Medus no nomaļa Šeka mūža meža Etiopijas augstienē - tā ir galvenā sastāvdaļa jaunajos "The Body Shop" Honeymania sērijas produktos. Pirmo reizi zīmols laidis klajā īpašu medus produktu sēriju, kura pamatsastāvdaļu iegūst no savvaļas bitēm Godīgās Tirdzniecības programmas ietvaros.

Meži Etiopijas augstienē, kur tiek iegūts medus jaunajai sērijai, atrodas UNESCO aizsardzībā šīs vietas bioloģiskās daudzveidības dēļ. Bites neierobežoti pārvietojas mūža mežos, kur ievāc īpaši augstvērtīgu medu.

Medu uzņēmums iepērk no vietējās biškopju apvienības Beza Mar biškopjiem, kuri praktrizē tā dēvēto "baskāju biškopību" jeb "bišu čukstus".  Tas nozīmē darboties saskaņā ar bišu dabīgo ciklu, izmantojot tradicionālas metodes, kas tiek nodotas no paaudzes paaudzē.

Lai savāktu medu viena kolekcijas produkta radīšanai, strādājušas vismaz 100 bites, kas nolidojušas 2100 kilometrus un ievākušas nektāru no vismaz 50 000 ziedu. Katra bišu kolonija saražo divas trīs reizes vairāk medus nekā tām pašām ir nepieciešams, tāpēc ar medus ievākšanu bitēm netiek kaitēts.

Kolekcijā Honeymania ir vairāki produkti ķermeņa kopšanai, kas sola gludu un maigu ādu 24 stundu garumā - dušas želeja, skrubis, ziepes, ķermeņa sviests un citi produkti. Jaunā sērija Latvijas veikalu plauktos nonāks septembra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!