Foto: Shutterstock
Inovatīvas idejas ir katra veiksmīga uzņēmējdarbības sākuma pamats. Šai sakarā, atsaucoties uz šonedēļ visā pasaulē atzīmēto Starptautisko sieviešu - uzņēmēju dienu, piedāvājam iedvesmojošus veiksmes stāstus, kas arī tevi pamudinās tiekties pretim saviem mērķiem.

Ārvalstu mediju aptaujātās, Indijā mītošās sievietes - uzņēmējas ir pierādījušas, ka viņām piemīt vēlme, prasmes un idejas, lai izmēģinātu veiksmi jauna uzņēmuma izveidē.

Šīs sievietes ir apņēmušās apgāzt mītus par to, ka viņu vadītie uzņēmumi nespēj pārsniegt noteiktu attīstības līmeni tādās, šķietami vīriešiem raksturīgās nozarēs kā tehniskās zinātnes, klīniskā izpēte un mazumtirdzniecība, neraugoties ne uz kulturālo, ne sociālo fonu, kas sievietēm Indijā lielākoties patiesībā ir nelabvēlīgs.

Kanika Devana: no investīciju speciālistes par pieprasītu un atzītu interjera dizaineri

Indijā mītošās Devanas ģimenei piederošā Bahreinas uzņēmuma "Bramco"pārstāvji izveidoja valsts galvenās lidostas stāvu iekārtojumu. Mazāk kā 11 mēnešu laikā tika ieklāta grīda vairāk nekā 200 tūkstošu kvadrātkilometru platībā. 

Pēc Deli Starptautiskās lidostas projekta īstenošanas "Bramco" cenšas īstenot līdzīgu projektu Mumbajas Starptautiskajā lidostā. Uzņēmuma pārstāvji ieklājuši grīdas arī plaši pazīstamajā Deli viesnīcā "Leela Hotels".

Devana nelielās ar savu projektētājas izglītību, neskatoties uz to, ka papildus darbam lidostās, viņa ir projektējusi arī vairāku miljardieru savrupnamus. Pēc tam, kad bija ieguvusi izglītību finanšu zinībās Vartonā, sieviete izlēma kļūt par interjera dizaineri tā vietā, lai turpinātu investīciju baņķieres darbu, kurā viņa jau kādu laiku bija strādājusi.

Šobrīd "Bramco" ir galvenā Devanas uzņēmējdarbības sastāvdaļa. Pēc Vartonā pavadītā laika viņa nolēma uzsākt vertikāli integrētu interjera dizaina uzņēmumu, kas gūtu labumu no "Bramco" piederošajām marmora un granīta raktuvēm. 

Kā šis stāsts iedvesmoja mūs? Nebaidies sekot savam aicinājumam pat tad, ja krasi jāmaina visa dzīve!

Nidi Saksena: sieviete - karaliene vīriešu "pārvaldītā" pasaulē

Foto: PantherMedia/Scanpix
2008. gadā dibinātais uzņēmums "Karmic Lifesciences" veic pētījumus pēc pasūtījuma. Tā pārstāvji specializējas kardiovaskulārās onkoloģijas, neiroloģijas un diabēta nozarēs. Uzņēmums veic klīniskos izmēģinājumus un piedāvā klīnisko datu pārvaldi tādiem farmācijas uzņēmumiem kā "Novartis International", "Bayer AG" un "Cipla".

Pērn, Saksenas ieņēmumi bija gandrīz 7 miljoni eiro. Iepriekš viņa bija Ziemeļamerikas uzņēmējdarbības ārpakalpojumu sniegšanas uzņēmuma "WNS" viceprezidente.

Sava uzņēmuma sākumkapitālu ieguva no Indijas Biznesa "eņģeļu" tīkla un uzņēmumiem "Basil Growth Corporation", "SIDBI" un " Mumbai Angels".

Kā šis stāsts iedvesmoja mūs? Mūsdienu pasaulē jau sen nepastāv "vīriešu" un "sieviešu" profesijas. Dari to, ko vēlies, jomā, kurā vari sevi lieliski pierādīt!

Vidžaija Pastala: māte, kurai pietika ar gadu, lai mainītu savu dzīvi

Foto: PantherMedia/Scanpix
Vidžaijas Pastalas medus tirdzniecības uzņēmuma vidējie ieņēmumi ir vairāk nekā 400 tūkstoši eiro. 14 gadus veidotā uzņēmuma darbības modelis ir vienkāršs - iegūtais medus tiek pārbaudīts, sertificēts, iepakots un aplīmēts ar etiķeti industriālā rajonā atrodamās izīrētās rūpnīcas telpās Mumbajā. Šī prece tiek pārdota interneta veikalā un nogādāta vairāk nekā 100 veikalos Mumbajā un Bangalorā, kā arī vairākiem uzņēmuma sadarbības partneriem.

To visu vada Vidžaija, kura pēc reģionālās plānošanas diploma iegūšanas ASV Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā 1993. gadā atgriezās Indijā, kur viņa nejauši nonāca pie sava nākotnes uzņēmuma idejas. 

Kad 2003. gadā piedzima viņas dēls, Pastala nolēma mainīt savas karjeras virzienu. Vajadzēja aptuveni gadu, lai viņa noskaidrotu, ko vēlas darīt.

Kā šis stāsts iedvesmoja mūs? Bērna piedzimšana var būt iemesls, lai beidzot rastu drosmi sekot saviem sapņiem, nevis noliktu tos malā.

Šneha Rodža un Sananda Mišra: no tehnoloģiju studentēm līdz veiksmīgām biznesmenēm

Foto: Shutterstock
Rodžas un Mišras radītā interneta vietne "Toptomato.in" ir paredzēta sadzīves preču pirkšanai internetā. Šī ideja nav nekas jauns, bet tās autores vēlas piedāvāt ko jaunu - automātisku, periodisku preču pasūtīšanas sistēmu, pateicoties kurai pircēji varēs izvēlēties sev ikdienā nepieciešamo, piemēram, pienu, sviestu u.c., internetā un noteikt arī pasūtījumu biežumu. 

Uzņēmuma "TopTomato" dibinātājas - Haragpurā atrodamā Indijas Tehnoloģiju institūta absolventes Rodža un Mišra, kuras nebija necik pieredzējušas ikdienai nepieciešamo preču tirgošanas jomā, biznesu uzsāka ar pašu līdzekļiem - tā sākuma kapitāls bija aptuveni 6400 eiro, kas tika izmantots interneta vietnes izveidei, programmatūras un piegādes tīkla izveidei.

Kā šis stāsts iedvesmoja mūs? Lielu mērķu realizēšanai pietiek ar entuzaismu, apņēmību un darbu.

Mitalī Kalra: no investīciju baņķieres par veselīgas pārtikas popularizētāju

Foto: PantherMedia/Scanpix
Ideja atvērt savu kafejnīcu Kalrai radās 2010. gadā. Pēc biznesa administrācijas maģistra grāda iegūšanas Francijas biznesa skolā INSEAD 2008. gadā Kalra gadu strādāja Dubaijā un Singapūrā, kārtojot privāto ieguldījumu darījumus naftas, gāzes un pārvadājumu jomās.

 Aptuveni pirms gada viņas vēlme pēc veselīga ēdiena ļāva rast ideju par kafejnīcu ķēdes izveidi Indijā - tā radās kafejnīcas, kurās bija plašas iespējas iegādāties veselīgus ēdienus. 

Tādēļ 2011. gadā viņa pameta savu ērto investīciju baņķieres darbu, ieguldīja savā jaunajā idejā aptuveni 19 tūkstošus eiro no privātajiem līdzekļiem un reģistrēja sava uzņēmuma nosaukumu - "Zao Foods Private Limited".

Neskatoties uz to, cik ļoti mums garšo našķi, mūsos ir apslēpta vēlme ēst veselīgus, uzturvielām bagātus ēdienus. Šo vēlmi ņēma vērā arī uzņēmēja, un tā pēc gadu ilga darba uzņēmuma ieņēmumi ir aptuveni 32 - 39 tūkstoši eiro. 

Līdz šim Kalra savā uzņēmumā ieguldījusi aptuveni 30 tūkstošus eiro, taču viņa paredz, ka līdz šī gada beigām uzņēmuma radītā peļņa sasniegs 45 - 51 tūkstoti eiro.

Kā šis stāsts iedvesmoja mūs? Uzsākot jaunu biznesu, paliec uzticīga savām vērtībām, un veiksme pati pie tevis atnāks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!