Foto: DELFI

Kristīne Lindenblate ir viena no pasaules skaistumkonkursu "Mrs & Miss Top of the World" organizatorēm. Precējusies un ir māmiņa dēlam. Plašāku atpazīstamību Kristīne guvusi, darbojoties Latvijas blondīņu asociācijā "Go Blonde". Viņa ilgu laiku ir strādājusi pilnīgi citā sfērā – bijusi Rīgas domes auditore, bet tad nomainījusi savu dzīvi par 180 grādiem un aizsākusi skaistumkonkursu biznesu Latvijā. Pavisam drīz, jau 9. jūnijā, notiks pirmais lielo izmēru sieviešu skaistumkonkurss "Miss Top of the World Plus Size 2016", kura rīkošanā Kristīne ieguldījusi lauvas tiesu.

Ar Kristīni esam pazīstamas jau diezgan sen – iepazināmies, kopīgi spēlējot tenisu pie vienas treneres, un kļuvām par labām draudzenēm. Domāju, ka arī tagad esam tuvas, bet pēdējā laikā diemžēl nav sanācis tikties un pat sazvanīties lielās aizņemtības un dzīves steigas dēļ. To visu gan var mainīt. Katrai ir savi darbi un sava dzīve, liela skriešana, bet Kristīne ir no tām sievietēm, ar kurām tiekoties, nepamet sajūta, it kā tikai vakar būtu šķīrušās. Ārkārtīgi pozitīva, draudzīga, dzīvespriecīga un darbaspējīga sieviete, no kuras var smelties iedvesmu un prieku. Kristīne jau labu laiku darbojas radošā, bet ne vieglā sfērā – organizē skaistumkonkursus.

Bērnība, profesionālais sports un liktenīgais vīrietis

"Bērnība, kad biju pavisam maza, man asociējas ar omi Paulīni, bezrūpību, pienenēm un kafijas dzērienu ar tomātmaizītēm. Smieklīgas atmiņas, bet dārgas! Līdz skolas vecumam biju laimīgs bērns, tas laikam, pateicoties Paulīnei," smejoties atceras Kristīne. "Sākot iet pirmajā klasē, mamma mani aizveda trenēties galda tenisā un, kā pēc tam izrādījās, biju ļoti talantīga. Sākās braukāšana pa sacensībām, vasaras nometnes, pēc tam iekļuvu Latvijas izlasē, un, pateicoties sportam, izbraukāju visu Padomju Savienību. Treniņi bija visu laiku, arī vasarā. Skolā praktiski nebiju un mājās arī ne. Astotajā klasē mani lielās aizņemtības dēļ pat atbrīvoja no eksāmeniem."

"Esmu bagāts cilvēks, jo man dzīvē ir paveicies ar draugiem."
Kristīne Lindenblate

"No vienas puses – skolas gadi paskrēja, tikai sportojot, no otras puses – iemācījos kļūt patstāvīga un neatkarīga. Es domāju neatkarīgi, nebaidos būt viena. Savu īsto vīrieti, Mārtiņu, satiku tikai 27 gados. Pirms tam bija jaunības kļūdas, kā es tās saucu, bet ne man vienai tā ir gadījies. Tam arī laikam jāiziet cauri, lai novērtētu, kas ir labs un kas slikts. Esmu pateicīga vīram, ka viņš pieņem mani, kāda esmu, un nemēģina pārveidot pēc sava prāta, kas vīriešiem ir ļoti reta parādība. Viegli dzīvot, jo tu vienmēr esi tu. Citādāk es nemaz nevarētu! Man ir 13 gadus vecs dēls Maikls, kuram cenšos būt labākais draugs," stāsta Kristīne.

Pirmais skaistumkonkurss

Viss sācies ar to, ka Kristīne sākusi braukt draudzenēm līdzi uz skaistumkonkursiem kā morālais atbalstītājs. Apgrozoties šajā vidē, sapratusi, ka tas ļoti patīk un uzdevusi sev jautājumu, kāpēc gan nevarētu ko tādu darīt pati, atceras Kristīne. "Aizbraucu 2012. gada oktobrī uz skaistumkonkursu "Mrs. Europe", kur pārstāvēju Latviju. Mans vienīgais mērķis, piedaloties šajā skaistumkonkursā, bija iegūt pieredzi, lai, rīkojot skaistumkonkursus, izprastu dalībnieču vajadzības, kā un ko darīt labāk vai nedarīt vispār. Un jau 2013. gadā ar vairākiem domubiedriem (tolaik - ar dziedātāju Natāliju Tumševicu un skaistumkonkursu dalībnieci Lieni Skulmi - redakcijas piezīme) notika pirmais "Mrs. Top of the World" skaistumkonkurss," Kristīne stāsta. Šobrīd viņas partneris konkursu rīkošanā ir Mainots Vecvagars.

Skaistumkonkursu bizness ir ļoti populārs visā pasaulē, bet Latvijā vēl tikai iekaro savu vietu, tomēr atbalstītāji ir pretimnākoši, un atsaucība ar katru gadu pieaug, stāsta Kristīne. Neapšaubāmi, konkursu spožums un krāšņums ir viena lieta, bet reti kurš zina, ka konkursu organizēšana paņem ārkārtīgi daudz laika un enerģijas, taču tas esot tā vērts.

Smags darbs, prieks un asaras

"Skaistumkonkursu organizēšana ir ļoti smags darbs. Tās ir negulētas naktis ar pāris stundām miega, nemitīga sarakste e-pastā un sazināšanās pa telefonu. Kad dalībnieces ierodas no visām pasaules valstīm pavadīt Latvijā nedēļu, katra diena ir jāizplāno pa minūtēm, jāorganizē brokastis, pusdienas un vakariņas, katrs pasākums, dalībnieču izmitināšana un nogādāšana uz un no pasākumiem," stāsta Kristīne. "Dažkārt gadās, kad kāda dalībniece nav pabrīdinājusi un devusies savās gaitās, un tad organizatoriem ir liels uztraukums, jo dalībnieču drošība ir pirmajā vietā. Kādai var iesāpēties galva vai kļūt slikti, un mums ir vienmēr jābūt gataviem palīdzēt."

Tas esot mīts, ka skaistuma karalienes vienmēr ir smaidīgas un laimīgas, stāsta Kristīne. Visbiežāk tā esot uz skatuves un kameru priekšā. "Protams, visas grib uzvarēt, taču dažas to vēlas vairāk par citām un dara visu, lai iegūtu kroni, tāpēc ir grūti noskatīties, ja finālā kādai, kura paliek bešā, birst asaras un viņa, piemēram, nepaliek uz noslēguma ballīti lielā aizvainojuma dēļ vai aiziet prom neatvadījusies. Tāda ir realitāte, un jāsaprot, ka tieši mēs – konkursa rīkotāji – tiksim vainoti pie visa. Tomēr kopumā dalībnieces ir draudzīgas un jaukas, un mums izveidojas draudzība gadu garumā."

Dzīve sākas pēc 40 gadiem

Paralēli skaistumkonkursu organizēšanai Kristīne šobrīd strādā kopā ar Kašeru. Viņi kopīgi ir izveidojuši bērnu studiju "Kašera sapņu fabrika". "Vadām bērnu ballītes, vasaras nometnes - visu, kas saistīts ar bērniem. Pilnīgi neraksturīgi tam, ko darīju agrāk," secina Kristīne. "44 gados esmu pilnībā apgriezusi savu dzīvi kājām gaisā, bet neko nenožēloju. Un kas zina, kas mani vēl sagaida! Esmu gatava dzīves izaicinājumiem. Kā saka, dzīve tikai pēc 40 gadiem sākas, un tā arī ir!"

Svarīga ir uzticēšanās un draugi

Foto: DELFI

Vaicāta, kas Kristīni iedvesmo strādāt, viņa atbild pārliecinoši: "Cilvēki, mani viennozīmīgi iedrošina cilvēki, kas man apkārt! Mēs, lai kā gribētu, neko vieni paši nevaram paveikt. Viss var izdoties tikai ar apkārtējo cilvēku palīdzību. Ļoti svarīgi, lai tavas idejas un tavus darbus atbalsta ģimene un draugi, tad ir ļoti viegli gan strādāt, gan dzīvot. Esmu bagāts cilvēks, jo man dzīvē ir paveicies ar draugiem," priecājas Kristīne (attēlā: Kristīnes draudzenes - aktrise Agnese Zeltiņa un uzņēmēja Marika Ģederte).

"Ceru, ka tā būs vienmēr! Man ļoti patīk iepazīties ar jauniem cilvēkiem - viņi mani iedvesmo, jo katrs iedod kādu jaunu informāciju. Šajā ziņā neesmu apdalīta, jo, darbojoties ar skaistumkonkursu organizēšanu, iegūstu arvien vairāk un vairāk paziņu un draugu no dažādām pasaules malām. Kas par foršu laikmetu, ka, pateicoties internetam un sociālajiem tīkliem, tas ir iespējams! Kas to būtu domājis vēl pirms 15 gadiem! Nebūtu visa tā, nebūtu mana hobija."

Skaistumkonkursu organizatore uzsver, ka, lai veiksmīgi darbotos, ir vajadzīga tikai viena vienīga lieta – uzticēšanās cilvēkiem, ar ko kopā strādā.

Ja ne šodien, tad nekad

Pēc izglītības Kristīne ir ekonomiste un ieguvusi maģistra grādu uzņēmējdarbībā. Viņa ilgu laiku ir strādājusi par grāmatvedi. "Pēc tam sāku strādāt Rīgas domē par auditori, kur nostrādāju gandrīz 10 gadus. Nevaru pateikt, kas notika un kāpēc, bet vienā brīdī sapratu, ka vairs to negribu. Gribu kaut ko mainīt, gribas ko radošu, interesantu, kaut kādu kustību. Es pat nezināju ko, kur un kā, jo man nebija nekādu ideju, ko darīšu tālāk, kad uzrakstīju atlūgumu. Draugi centās atrunāt, bet vecums nenāk viens, es sapratu, ka ja ne tagad, tad kad tad vēl. Un te nu es esmu," smejas Kristīne.

Mūsu vietā neviens neko nedarīs

Kristīne dzīvē sen jau neko neplāno, jo nekas nekad nenotiekot pēc plāna, viņa uzskata. "Mēs domājam vienu, bet dzīve visu sakārto pa savam. Šobrīd man patīk tas, ko daru, un tas ir galvenais. Kas būs pēc pāris gadiem vai pēc gada, nezinu. Dzīvoju šodien un tagad. Protams, man ir savi mērķi un domas, ko vizualizēju, bet tas lai paliek ar mani. Kādam noslēpumam taču jābūt!" Kristīne ir noslēpumaina.

"Nežēlot sevi! Mums neviens nepalīdzēs, ja mēs paši negribam sev palīdzēt! Un galvenais - ne no kā nebaidīties! Dzīve mums piespēlē to, no kā mums visvairāk bail. Uz priekšu, dāmas! Mēs varam neiedomājami daudz, vajag tikai ļoti gribēt! Lai veicas!" Kristīne iedrošina citas sievietes.

Vairāk par "MissTop of the World Plus Size 2016" Latvijas pārstāvi lasiet šeit:
Skaistākā Baltijas apalīte – Viktorija Brovuna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!