Foto: Privātais arhīvs
Baiba Rozentāle sevi sauc par liepājnieci, kas jau septiņus gadus dzīvo Lielbritānijā. Augusta beigās viņu interneta balsojumā izvēlēja par Lielbritānijas latviešu pirmo karalieni. Jauniete nodarbojas ar kosmētikas tirdzniecību internetā, palīdz draugam viņa uzņēmuma attīstīšanā, sporto, lasa grāmatas, veido dekorācijas pasākumiem un dara ļoti daudz ko citu.

Konkursu, kurā uzvarēja Baiba, organizēja sociālā tīkla "Facebook" grupa "Latvieši UK". Tajā ir vairāk nekā 22 000 dalībnieku. Jautāta par dalību konkursā, jauniete atbild: "Sākumā piedalījos prieka pēc, nebija plānots, ka tikšu tik tālu, un nebiju pat tēmējusi uz uzvaru." Lai arī sacensība viņai nešķita grūta, nelielu satraukumu tā tomēr esot sagādājusi. "Mazs stresiņš sākās dienu pirms konkursa beigām, jo es biju ļoti tuvu uzvarai, bet nezināju, kā tas viss beigsies, un dienu pirms es sapratu, ka man tiešām ir lielas izredzes."

Baiba atklāj, ka uzvara konkursā viņai sagādājusi lielu saviļņojumu. "Man trīcēja rokas," viņa atzīstas, norādot, ka noteikti ir daudzi, kam viņas sasniegums nešķiet nekas īpašs, bet jaunietei tas patiešām ir nozīmīgs. Viņa tāda veida pasākumā piedalījās pirmo reizi, un viņai nācās izkāpt no savas komforta zonas. "Tikai tad tu sāc aptvert savas vērtības."

Plānoja aizbraukt uz vasaru, palika uz dzīvi

Uz Lielbritāniju Baiba aizbrauca pirms septiņiem gadiem. Pabeidzot 12. klasi, viņai bija plāns aizbraukt piepelnīties. Lielbritānijā dzīvoja Baibas māsa, un meitene plānoja trīs mēnešus pavadīt pie viņas un tad atgriezties, lai studētu medicīnu. "Tā nu sanāca, ka atpakaļ neaizbraucu."

Foto: Privātais arhīvs
Jautāta, kāpēc viņa dzīvo Lielbritānijā, Baiba atbild: "Tādēļ, ka šeit man ir viss – manas piecas māsas un mani vecāki." Viņa norāda, ka, esot Lielbritānijā, viņai ir izdevies atrast pašai sevi, arī kultūru Baiba ir pieņēmusi.

Par savu ikdienu viņa stāsta: "Nodarbojos ir ļoti daudzām lietām." Jau divus gadus viņa vada savu biznesu, internetā izplatot kosmētiku, kā arī iegulda laiku un darbu sava puiša uzņēmējdarbības attīstīšanā. Tas ir saistīts ar automašīnu apkopi, krāsošanu un pārveidi. Baiba norāda, ka tas ir viņu kopīgais projekts.

Arī brīvais laiks viņai ir aizpildīts. Baiba regulāri apmeklē sporta zāli, gatavo dekorācijas pasākumiem un, ja vēl paliek laiks, organizē ballītes un lasa grāmatas. "Bet visvairāk patīk savu brīvo laiku pavadīt kopā ar ģimeni," viņa piebilst.

Es mīlu Latviju, bet Anglija ir manas mājas

Lai arī jauniete atklāj, ka ļoti mīl Latviju, tuvākajā laikā viņa atgriezties neplāno, jo visa viņas dzīve un ģimene atrodas Lielbritānijā. Latvijas Baibai pietrūkst, tuvojoties vasarai. "Esmu dabas cilvēks," viņa nosaka. Dzīvojot Liepājā, līdz jūrai viņa varēja aiziet 10 minūšu laikā. "Visvairāk man pietrūkst jūras. Pašlaik Anglijā dzīvoju skaistā pilsētā, kur ir ļoti daudz parku, upīšu, ezeru." Tas viss Baibai palīdz justies kā mājās. Sākumā esot bijis grūti, viņa gribēja mājās, traucēja arī tajā laikā nepietiekamās valodas zināšanas.

"Latvijā bieži neviesojos, jo, kā jau minēju, šeit man ir visa mana ģimene, un radi brauc biežāk pie mums, nekā mēs uz Latviju." Savu dzīvi Latvijā Baiba neredz, viņu neapmierina politiskā situācija valstī, un viņa netic, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties. Viņa arī neslēpj, ka ir pieradusi pie dzīves Lielbritānijā.

Foto: Privātais arhīvs
"Esmu mīlu Latviju, bet es nezinātu, kā dzīvot un ko darīt Latvijā, jo pa šiem septiņiem gadiem esmu visu iemācījusies Anglijā. Anglija ir manas mājas, un esmu laimīga, pašlaik nekur citur neplānoju doties. Plāni ir lieli, bet par tiem ļoti daudz nerunāšu. Kad tie būs sasniegti, tad es padalīšos," nosaka Baiba.

Runājot par Lielbritāniju, Baiba stāsta, ka viņai patīk brīvības sajūta, kas tur esot spēcīgāka nekā Latvijā, arī laimīgu cilvēku esot vairāk. "Tev ir iespēja satikt citu tautību cilvēkus un iemācīties viņu valsts kultūru," viņa nosaka, piebilstot, ka laikapstākļi gan Lielbritānijā nav patīkami. Tur līstot pārāk bieži un vasaras esot pārāk vēsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!