Foto: Scanpix

Turpinot stāstu sēriju par iedvesmojošām, ietekmīgām un mūsu atmiņā spilgti palikušām personībām, piedāvājam ieskatu leģendārās kino aktrises un stila ikonas Bridžitas Bardo, kurai nupat apritējis 81 gads, biogrāfijā. Bridžita ir sieviete, kura visu dzīvi sekojusi vien apņēmībai palikt uzticīgai pašai sev, neradot mītiskas dīvas tēlu.

Un tomēr viņas mājoklī ielavījās par elektriķiem pārģērbušies vīrieši, lai tikai rastu iespēju palikt ar šarmanto dīvu divatā. Sievietes "gaišmataino vellatu" lādēja, kamēr viņu vīri bija gatavi atdot dzīvību par kaut vienu brīvdomīgā "seksa kaķēna" skatienu. Turklāt, gadiem ejot, Bridžitas valdzinājums nav mazinājies. Kāds ir tā noslēpums? Ar kādām, teju raganiskām spējām ir apveltīta Eiropas kino dīva, kuras tēvs savulaik pat iedomāties nespēja, ka Bardo uzvārds aplidos pasauli nevis viņa biznesa, bet meitas panākumu dēļ?

Neglītais, tomēr drosmīgais pīlēns

Bridžita Anna Marija Bardo dzimusi 28. septembrī 1934. gadā Parīzē inženiera un viņa 14 gadus jaunākās sievas ģimenē. Lai atbrīvotos no neglītā pīlēna tēla, kas mazajai meitenei bērnībā lika saņemt ne vienu vien skolas biedru piezīmi šķielējošo acu, nepareizā sakodiena un dumpīgā rakstura dēļ, Bridžitas māte darīja visu, kas viņas spēkos, lai uzlabotu meitas izskatu un novērstu negodu, Bridžitai kļūstot par vecmeitu.

Bridžitas mātes centieni un neizsīkstošā pacietība rezultējās panākumiem. Pusaudzes gados reiz tik neizteiksmīgais, pat neglītais meitēns bija neticami mainījies. Stāja bija kļuvusi nevainojama, Bridžitas gaita – pārliecinoša, savukārt skatiens ar korekcijas briļļu palīdzību – šķelmīgs un pievilcīgs. Zobu platītes bija mazinājušas lielo spraugu starp meitenes priekšzobiem un pusaudzes vecumā Bridžita bija krāšņi atplaukusi, cītīgi turpinot apgūt baletu Parīzes Augstākajā Nacionālajā mūzikas un dejas konservatorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!