Foto: Reuters/Scanpix/AP/Scanpix

Vai zināji, ka Pipa jeb Filipa Šarlote Midltone brokastīs vislabprātāk ēd grauzdiņu ar sieru un jūtas ērtāk, par savu slavu jokojot, nevis to pieņemot kā pašsaprotamu? Kembridžas hercogienes Keitas jaunākās māsas ceļš pretim slavai bijis neparasts, Pipai pēc tā netiecoties, tomēr iemācoties ar savu atpazīstamību itin ērti sadzīvot. Šoreiz rakstu sērijā "Sievietes vēsturē" piedāvājam ieskatu Pipas Midltones dzīvē un tās interesantākajos faktos.

Filipa Šarlote Midltone, kas nu plašāk pazīstama kā Pipa, ir Midltonu ģimenes vidējais bērns. Dzimusi 1983. gada 6. septembrī, vien gadu pēc vecākās māsas Keitas un četrus gadus pirms jaunākā brāļa Džeimsa.

Zīmīgi, ka šodien tik ierasto iesauku Pipa sieviete ieguva jau bērnībā. Tās izcelšanās gan nebūt nebija patīkama. Neraugoties uz samērā simpātiskajiem sejas vaibstiem, tās platās formas dēļ skolas biedri Pipu apsaukāja par "Pannas seju" (panface – red.). Lai ieviestu jaunu iesauku, Filipas ģimene meiteni sāka dēvēt par Pipu.

Līdzīgi māsai, arī Pipa ir mācījusies Svētā Endrjū skolā, dažādās meiteņu privātskolās un Marlboro koledžā. Komunikablā rakstura un patikas pret dažādiem sporta veidiem dēļ, ar ko Pipa aktīvi nodarbojās, meitenei bija plašs paziņu loks un labas attiecības ar lielu daļu skolas biedru.

Savukārt viņas māsa Keita, kā liecina dažādi Kembridžas hercogienes biogrāfiju autori, bija mierīgāka un biklāka un tai pat laikā cietusi no vienaudžu pāridarījumiem un tikusi izsmieta Midltonu māsu pārstāvētā vidusslāņa dēļ, kamēr pārējie skolēni bijuši no elitārām ģimenēm.

Jāpiebilst, ka, atkal sekojot Keitas pēdām, arī Pipa ir studējusi Skotijā, taču izvēlējusies doties uz Edinburgas, nevis Svētā Endrjū universitāti un apguvusi angļu literatūru, nevis mākslas vēsturi.

Studiju laikā Pipa iepazinās un sadraudzējās ar Lielbritānijas augstāko aprindu atvasēm. Kādu laiku viņa tikās arī ar hercogu Džordžu Pērsiju, kura ģimenei, starp citu, pieder leģendārā ""Cūkkārpas" pils", kas izmantota visu filmas "Harijs Poters" daļu uzņemšanā.

Zīmīgi, ka, kamēr Keita tika dēvēta par pārlieku klusu un pareizu, Pipa studiju gados izpelnījās iesauku "Perfektā Pipa", viņai ne tikai uzrādot labus sasniegumus mācībās, bet arī aktīvi piedaloties universitātes sabiedriskajā dzīvē – īpaši ballīšu rīkošanā un baudīšanā. Valda uzskats, ka Pipa universitātē ieradusies, nevienu nepazīdama, un izvirzījusi sev mērķi – aizbraukt, ne tikai pazīstot visus, bet arī liekot visiem pazīt sevi.

Pēc universitātes absolvēšanas Pipa strādāja sabiedrisko attiecību firmā un pēc tam pasākumu organizēšanas aģentūrā, taču vēlāk, līdztekus dažādu publikāciju rakstīšanai, sāka strādāt savu vecāku uzņēmumā "Party Pieces". Jāpiebilst, ka Midltonu ģimenes bizness radīts no šķietami nenozīmīgas idejas, tai strauji pāraugot panākumus nesošā uzņēmumā, kura vērtība šobrīd ir apmēram 50 miljoni ASV dolāru.

Absolvējot studijas, Pipa gan nezaudēja savu vētraino dabu. Visbiežāk jaunāko Midltonu māsiņu bija iespējams sastapt dažādos Londonas naktsklubos, parasti – jaunu un izlaidīgu Lielbritānijas aristokrātu skavās.

Veiksmīgās, tomēr tolaik joprojām vidusslāni pārstāvošās Midltonu ģimenes likteni mainīja Keita, kura jau pirmajā studiju gadā Svētā Endrjū universitātē iepazinās un savaldzināja tolaik jauniņo princi Viljamu.

Britu medijiem un sabiedrībai pievēršot arvien lielāku uzmanību Keitas un Viljama attiecībām, starmešu gaismā nonāca arī Midltonu ģimene, ko Pipa ar lielāko prieku izbaudīja. Tabloīdiem regulāri publicējot fotogrāfijas, kurās Pipa bija redzama kopā ar Keitu, jaunā sieviete ātri vien iemantoja gan fanus, gan nelabvēļus, par Pipu izskanot pretrunīgiem viedokļiem. Vieni potenciālās Kembridžas hercogienes izskatīgo un eleganto māsu apjūsmoja, citi – pēla.

Jāpiebilst, ka gan abas māsas, gan Midltonu ģimene kopumā izpelnījās arī skaudības pilnus komentārus un kritiku par tuvošanos karaliskajai ģimenei un centieniem gūt pašlabumu negodīgā ceļā. Šķiet, par šiem apgalvojumiem tieši Pipa pasmējās visgardāk, drīz vien kļūstot par paparaci iecienītāko uzmanības objektu.

Ilgi gaidītais paziņojums par Keitas un Viljama saderināšanos Lielbritāniju pāršalca 2010. gadā. Tā kā Midltonu māsas jau kopš bērnības bija ļoti tuvas, Pipa, kļūstot par māsas vedējmāti, ar prieku iesaistījās kāzu organizēšanas darbos, palīdzot Keitai, kā vien varēdama.

Pienākot kāzu dienai, ko Lielbritānijā tiešraidē vēroja 27 miljoni skatītāju, starmešu ugunīs nokļuva ne tikai Keita, bet arī Pipa, kuras elegantais tērps un atlētiskā figūra nelika vilties. Tērpusies Sāras Bērtonas un Aleksandra Makvīna veidotā kleitā, kas izcēla ikvienu Pipas auguma izliekumu, vēl šodien nerimstot baumām par to, vai viņas pēcpuse patiešām ir tik izteiksmīga vai krietna daļa lauru pienākas koriģējošajai veļai, Pipa palīdzēja māsai sagatavoties gājienam pie altāra. Nepiespiesti pļāpājot ar Viljama brāli Hariju, vidējā Midltonu ģimenes atvase arī deva iemeslu vēl vienām baumām – vai tiešām Pipa un Harijs sekos savas vecākās māsas un brāļa piemēram? Histērija par Keitas valdzinošo māsu pieņēmās spēkā gaismas ātrumā.

Cerības par Pipas un Harija attiecībām diemžēl neapstiprinājās, Pipa ar prieku bauda no attiecībām brīvas sievietes statusu un dažādu pielūdzēju uzmanību, no kuriem lielākā daļa ir Lielbritānijas augstākās sabiedrības pārstāvji – aristokrāti, veiksmīgi uzņēmēji u.tml.

Par vienām no Pipas nopietnākajām attiecībām kļuva viņas sakars ar prinča Viljama draugu Aleksandru Gaju Rašvortu Laudonu. Aristrokrātiskās izcelsmes banķieris un Pipa savas attiecības, kas pamazām kļuva arvien nopietnākas neafišēja, lai neaizēnotu Keitas un Viljama īpašo dienu, tomēr, teju saderinājušies, pēc noteikta laika un mēģinājumiem saglābt attiecības izšķīrās.

Spekulējot ar Pipas privātās dzīves notikumiem, vēlāk tabloīdi paziņoja, ka Pipa ir saderinājusies ar Niko Džeksonu, baudot atvaļinājumu Indijā. Taču pērnā gada rudenī pāris izšķīrās, Pipai nu baudot laimi ar miljonāru Džeimsu Metjū.

Nerimstot sabiedrības interesei par Pipu, Midltonu ģimenes vidējā atvase saņēmusi arī visnotaļ dīvainus piedāvājumus, kā vairot savu popularitāti – piemēram, par 5 miljoniem ASV dolāru filmēties pornofilmā. Tāpat viņa bieži iekļauta iekārojamāko slavenību, kurām nav romantisku attiecību, sarakstos. Kāds fans pat savulaik paguvis izveidot īpašu "Twitter" vietni, kas veltīta daudzu apspriestajai Pipas sēžamvietai, profilam pulcējot vairāk nekā 2000 sekotāju.

Vērtējot šīs un citas dīvainības, ar ko pasākumu organizētājai un publicistei ikdienā nākas saskarties, Pipa savā grāmatā "Celebrate: A Year of Festivities for Family and Friends" ierakstījusi frāzi, kas raksturo viņas izjūtas, sastopoties ar negaidīto popularitātes vilni: "Ir savādi, vēl nepienākot 30 gadu jubilejai, pēkšņi pamosties slavenai vien tavas māsas un svaiņa – prinča, un pēcpuses dēļ."

Vairāk par šiem un arī citiem Pipas Midltones dzīves faktiem uzzini ceturtdien, 7. aprīlī, skatoties "360TV" biogrāfisko filmu!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Biography.com, People.com, Standard.co.uk un Hellomagazine.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!