Foto: Publicitātes foto

14. augustā Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) telpās Jūrmalā atklāta neparasta fotogrāfiju ekspozīcija "Turpināt dzīvot... skaisti!". Tā sauc izstādi ar iedvesmojošiem fotostāstiem par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi. Autori ir Jūrmalas fotostudijas "Aspazija" fotogrāfi Andris Sīmanis, Ojārs Griķis un Una Liberte. Zīmīgi, ka arī pati Una gājusi cauri krūts vēža slimnieces emocijām. Izstādes ietvaros viņa darbojusies gan kā fotogrāfe, gan modele, papildinot pārējo izstādes dalībnieču vēstījumu.

Skaistas un pievilcīgas, brīvas, drošas, mirdzošas. Tādas ieraudzīsiet šīs desmit sievietes neparastajā fotoizstādē. Atļauties, uzdrīkstēties – arī tā var dēvēt izstādi, kas Latvijā skatāma pirmoreiz.

Sievietes uzdrīkstējušās stāties fotokameras priekšā atkailinātas. Viņas ir veiksmīgi izārstējušās no slimības un nu pašas atzīst, ka dzīvo daudz pilnasinīgāk un pilnvērtīgāk. Viņu vidū ir gan augstskolas profesore, gan medmāsa un arhitekte, gan uzņēmēja un vijolniece, un pat ārste onkoloģe.

Izstādes mērķis ir uzmundrināt un iedrošināt sievietes laikus doties pie ārsta, veikt izmeklējumus un, ja nepieciešams, ārstēties.

Projektu līdzfinansē Jūrmalas pilsētas dome, morāli atbalsta krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita". Izstāde apskatāma līdz 14. septembrim.

Fotostudija "Aspazija" ir dibināta 2009. gadā. Pirmā izstāde notika Aspazijas mājā - 2009. gada vasarā. Ideja par studijas dibināšanu pieder jūrmalniekam Andrim Sīmanim, viņš ir arī studijas vadītājs. Fotostudija savā nosaukumā izmanto izcilās dzejnieces Aspazijas vārdu, kas motivē tiekties pēc augstas mākslinieciskās kvalitātes. Sešarpus gadu laikā fotostudija "Aspazija" ir sarīkojusi tuvu pie 40 izstādēm. 

Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!