Foto: Publicitātes foto
Lai gan mūsdienās sievietes arvien vairāk par sevi rūpējas un daudz biežāk arī ikdienā atļaujas uzvilkt smalkus tērpus, papēžu kurpes un uzkrāsoties košāk, ikdiena un balle tomēr ir divas dažādas lietas. Tieši ballē nereti sastopamies ar nopietniem sievišķīgiem izaicinājumiem, par ko ikdienā aizdomājamies reti, uzsver modele Māra Kampernova.

Ļoti bieži sievietes uz balli vai kādu citu saviesīgu pasākumu izvēlētos doties garā, iespējams, arī kuplā kleitā ar atkailinātu dekoltē u.tml. Tomēr nereti no šīs ieceres attur fakts, ka šādi tērpi šķiet diezgan neērti, īpaši, ja tie stiepjas līdz pat zemei. Tas uzreiz prasa noteiktu stāju un tērpa nešanas veidu, kas ne vienmēr ir vienkāršs.

Ja vēlies staigāt garās kleitās vai svārkos, modele Māra Kampernova iesaka atcerēties dažus svarīgus principus:

Pārliecība

Ja jūti, ka esi aizķērusies pati savā kleitā vai, ka tā sāk pīties pa kājām – neizrādi to. Patiesībā cilvēki tādām lietām maz pievērš uzmanību, un, kamēr pati jutīsies labi un pārliecināti, apbrīnojot tavu tērpu un grāciju, neviens pat nepamanīs, ka gadījusies aizķeršanās. 

Turklāt bez stresa un ar vēsu prātu arī pašai būs vieglāk un ātrāk izķepuroties no situācijas.

Pareizs solis

Pavisam vienkārši – ja tev ir gara balles kleita, neliec soli no papēža. Ej no purngala, tā nedaudz pasitot kleitas apakšdaļu uz priekšu. Tā tu dosi sev telpu soļiem, jo kleita it kā ies tev pa priekšu.

Īstie aksesuāri

Ja esi izvēlējusies vilkt garu kleitu, kas prasa īpašu uzmanību – lai to paceļ, kāpjot pa trepēm, vai pietur dejojot, tad vēlams izvēlēties rokā iekarināmu somiņu, kas netraucē dabīgi “spēlēties” ar kleitu. 

Tici – brīvas rokas palīdzēs nest garo un kuplo kleitu, un apkārtējie apbrīnos dabiskumu un spēju atstāt tik rotaļīgu, vieglu efektu, uzsver Kampernova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!