Foto: AP/Scanpix

Izmēģini joprojām karaliski daiļās astoņdesmitgadnieces gadu desmitiem krātos skaistumkopšanas noslēpumus, kurus viņa atklāja Okmagazine reportieriem. Kas zina, iespējams kāds no tiem šoruden ļaus tev uzmirdzēt ar dīvas cienīgu spožumu!

Sejas āda

Tīri ādu divas reizes dienā: no rīta - ar vieglu mitrinošo krēmu, vakarā — ar barojošu krēmu.

No rīta pamodini seju ar sasaldētiem tējas kubiņiem, jo tas palidzēs savilkt poras, turklāt āda kļūs svaigāka, bet acis — skaidrākas.

Lai cīnītos ar tūsku, pieliec pie acīm tamponus, kas samērcēti aukstā pienā, vai gurķa šķēlītes.

Maigo ādu ap acīm vislabāk iezied ar A vitamīnu saturošu krēmu — tas nekairina acis un lieliski baro plakstiņu plāno ādu.

Vakarā ar apļveida kustībām rūpīgi notīri kosmētiku, izmantojot jebkuru augu eļļu vai bērnu krēmu. Uzmani, lai maigā āda zem acīm šīs procedūras laikā netiktu pārlieku stiepta.

Laiku pa laikam sejas ādai nepieciešams veikt kārtīgu tīrīšanu. Izmanto senu itāļu sieviešu paņēmienu: samaisi nelielu daudzumu auzu kliju ar vieglu krēmu un iemasē šo maisījumu sejas āda, īpaši rūpīgi apstrādājot problemātiskās vietas.

Lielisku attīrošu efektu var panākt ar jūras sāls un minerāleļļas maisījumu.

Attīrītu ādu vari palutināt ar masku, ko iegūsi sajaucot auzu pārslas ar ūdeni, taču, ja āda ir ļoti sausa, ūdens vietā izmanto pienu.

Lai saglabātu mūžīgo jaunību, nebūs līdzēts tikai ar krēmu vien. Ikdienas aktivitašu sarakstā ir ieteicams iekļaut arī sporta nodarbības un garas pastaigas.

Atsakies no alkohola un nikotīna, izgulies kā nākas un sastādi sabalansētu ēdienkarti.

Roku āda

Skaistas, koptas rokas stāsta par tevi pat vairāk nekā seja, tādēļ, mazgājot traukus un veļu, noteikti uzvelc cimdus

Ūdens un mazgāšanas līzekļi ir kaitīgi maigajai roku ādai, tādēļ, lai to aizsargātu, pie virtuves izlietnes turi tūbiņu ar taukainu krēmu.

Ja tavi nagi ir trausli, bieži iezied tos ar roku krēmu.

Ziemā nekad neizej uz ielas bez cimdiem un, atgriežoties mājās, iezied rokas ar krēmu.

Matu skaistumam

Lai saglabātu frizūru, mazgā matus tikai tad, kad tie ir netīri - t.i. katru otro dienu vai pat retāk. Dari to uzmanīgi, lai nekaitētu galvas ādai.

Pēc mazgāšanas obligāti pabaro matus ar matu masku vai kondicionieri — tad mati kļūs padevīgi un viegli veidojami.

Laiku pa laikam matiem vajadzīga nostiprinoša ārstēšana ar speciāliem balzamiem. Balzama izvēle ir gaumes lieta, bet, pēc Sofijas Lorēnas domām, nav labāka līdzekļa par olīveļļu - tā aizsargā un lieliski baro matus. Lielāku efektu sasniegsi, ja eļļu vispirms sasildīsi un tikai tad ierīvēsi ar to matus un galvas ādu. Pēc dažām stundām vienkārši izmazgā matus ar ierasto šampūnu un priecājies par zīdainajām cirtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!