Foto: PantherMedia/Scanpix

Rūpes par matiem neaprobežojas ar īstā šampūna, seruma vai eļļiņas izvēli. Lai mati būtu dzīvi, veseli un mirdzoši, ir jāsāk ar pareizas matu sukas izvēli. Lai noteiktu, ar ko vislabāk ķemmēt tieši tavus matus, ieskaties living.msn.com apkopotajā informācijā.

Ovālā matu suka

Šo matu suku izmanto tad, ja tev ir nepakļāvīgi mati, kuriem ir tendence savelties. Sintētisko saru ķemmes sariņi palīdzēs tev atšķetināt savēlušos matus un viegli, bez aizķeršanās slīdēs tiem cauri. Tikai atceries - ovālo matu suku izmanto tikai sausu matu ķemmēšanai.

Apaļa koka matu suka

Apaļā koka matu suka ir noderīga matu žāvēšanai - ja vēlies nostieptus, skaisti nolīdzinātus matus, izmanto to brīdī, kad žāvē matus ar vēnu. Tā ne tikai būs kā labs palīgs ātrākai matu izžāvēšanai, bet tos iztaisnos un piešķirs dabīgu apjomu.

Apaļa keramikas matu suka

Matu žāvēšanai ir jāizvēlas suka ar dabīgiem sariņiem, jo tie ir mīkstāki un līdz ar to matus saudzējošāki. Galvenā keramikas spēja ir izlīdzināt matus, tādēļ apaļo keramikas matu suku lieto matu taisnošanai, kā arī sakņu pacelšanai. Šī matu suka ir piemērota bieziem, gariem matiem, jo fēna ietekmē viegli sakarst tādēļ nekādā gadījumā neķemmē ar to traulus un plānus matus.

Apaļā matu suka ir labi piemērota arī apjoma piešķiršanai un loku veidošanai.

Taisnstūra matu suka

Šo matu ķemmi izmanto pēc matu mazgāšanas - taisnstūra sukas sariņi lieliski noder, lai atšķetinātu slapjus matus.

Pusapaļā matu suka

Īiem un pusgariem matiem vispiemērotākā ķemme matiem ir pusapaļā matu suka. Ar to var ķemmēt un veidot gan slapjus, gan sausus matus, un tā ir lieliski piemērota gan apjoma radīšanai, gan matu pieglaušanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!