Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Oskarotā" aktrise Tilda Svintone sevi pierādījusi daudz un dažādās filmās, pārsteidzot gan ar talantu, gan savdabīgo ārieni. Godinot viņu dzimšanas dienā, kas atzīmējama šajā nedēļā, piedāvājam nelielu ieskatu viņas dzīvē.

Katerīna Matilda Svintone, kura vēlāk labskanīguma dēļ sevi prezentēja ka Tildu Svintoni, dzimusi 1960. gada 5. novembrī Londonā, Lielbritānijā. Kā britu armijas ģenerāļa meita, jaunā Tilda gāja dižciltīgā meiteņu skolā, esot kā klasesbiedrenes, tā arī draudzenes ar vēlāk visiem tik labi zināmo princesi Diānu. Pēc mācībām skolā viņa turpināja studijas, mācoties Kembridžas Universitātē un koncentrējoties uz sociālo un politikas zinātni. Tomēr, lai arī kādas būtu viņas izvēles, Tildas sirds allaž piederējusi aktierspēlei.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sākotnēji Tilda sevi pierādījusi teātros, bet tad guva iespēju piedalīties savā pirmajā filmā – "Caravaggio" (1986). Pēc tam parādījās izdevības pagozēties arī citās filmās, tomēr pasaules ievērību Tilda ieguva ar filmām "Edward II" (1991) un "Orlando" (1992).

Gadu gaitā viņa centās sadarboties ar vairākām komandām, iejūtoties ļoti dažādos un sarežģītos tēlos. Pēc bērnu laišanas pasaulē viņa veiksmīgi virzījās un atrada ceļu starp zīmīgām mākslinieciskām filmām un Holivudas "grāvējiem". Noteikti vērts izcelt filmas "The War Zone" (1999), "The Deep End" (2001),"Young Adam" (2003), kā arī Michael Clayton" (2008), par kuru viņa ieguva savu pirmo un līdz šim vienīgo "Oskaru", "We Need to Talk About Kevin" (2011) un citas.

Tilda joprojām aktīvi darbojas savā profesijā, piedaloties dažādās filmās. Karjeras laikā viņa nominēta 149, bet mājās ar lielo balvu devusies 63 reizes.

Neuzspīlētā ārišķība un regulārā Tildas noturēšana par vīrieti


Foto: AP/Scanpix/LETA
Foto: AP/Scanpix/LETA

Pārāk draudzīgas mīlnieku attiecības un bērni aktrises dzīvē


Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tilda ieskatījās radošajā personībā Džonā Bērnā. Viņu mīla ātri vien uzdzirksteļoja un abiem 1997. gadā piedzima dvīņi. Pāris pašķīrās 2003. gadā, bet jau 2004. gadā Tilda bija jaunu attiecību meklējumos.

Viņas otrais dzīvesbiedrs ir mākslinieks Sandro Kops. Viņi satapās "Nārnijas hronikas" filmēšanas laukumā. Jāpiebilst, ka Sandro ir gandrīz 20 gadu jaunāks nekā Tilda, tomēr ne šis, ne arī kāds cits, visai interesants fakts, abu mīlestībai netraucē.

Situācija Svintonu rezidencē gan no sākuma bijusi visai neparasta – tur dzīvojot kā pati Tilda ar bērniem, mīļotais Sandro, tā arī bijušais – Džons. Daudzi mediji gan centās atšķetināt šo neierasto situāciju, tomēr skaidras atbildes un kaut ko vairāk par "mēs esam laimīgi", bet vēlāk – noliegumiem, izdibināt nebija izdevies. Pēc kāda arī Džons atrada jaunu mīļoto un apprecējās.

Arī pavisam nesenā intervijā Tilda atzina: "Mans bērnu tēvs un es esam labi draugi, un tagad es esmu ļoti laimīgās citās attiecībās. Mēs visi esam patiešām labi draugi. Tā ir ļoti laimīga situācija. Dzīvei nav jābūt sarežģītai. Ir vienkārši jāsamierinās un jābeidz vainot sevi, kad lietas kļūst sarežģītas."
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Būt vecākam – tā ir upurēšanās. Viena tava personības daļa tiešām ziedojas un ir daļa, kas nomirst. Jācer, ka otra personības daļa iegūst daudz vairāk," sūro pusi ieskicējusi Tilda, piebilstot, ka viņi ir ļoti cieša, saticīga ģimene un viņas gadījumā viss ir izlīdzinājies.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "Daily Mail", "Independent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!