Foto: Vida Press
Strauja vājēšana vai pieņemšanās svarā, lai tiktu pie kārotās balerīnas vai gladiatora loms, ir labs iemesls, lai iegūtu iecerēto augumu, taču tāds ir aktieru darbs. Pārējiem, kam ir problēmas ar lieko svaru, ir grūtāk atrast motivāciju uzturēt sevi formā. Tāpēc ir izdomātas daudz un dažādas diētas, lai panāktu vēlamo rezultātu.

Varētu šķist – kur gan ir problēma? "Pasēž" uz diētas, un viss kārtībā! Tomēr viss nav tik vienkārši, jo drastiskas diētas, tāpat kā negausīga ēšana, lai pieņemtos svarā, ir kaitīgas veselībai. Diētas mazina arī imunitāti, un organisms ir daudz uzņēmīgāks pret slimībām, atstājot nevēlamu ietekmi arī uz sirdi un locītavām. Tomēr, veselīgi vai neveselīgi, bet spītīgi tiek ieturētas drastiskas diētas, ko visvairāk dara daiļā dzimuma pārstāves. Pavērosim dažus piemērus un tad izlemsim, vai tiešām tas viss ir tā vērts! Lūk, "health.com" un "wizzed.com" piedāvā apskatīt desmit slavenības ar dramatiskām svara izmaiņām!

Opra Vinfrija, televīzijas šovu vadītāja

Foto: Vida Press
Kad runa ir par straujākajām svara izmaiņām, tad tabloīdi vienmēr min Opras Vinfrijas vārdu. Viņas svars ir mainījies bieži un krasi, un jebkuras viņas svara izmaiņas vienmēr ir apspriestas ārzemju mediju karstākajos ziņu jaunumos. Šis, tā saucamais "jo jo" efekts ir saistīts ar Vinfrijas vairogdziedzeri, kā viņa pati apgalvo, taču mediji uzsver, ka tā ir tikai atruna, lai tumšādainā zvaigzne varētu ēst, cik vēlas.

Agrajos 2000. gados Vinfrija bija sasniegusi ideālu svaru un izskatījās lieliski, tomēr 2008. gadā viņa bija atguvusi savus zaudētos kilogramus ar uzviju. 2010. gadā viņa sava televīzijas šova laikā paziņoja, ka nekad vairs neieturēs nekādas diētas.

Kellija Osborna, mūziķa Ozija Osborna meita

Foto: Vida Press
Kellija Osborna vienmēr ir cīnījusies ar lieko svaru, taču pēdējo gadu laikā viņai ir izdevies atbrīvoties no trešdaļas kādreizējā svara – 50 mārciņām jeb 22 kilogramiem. Patīkamās pārmaiņas notika, pateicoties dalībai deju šovā "Dejo ar zvaigzni", jo tas bija iemesls, lai pārtrauktu regulāro "emocionālo" ēšanu. Intensīvie deju treniņi atmaksājās, un 2010. gada decembrī Osborna gozējās glancētā žurnāla "Shape" vāka, izrādot lielisko augumu.

Dženeta Džeksone, dziedātāja

Foto: Vida Press
Ar regulāri mainīgajām svara izmainām bēdīgi slavenā dziedātāja Dženeta Džeksone bieži tiek apspriesta medijos. Viņa uzmirdzēja 2010. gada decembrī, atrādot pasaulei izcilu augumu, taču atzina, ka tievēšanas laikā ēdusi tikai vienu ābolu un mazu tortilju čipsu paciņu dienā, jo tolaik gatavojās videoklipa filmēšanai dziesmai "Love Will Never Do". Līdz pat šim brīdim Džeksonei ir izdevies noturēt normālu svaru, jo viņa ir veikusi nopietnas izmaiņas savā ēdienkartē un regulāri izmanto trenera pakalpojumus, smagi svīstot sporta zālē.

Nikola Ričija, realitātes šovu zvaigzne

Foto: Vida Press
2006. gadā Nikola Ričija sasniedza bīstami svaru savam augumam – nieka 40 kilogramus. Tas ir krietni par zemu pat Holivudas standartiem, jo viņa izskatījās neveselīga un izvārgusi. Daudzi sačukstējās, ka viņai ir ēšanas traucējumi un pat bailes no ēšanas, taču Ričija atklāti par to nekad nav runājusi. Realitātes šovu zvaigznei ir divi bērni, tāpēc viņa ir apņēmusies tikt pie veselīgāka svara un izskata.

Renē Zelvēgere, aktrise

Foto: Vida Press
Lai nospēlētu neērto un cimperlīgo Bridžitas Džonsas lomu, aktrisei Renē Zelvēgerei bija jāpieņemas svarā par 20 mārciņām jeb desmit kilogramiem un jāpāriet no ceturtā uz 14. izmēru. Tas pat nebūtu trakākais! Pēc filmēšanās aktrise ātri vien atguva savu sākotnējo svaru, atkal jau nēsājot ceturtā izmēra apģērbu. Dāmas un dietologi var mācīties un ņemt piemēru no Zelvēgeres, kā pastāvīgi uzturēt normālu svaru.

Kristīna Agilera, dziedātāja

Foto: Vida Press
Dziedātāja Kristīna Agilera ir ļoti daudz kritizēta par savām svara izmaiņām. Tomēr pēdējā laikā viņa ir sākusi ēst veselīgāk un daudz strādājusi sporta zālē, lai izskatītos tikpat slaida kā tīņu gados. 2010. gadā pēc šķiršanās no vīra viņa pieņēmās svarā par 20 kilogramiem, ēdot tikai ātrās uzkodas un picas. Ilgu laiku dziedātāja apgalvoja, ka jūsmo par savām apaļajām formām, taču tagad, kad ir atguvusi slaidumu, saka, ka tā bijusi tikai atruna.

Britnija Spīrsa, dziedātāja

Foto: Vida Press
Dziedātājai Britnijai Spīrsai ir bijušas ļoti daudz problēmas ar svaru un, jāatzīst, ka ne tikai ar svaru vien. Visbiežāk dziedātāja pieņemas svarā, kad ir pārtraukumi starp koncerttūrēm, tomēr viņa ir uzstājusies arī, būdama krietni apaļa, turklāt ģērbusies visai pieticīgā apģērbā. Šobrīd viņa ir pievērsusies veselīgam dzīvesveidam un izvēlējusies saglabāt slaidumu, atsakoties no cepumiem, ātrajām uzkodām un ēšanai vēlu vakaros.

Keita Vinsleta, aktrise


Foto: Vida Press
Keita Vinsleta ir kārdinoša un skaista aktrise. Kad viņa atzina, ka nekad nebūs tik tieva, lai valkātu "0" izmēra apģērbu, viņa turpināja apmeklēt sporta zāli un izskatīties apburoši, ņemot vērā savus parametrus. Aktrise uzskata, ka svarīgi ir neēst restorānu ēdienu, jo nav zināms, kādas piedevas tiek izmantotas, kas veicina liekā svara rašanos. Tāpat ir jāatsakās no alkohola, jo tajā ir daudz kaloriju, retu reizi pēc laba treniņa iedzerot vienu glāzi Šardonē.

Meraija Kerija, dziedātāja

Foto: Vida Press

Meraija Kerija nekad nav bijusi kārna, tomēr pēc dvīņu piedzimšanas viņa zaudēja neticami daudz svara. Veselīgi ēdot un sportojot, viņa tika vaļā no 70 mārciņām svara – apmēram 30 kilogrami. Dziedātājas svars vienmēr ir bijis nenoturīgs, un viņa ļoti daudz pieņēmās svarā pēc šķiršanās no vīra. Šobrīd Kerija ir lieliskā formā, pateicoties drastiskām diētām, turklāt zvaigzne ir nolīgusi šefpavāru, kurš seko līdzi, ko viņa dzer un lieto uzturā.

Merilina Monro, aktrise


Foto: Vida Press
Merilina Monro ne vienmēr ir bijusi slaida, taču, neskatoties uz svara izmaiņām, vienmēr ir pratusi sevi pasniegt kā perfektu sievieti ar izcilām formām. Par viņu ir klīdušas visādas baumas – arī, ka viņa ir izmantojusi plastiskās operācijas, lai izskatītos tik žilbinoši, turklāt Holivudas plastikas ķirurga Maikla Gerdina piezīmes liecina, tik tiešām tā ir bijis, jo ir atrasti rentgena uzņēmumi, kas to apstiprina. Kā ziņo "shape.com", liekā svara problēmas esot bijušas saistītas ar to, ka Monro ir bijušas vairākas grūtniecības, tomēr tam nav droša apstiprinājuma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!