Foto: Privātais arhīvs/Eva Pričiņa
Dalījums sieviešu un vīriešu profesijās ir sabiedrībā iesakņojies stereotips, kas arvien biežāk izrādās nepatiess. Ja cilvēkam ir sapnis un mērķis kaut ko sasniegt konkrētā jomā, viss ir iespējams! Aicinām iepazīties ar 12 dažādiem dzīvesstāstiem, kuros sievietes sevi veiksmīgi pierādījušas kā IT jomas un bodibildinga speciālistes, zinātnieces, policistes, automašīnu ekspertes u.c.

Vienalga, vai sapnis par kādu profesiju uzplaukst jau bērnībā, tiek izlolots skolas gados vai nāk kā atklāsme vēlāk – jebko ir iespējams paveikt, ja mazāk klausās apkārtējo viedokļos, bet vairāk vērš uzmanību savām vēlmēm un varēšanai. Piemēram, Signe Brence ir jauniete, kas jau vairāk nekā četrus gadus dien Latvijas armijā, bet brīvo laiku pavada, braucot ar motociklu un uzfrišinot automašīnas. Turpretī Ilona Ceple dalījās savā stāstā, ka vairāku gadu garumā bijusi vienīgā meitene karatē izlasē.

Izraudzīto stāstu varones nenoliedz, ka reizēm ir grūti "izsist" savu ceļu, taču tas nebūt nav neiespējami. Gan mērķtiecīgi meklējot, gan arī pavisam negaidīti iespējams rast domubiedrus, kas atbalstīs visdažādākās intereses gan hobiju līmenī, gan profesionālajā jomā, tādējādi palīdzot virzīties pretī piepildītai un laimīgai ikdienai.

Turpinājumā lasi iedvesmojošus sieviešu stāstus par sabalansētu ikdienas dzīvi, kā arī veiksmēm un grūtībām aizraujošās profesijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!