Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ešlija Tisdeila ir amerikāniete, kurai ir ļoti plaša profesionālā joma – savā dzīvē viņa izmēģinājusi spēkus gan kā aktrise, dziedātāja un modele, gan arī producente. Neskatoties uz to, ka talantīgā sieviete šogad svin savu 33. jubileju, liela daļa viņu vēl joprojām asociē ar Šarpejas lomas atveidotāju pusaudžu auditorijai mērķētajā filmu ciklā "Vidusskolas mūzikls" ("High School Musical").

Ešlija Tisdeila dzimusi 1985. gada 2. jūlijā Ņūdžersijā, ASV Maikla Tisdeila un Lizas Morisas ģimenē. Aktrisei ir arī māsa, Dženifera Tisdeila, kura arī bijusi dažādu filmu un seriālu aktrise. Ja Ešliju nesauc vārdā, viņa tiek uzrunāta arī kā "Ash", "Ashie", "Tiz" vai "The Tizz".

Lai gan Ešlija sevi pierādījusi kā veiksmīga dziedātāja un arī producente, pasaules atpazīstamību viņa iemantoja vairākās "Vidusskolas mūzikla" daļās, kurās attēloja Šarpeju Evansu. Kopumā viņu var dēvēt par talantīgu personību, kura aktīvās darbības laikā ar saviem veikumiem un koķeto dabu atmiņā palikusi daudziem.

Reklāmas seja trīs gadu vecumā un Šarpejas uzvaras gājiens

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pamati viņas karjerai likti jau agrā bērnībā. Ar plašāku sabiedrību viņu iepazīstināja menedžeris Bils Perlmans, kurš triju gadu vecumā Ešliju ieraudzīja kādā lielveikalā un saskatīja viņai spožu nākotni kā reklāmas sejai. Vēl būdama pavisam maza, viņa piedalījās aptuveni 100 dažādās televīzijas reklāmās!

Tā kā kameras un filmēšanās viņai nebija svešas, likumsakarīgi, ka Ešlijas menedžeris paralēli nolēma attīstīt arī viņas aktrises prasmes. Savas gaitas šajā jomā viņa uzsāka "Jewish Community Center of Monmouth County", un pēc dažādām lielākām un mazākām lomām vairāku gadu garumā 2004. gadā nokļuva komēdijseriālā "The Suite Life of Zack & Cody", kas pēcāk deva viņai iespēju pierādīt sevi un gūt pasaules slavu filmā "High School Musical".

Foto: AP/Scanpix/LETA

2006. gadā šī filma tika ierindota daudzu pusaudžu mīļāko augšgalā. Jāsaka gan, ka Ešlija par šīs lomas atveidošanu tika gan slavēta, gan arī pelta, taču pozitīvās atsauksmes šķietami bijušas vairākumā, jo pēc trešās daļas iznākšanas tika izrādīta filma "Sharpay's Fabulous Adventure", kura seko līdzi Šarpejas gaitām pēc vidusskolas absolvēšanas. Tāpat viņa 2012. gadā ar savu aktiermākslu priecēja skatītājus "Scary Movie" piektajā daļā, kā arī citās kinofilmās un seriālos.

Par lomu "High School Musical 3: Senior Year" Ešlija ieguva arī MTV kinobalvu kā labākā jaunā aktrise. MTV balvas tiek sadalītas pēc fanu balsojuma internetā. Starp citu, sākotnēji Ešlija filmā vēlējās attēlot galvenās lomas personāžu Gabrielu, bet, kā zināms, šī iespēja tika dota Vanesai Hadžensai.

Ārējā izskata izmaiņas un stila neveiksmes

Foto: Vida Press

Laiks nestāv uz vietas, un gluži tāpat mainās arī Ešlijas Tisdeilas ārējais izskats. Šarpejas tēls no "Vidusskolas mūzikla" Ešlijai tik ļoti piestāvēja, ka pat varēja šķist, ka blondās cirtas un kārtīgās meitenes ģērbšanās stilu viņa nemainīs nekad, taču realitāte izvērtās gluži pretēja – sasuku viņa mainījusi jau vairākas reizes, no gaišmates pārtopot par tumšmati un sarkanmati, kā arī garās cirtas nogriežot līdz plecam.

A post shared by Ashley Tisdale (@ashleytisdale) on Jun 26, 2018 at 5:05pm PDT

Ešlijai 2015. gadā tika diagnosticēts 1. tipa cukura diabēts, un kopš tā laika viņa regulāri atbalsta diabēta pacientus. 2018. gada maijā publicētajās "Daily Mail" fotogrāfijās redzams, ka Ešlija apmeklējusi labdarības pasākumu, kas veltīts šo pacientu atbalstam. Viņa bija ģērbusies klasiskā, melnā kokteiļkleitā uz viena pleca, un īsā griezuma gaišie mati ieveidoti vieglās lokās. Ešlija nebija uzlikusi nevienu spilgtu aksesuāru – vienīgā rota bija uz pirksta mirdzošais laulības gredzens.

Taču ne vienmēr publiskos pasākumos viņai izdevies saglabāt žilbinošu skatu. 2017. gada augustā Ešlija izdevuma "Variety" ballītē gozējusies baltā kleitā ar dziļu dekoltē izgriezumu un milzu banti uz krūtīm, tādējādi izpelnoties lauvas tiesu fotogrāfu uzmanības. Ārzemju tabloīdu aptaujātie stila eksperti bijuši bargi – aktrises kleita izpelnījusies krietnu devu kritikas un nodēvēta par īpaši bezgaumīgu. Fotogrāfijas no pasākuma lūko šeit.

No tīņu aktrises par dziedātāju, modeli un producenti

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kā minēts iepriekš, Ešlijas spēja savas daudzveidīgās personības šķautnes slīpēt vienu blakus otrai. Lai gan varētu šķist, ka viņas pirmā lielā uzstāšanās kā dziedātājai bija "High School Musical" filmēšanas laikā, tā gluži nav taisnība – 12 gadu vecumā Ešlija tika uzaicināta arī dziedāt Baltajā namā, kur ar savu vokālu priecēja toreizējo prezidentu Bilu Klintonu.

Paralēli Ešlija turpināja izkopt savu balsi un dziedāšanas talantu, kas beigu galā rezultējās līgumā ar "Warner Bros. Records" un divos izdotos albumos – "Headstrong" (2007) un "Guilty Pleasure" (2009).

Kad tika izdots albums "Guilty Pleasure", Ešlijai bija 23 gadi. Tiek vēstīts, ka tajā esošajās dziesmā dzirdamas citu slavenu popdīvu "pēdas" un ietekme, piemēram, Keitijas Perijas, Fērgijas, Britnijas Spīrsas u.c. Viņa bija pirmā sieviešu kārtas dziedātāja, kas "Billboard Hot 100" topā spēja turēties ar divām dziesmām vienlaicīgi – "Bop to the Top" un "What I've Been Looking For".

Kamēr plauka un zēla viņas karjera kā aktrisei un dziedātājai, Ešlija nolēma kalt dzelzi, kamēr tā karsta. Viņa dibināja uzņēmumu "Blondie Girl Productions", kuram vēlāk pievienojās arī viņas māsa un kurā tiek producēti dažādi televīzijas produkti – šovi un raidījumi ar sievietēm galvenajās lomās. Izdevumam "Forbes" viņa atzinusi, ka sākumā daudzi viņu šajā jomā neuztvēruši nopietni, jo uzskatījuši tikai par pusaudžu mūziklu aktrisi, taču ar laiku ietekme palielinājusies, kam sekoja arī apkārtējo respekts.

  • Ešlijas pēdējo gadu gaitas vari apskatīt viņas "Youtube" kanāla publicētajos video, kas skatāmi šeit.

Ešlijas roku gadu garumā turējuši dažādi vīrieši, piemēram, mūziķis Džareds Marillo, videoklipu režisors Skots Spīrs, dziedātājs Martins Džonsons, kā arī mūziķis Kristofers Frenčs. Ar Frenču Ešlija apprecējās 2014. gadā, abi ir kopā vēl arī šodien. "Daily Mail" vēsta, ka abi gredzenus mijuši slepenā kāzu ceremonijā.

Savā "Instagram" kontā viņa bija veltījusi savam dzīves draugam sveicienu dzimšanas dienā, kas apliecināja pāra laimīgās attiecības: "Esmu priecīga un pateicīga par to, ka esi piedzimis. Mīlu tevi, un nevaru iedomāties savu dzīvi bez tevis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!