ka cita veida kleitas viņai neiepatiksies. Atradusi savu sapņu kleitu un nopirkusi, neskatoties uz to, ka tai bijis S/M izmērs. Laura tajā laikā valkājusi arī L un XL izmēra apģērbus. Tā nu nolēmusi beidzot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

"Nopirku žurnālus, recepšu grāmatas, ielādēju datorā dažādas sporta vingrinājuma programmas, un mana diena uz pārmaiņām sākās!" viņa atceras. Mainīt savu dzīvi nav bijis tik vienkārši, jo no daudzām lietām nācās atteikties. "Pēc dabas biju ļoti liels cukura mīlis, katru dienu bija tēja ar ne mazāk kā trim tējkarotēm cukura, klāt vēl "zvēriņu formas" cepumi. Darbā ikdienā bija iespēja ēst kūkas, bulkas un citus našķus, no tā visa vajag atteikties."

Foto: Privātais arhīvs

Laura mainīja ne tikai savus ēšanas paradumus, bet arī kļuva fiziski aktīvāka. Viņa devās uz sporta zāli, kur vingroja treneres uzraudzībā. Tas palīdzējis labāk apgūt vingrojumus un to tehniku. "Motivācija "ielīst" savā sapņu kleitā bija nenormāli liela, spēju atteikties no saldumiem, agrāk rokas katru reizi stiepās pēc šokolādes. Viss, tam ir gals. Sāku lietot tēju bez cukura. Izrādās – garšo lieliski!"

Rezultāti par sevi lika manīt tad, kad mainījās ēšanas paradumi. Laura sāka ēst veselīgāk, atteicās no saldumiem, maltīšu ieturēšanas ātrajās ēstuvēs. Tāpat viņa pārtrauca lietot uzturā maizi.

"Tad trīs mēnešus cītīgi turējos pie sava, iemācījos iemīlēt sportu, sāku dejot zumbu. Tā ir vieta, kur mūzikas pavadībā vari aizmirst visas rūpes. Pienāca mana kāzu diena, pieminēšu, ka kleitu iepriekš nebiju uzvilkusi, tik cik pie spoguļa priekšā pielikusi. Velku.. un asaras sāk birt kā pupas... kleita man bija krietni par lielu. Radošā mamma sāka ar lentēm un adatām smuki saspraust – rezultāts bija pozitīvs," atceras Laura.

Foto: Privātais arhīvs

Viņa atklāj, ka saņēmusi ļoti daudz komplimentu. Sajūtas bijušas neaprakstāmas un neaizmirstamas. "Tajā dienā sāku justies patiesi kā princese, skatījos spogulī un priecājos. Es līdz tam pat negāju pie spoguļa, jo bija kauns. Pašlaik, kā eju garām spogulim, tā paskatos uz sevi, uz dupsi."

Arī pēc kāzām motivācija un vēlme sportot, kā arī veselīgi ēst nekur nepazuda. "Ik pa laikam apskatos vecās fotogrāfijas un saprotu, tas ir tas, ko es negribu vairs piedzīvot. Agrāk nespēju iziet no mājas, bija kauns par izskatu, pašlaik mans lielākais panākuma bija saņemties piedalīties skaistumkonkursā. Uzvaras nebija, bet tas, ko es ieguvu, ir neaprakstāmi, beidzot spēju iziet no savas komforta zonas, jūtos skaista," atklāj Laura.

Pašlaik Lauras svars ir 61 kilograms. Viņa norāda, ka plāno iekrāt līdzekļus, lai varētu piedalīties fitnesa fotosesijā. Tāpat viņa sapņo par dalību kādā fitnesa konkursā.

"Dažreiz ir grūti, gribasspēks pazūd un "noraujies" no ķēdes. Protams, man tā gadījies vairākkārt. Kā tieku atpakaļ? Es apskatos vecās fotogrāfijas, negribu atgriezties tajā dzīvē. Noteikti novēlu visiem turēties pie saviem mērķiem!" uzsver Laura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!