Foto: Privātais arhīvs
Arta Teivāne ir viens no jaunajiem modes pasaules talantiem – blogere un grafiskā dizainere, kura par spīti savai invaliditātei jau raisījusi starptautisku interesi. Nedaudz vairāk par sapņiem, modi un dzīvi Arta stāsta "STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot".

Jau no bērnības Arta sadzīvojusi ar slimību, kurā šobrīd progresējusi līdz tam, ka jau četrus gadus ir ratiņkrēslā. Kā intervijā stāsta apņēmīgā meitene: "Tas nav nemaz tik traki, jo tas ir mans rīks, kā pārvietoties, un tas ir tieši pozitīvi, ka ir šāda iespēja."

Sapņot lielo sapni, ar modi saistītu dzīvi Arta sāka tad, kad apmeklēja mākslas skolu. Viņa saprata, kas tas ir lauciņš, kas viņu aizrauj un saista. Kā jau iepriekš vēstīja portāls "Delfi", meitene drīz pabeigs tālmācības studijas vienā no Amerikas augstskolām, un ar lielu cīņas sparu vēlas pierādīt sevi profesionālajā jomā par spīti esošajai situācijai.

Ikdienā Arta ļoti daudz mācās un zīmē, laiku pavada ar kultūru saistītām un bagātām lietām, kas viņai patīk. Artai ļoti patīk modes ilustrācija, taču profesionāli viņa mācās grafisko dizainu, kas mūsdienu mākslas spektrā ir daudz praktiskāks, kā atzīst pati Arta.

Veidojot savus darbus, māksliniecei patīk eksperimentēt – viņa paļaujas dažādām krāsu variācijām, rodot kaut ko jaunu un nebijušu.

Runājot par modi un stilu, Arta teic, ka viņai patīk detaļas no daudz un dažādiem stiliem. Lai arī Arta nepārvietojās ar kājām, apavu izvēle jaunietes ikdienā ir ļoti svarīga. "Ar apaviem ir ļoti forši, jo es varu vilkt vienalga kādus apavus un augstpapēžu kurpes – man kājas nenogurst," ar humoru noteic Arta, piebilstot, ka viņai par kāju sāpēm nav jāraizējas un kurpes arī nenonēsājās.

Vairāk par šo iedvesmojošo meiteni skaties otrdien pulksten "STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!