Foto: Publicitātes foto
Sejas vingrošana nav nekas jauns, nebijis un nedzirdēts. Tiesa - pēdējās desmitgadēs tai nav tikusi pievērsta pietiekami liela uzmanība, jo līdz šim valdījusi un joprojām valda kosmētisko līdzekļu, kosmetologu un plastisko ķirurgu ēra. Sejas vingrošana cīnās pret sejas novecošanu un par tās skaistumu ar citiem ieročiem.

Sejas vingrošana ir viens no visveselīgākajiem veidiem, kā cīnīties pret sejas novecošanu. Sejas vingrošana - vienkārša kā viss ģeniālais un tikpat efektīva, kā kosmētiskās un ķirurģiskās metodes. Bez tam sejas vingrošana ir pilnīgi drošs veids kā attālināt sejas novecošanos, pretēji plastiskās operācijas riskam un sāpēm, vai injekciju veikšani.

1. Acu augšējo plakstiņu pacelšanai un nostiprināšanai. Izveidot no rādītājpirkstiem "āķi". Tad - pacelt uzacis uz augšu un uzlikt rādītājpirkstu kā "āķi" uz uzacs visas tās garumā. Nostiept ar pirkstiem uzacis uz leju tuvāk pie acīm. Ar pirkstiem turot uzacis piefiksētas, celt tās uz augšu ar slodzi 20 reizes, 20 tajā reizē aizturēt un skaitīt līdz 20.

Foto: Publicitātes foto

2. Pieres grumbu izlīdzināšanai (horizontālo). Trīs katras rokas pirkstus novieto uz pieres horizontāli katru savā pusē un cieši piespiež pie pieres. Nostiept ar pirkstiem pieres muskuli lejā un lēni ar uzacīm celt pieri uz augšu 15 reizes cenšoties pārvarēt pirkstu radīto pretspēku un 15. reizē aizturēt pieri augšā skaitot līdz 15, tad atslābināt.

Foto: Publicitātes foto

3. Pieres grumbu izlīdzināšanai (vertikālo). Divus katras rokas pirkstus novieto uz un virs uzacīm horizontāli, katru savā pusē un piespiež pie pieres nofiksējot uzacis nekustīgi. Pārvarot pirkstu radīto pretspēku, uzacis ir jāsavelk kopā 15 reizes un 15. reizē aizturēt slodzi, skaitot līdz 15 un tad atslābināt.

Foto: Publicitātes foto

4. Acu apakšējā plakstiņa krunku izlīdzināšanai un ādas nostiprināšanai. Rādītājpirkstus horizontāli novieto pie deguna, muskuli viegli ar pirkstiem piefiksē un, piemiedzot acu apakšējo plakstiņu, jāpārvar pirkstu radītā pretestības slodze. Vingrinājumu izpilda 20 reizes, piemiedzot acu apakšējo plakstiņu un atslābinot. 20- tajā reizē aiztur skaitot līdz 20. Šo vingrinājumu jāpilda tieši tā pat, kā aprakstīts, tikai pārliekot pirkstu slodzi uz acs ārējo apakšējā plaksta zonu. Ar šī vingrinājuma palīdzību var izlīdzināt krunciņas acs apakšējā plaksta rajonā un jāņem vērā, ka krunciņas izlīdzināsies tur, kur būs novietoti pirksti. ( Skatīties foto Nr. 5)

Foto: Publicitātes foto

5. Arī plakstiņu apakšējo krunku izlīdzināšanai

Foto: Publicitātes foto


6. Vingrinājums vaigu piepacelšanai un nostiprināšanai. Atver muti un lūpas novieto uz zobiem (sekojiet līdz, lai neveidotos krunkas deguna spārnu un lūpu kaktiņu rajonā ). Apakšžokli viegli nolaiž lejā. Tas nav jādara spēcīgi, ir jāsajūt nostiepums vaigu zonā. Šajā stāvoklī ar rokām pieskaroties no augšas uz apakšu jāsajūt aptuveni lūpu līmenī, tur kur beidzas vaigu "gaļīgā daļa" , ka vaigi kļuvuši iekrituši un uz iedobēm jānovieto delnu "krēsliņi", nofiksējot muskuli. No šīs vietas jāsaīsina muskuļi virzienā uz augšu. Jāņem vērā, ka roku delnu "krēsliņi" cieši piespiež iedobes vaigu apakšā un lūpas atrodas ap zobiem. Vingrinājums jāpilda 10-15 reizes.

Foto: Publicitātes foto

7. Vingrinājums deguna samazināšanai. Turot roku perpendikulāri ķermenim, rādītājpirkstu novietojiet horizontāli zem deguna. Tad, sasprindzinot deguna muskuļus, virziet to virzienā uz leju pie lūpām un "uzspiediet" ar degunu uz pirkstu, nepiepaceļot augšējo lūpu. Ja deguns ir maziņš, tad pildiet vingrinājumu 20 reizes, ja liels, tad līdz 90 reizēm.

Foto: Publicitātes foto

8. Vingrinājums pret dubultzodu. Galvu tur mazliet atgāztu. Noliek dūri zem zoda. Ar dūri izstumt galvu uz augšu, bet pašu galvu pārvarot dūres radīto virzienu jātur taisni. Kļūda būs,  ja galva atradīsies nolaista uz leju. Vingrinājumu jāpilda 20 reizes, 2 reizes dienā un rezultāts būs jau pēc 3 nedēļām.

Foto: Publicitātes foto

Izklausās sarežģīti vai nereāli? Bet pamēģini - tas taču nemaksā neko...!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!