Foto: DELFI

Marina Kalniņa – skaista, draudzīga un dzīvespriecīga sieviete, taču, kā pati teic, iestrēgusi mūžīgajā jaunībā, kas sācis traucēt viņas profesionālajās gaitās. Pieteikusies ar domu, ka "tāpat jau neizvēlēsies mani", bijusi patīkami saviļņota, ka laimīgā loze kritusi tieši viņai. Marina ir trešā no četrām Viņa.lv, ToBook.lv un Domina Shopping pārvērtību projekta "Uzziedi pavasarī!" dalībniecēm. Kādas bija viņas pārvērtības un vai viņai izdevās arī ar savu ārieni atspoguļot savu pārliecinošo sievišķīgumu, skaties turpinājumā!

Piesakoties pārvērtību projektam, Marina savā pieteikuma anketā minēja, ka, viņasprāt, vislielākā problēma ir pārlieku jauneklīgais izskats. Lai arī sievietei ir 26 gadi, cilvēki bieži viņu neuztverot nopietni, domājot, ka Marina ir, piemēram, jaunā praktikante uzņēmumā. Situācija saasinājusies tajā brīdī, kad viņa nomainīja savu darba vidi, no ergoterapeites kļūstot par klīnikas vadītāja palīdzi. Tā kā tas ir pietiekami atbildīgs darbs, viņa vēlas, lai arī kolēģi un apkārtējie cilvēki viņu uztvertu nopietni. "Tagad tas, ka visi mani uzskata par jaunāku, nekā esmu, traucē, bet varbūt, piemēram, trīsdesmit gadu vecumā es to ļoti novērtēšu," pārvērtību sākumā teic Marina.

Pārvērtību projekts Marinai ir tieši laikā, jo, sākot strādāt biroja darbu, mainās arī nerakstītie likumi, kādā apģērbā ik dienu jāierodas.

Marina ir atvērta pārvērtībām – ģimenei un draugiem jau iepriekšējā vakarā teikusi, ka ļausies teju visam. Jāsaka, ka arī ģimene ir tie cilvēki, kuri ar nepacietību gaida savu Marinu, pārrodamies mājās no pārvērtību dulluma. Lai arī iepriekšējā vakarā nedaudz sabiedējuši projekta dalībnieci ar šausmu stāstiem par īsiem, tumšiem matiem, Marina teic, ka ģimenei patikšot rezultāts jebkurā gadījumā, un arī pati ar nepacietību gaida, ko dienas beigās varēs lūkot spoguļattēlā.

Lai pārvērtības varētu sākties, bija jāizvēlas skaistumkopšanas salons, tādēļ vispirms visi vēlamie pakalpojumi tika rezervēti, izmantojot ērto platformu ToBook.lv. Kā ierasts, visas dienas garumā Marinu pavadīja, iedrošināja un konsultēja stiliste Lolita Graudiņa, kurai ir liela pieredze ar šāda tipa pārvērtībām – Lolita palīdzējusi uzplaukt daudzām sievietēm.

Pārvērtības "Uzziedi pavasarī!" rīko:

Viņa.lv – tas ir saturiski bagāts un daudzpusīgs interneta žurnāls mūsdienīgai sievietei. Modes un skaistumkopšanas aktualitātes, ekspertu ieteikumi veselībai un karjeras attīstībai, sarunas zem četrām acīm un partnerattiecību nianses.

Tobook.lv ir Latvijā pirmā skaistumkopšanas pakalpojumu rezervēšanas platforma, kas sniedz iespēju veikt skaistumkopšanas pakalpojumu rezervāciju jebkurā laikā un vietā, izmantojot jebkuru ierīci, kurai pieejams interneta savienojums.

Tirdzniecības centrs Domina Shopping ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā. Tajā atrodas vairāk nekā 160 modes preču veikalu, kafejnīcas un restorāni, skaistumkopšanas centrs, kā arī dažādi citi pakalpojumi.

Stafetes nodošana nagu kopšanas speciālistei

Foto: DELFI

Kā vienmēr, vēlamies, lai mūsu pārvērtību dalībnieces tiktu nodotas labākajās rokās, tāpēc stafeti nododam "Art Studio" "La Beauté" nagu kopšanas speciālistei Nataļjai Prokofjevai.

Foto: DELFI

Šoreiz pārvērtību dalībniecei nagi tiek veidoti ar gela lakas pārklājumu. Nataļja ar Lolitu toņa izvēlei pieiet ar īpašu atbildību – viņas vēlas, lai nagi būtu skaisti un ienestu Marinas tēlā kādas pavasarīgas vēsmas. Vispirms izmēģinājušas dažādas krāsas, ņemot vērā arī stilistes idejas par plānotajiem tērpiem, speciālistes izvēlas sarkanīgu toni, bet atsvaidzina to ar pavasarīgu akcentiņu. Jāpiebilst, ka sarkanā krāsa Marinai ne sevišķi iet pie sirds, taču šī viņai patīkot – neesot tik izteikta.

Pakalpojuma cena: 23 eiro

Trīsdimensionāls krāsojums un knifiņi ātrākai matu augšanai

Grims: pietiek ar minimumu, lai būtu skaisti, un viltības, kā akcentēt acis briļļu nēsātājām

Foto: DELFI
Tālāk nododam Marinu "La Beauté" vizāžistes Ievas Ūrmanes rokās, kura šajā jomā strādā jau 11 gadus.

Marina ikdienā sevišķi nekrāsojas – jā, lietojot skropstu tušu un ar korektoru pieslēpjot noguruma radītos lokus zem acīm, taču ar neko vairāk diži neaizraujas, jo "tad agrāk jāceļas".

Trijatā vienojoties, dāmas izvēlas grimu veidot tumši zilos toņos, kas šobrīd, starp citu, ir ļoti aktuāli. Lūkojoties uz Marinu, vizāžiste Ieva nosaka, ka "šeit ir tas dabiskais skaistums, kad es neredzu, ka vajag izteiktu un uzkrītošu vakara grimu," un turpmākajā darbā lieki nepārspīlē ar toņu piesātinātību.

Foto: DELFI
Tā kā ikdienā Marina nēsā brilles, viņai lieti noder vizāžistes padomi, kā izcelt acis. "Nevajadzētu acis akcentēt pārāk tumšas un uzkrītošas, vēlams izvairīties no smoky (red.: dūmaikainā) efekta. Tā vietā izvēlēties vienkārši tušu, bet, ja tomēr gribas nedaudz izteiksmīgas acis, jāizvēlas zīmulis. Es ieteiktu brūnu toni, jo tas der teju jebkurai, jo melns tomēr ne visām piestāv. Brūno zīmuli var nedaudz izpludināt stūrīšos – tad acis izskatās plašākas."

Vizāžiste skaidroja, ka ikdienā pietiek vien ar pašu minimumu, lai būtu skaisti. "Meikaps paredzēts, lai mēs izceltu savu dabisko skaistumu, " skaidrojot, ka ar to diži pārspīlēt nevajag.

Pakalpojuma cena: 25 eiro

Klasiska elegance un koķets mežonīgums – Marina stilistes rokās

Foto: DELFI

Marina ikdienā labāk izvēlas vienkāršas un ērtas drēbes, vairāk koncentrējoties uz sportisko stilu. Tagad, kad viņai ir jauna darba vieta un jāģērbjas daudz lietišķāk, tas sagādā problēmas, tāpēc pārvērtības nāk īstajā brīdī. Tāpat viņas garderobē nav nekā sevišķi spilgta – viss ir mierīgos toņos. Vienīgā reize, kad viņa patiešām uzdrīkstējusies un izkāpusi ārpus saviem ikdienas rāmjiem, bija viņas vecmeitu ballītē, kurā viņa uzvilkusi rozā kleitu. Kā viņa saka "draugi bija šokā". Arī iepriekš, kad arī vīru bija jādodas uz kādiem svinīgākiem pasākumiem, apģērba piemeklēšana radījusi īstas galvassāpes.

Stiliste Lolita, kura visu dienu piedalījās Marinas tēla veidošanā, ātri vien tirdzniecības centrā Domina Shopping atrada dažādas stila ogas, kuras varētu atsvaidzināt Marinas garderobi.

Pirmajam Lolitas veidotajam tērpam ir ikdienišķi lietišķs raksturs. Somiņa, žaketīte un kurpes, kuras Marina atzīst par ļoti ērtām, ir baltā krāsā, bet koptēlu atsvaidzina sarkanīgie un melnie kleitas raksti. Marina saka, ka, lai arī nekad neizvēlētos sarkanīgus toņus, iegūts ir diezgan kontrastējošs izskats, un šādi tērpta noteikti varētu doties vasarā uz darbu.
Kleita: "Apranga" 64,90 eiro
Kurpes: "NS King" 49,95 eiro
Žakete: "Reserved" 34,99 eiro
Soma: "Daniele Donati" 43,80 eiro

KOPĀ: 193,64 eiro

Otrais tērps – mežonīgi koķets. Pavasarīgi zaļa kleitiņa un viss pārējais zeltītos toņos, kas, kā minēja stiliste, ir aktuāls šosezon. Izvēloties kurpes, uzmanība tika pievērsta arī kurpju papēdim – tika izvēlēts tāds, lai ir gana augsts un vizuāli pagarina pārvērtību dalībnieci, taču atceroties par sievietes komfortu. Marina atzina, ka, par spīti izaicinošajam tērpam, labprāt šādā izskatā aizietu uz kādu ballīti.
Žakete: "Intimissimi" 49, 90 eiro
Kleita: "Intimissimi" 39,90 eiro
Kurpes: "ESTE" 89,90 eiro
Soma: "Benetton" 39,95 eiro

KOPĀ: 219,65 eiro

Trešais tēls, kurš iekaroja pārvērtību komandas sirdi, tika atzīts par universālu – var doties gan uz darbu, gan ballīti. Izvēloties bikses, Lolita vērsa uzmanību, ka īsa auguma cilvēkiem labāk izvairīties no pusgarām jeb kapri biksēm – tās proporcionāli tikai saīsinot, tāpēc stiliste izvēlējās šīs zilās, klasiskās bikses, baltu žaketi, vieglu topiņu un šiku somiņu, kas nedaudz saskaņojas ar bēšajām kurpītēm. Punktu uz "i" piešķir ieturētā kaklarota. Runājot par aksesuāriem, Lolita īsākām un tievākām sievietēm iesaka izvairīties no ārkārtīgi lielām un uzkrītošām kaklarotām, kā arī nesamērīgi lielām somām.
Bikses: "Monton" 49,95 eiro
Kurpes: "Danija" 119 eiro
Tops: "Lindex" 19,95 eiro
Žakete: "Lindex" 49,95 eiro
Soma: "Bastion" 79, 90 eiro
Rota: "Lindex" 9,95 eiro

KOPĀ: 328,70 eiro

Marina uzslavē stilistes Lolitas darbu, kura bija izvēlējusies ārkārtīgi interesantus apģērbu komplektus – tādus, kurus viņa pati nekad nebūtu izdomājusies salikt vienā tērpā, bet bijusi patīkami pārsteigta, cik labi gan viņai šīs lietas piestāv. Kā smejas Marina, visus Lolitas izvēlētos kurpju pārus viņa būtu gatava nopirkt kaut tūlīt pat, jo tie bija nevien gaumīgi, bet arī ērti. Pārvērtību dalībniece pateicās arī pārējiem meistariem, kuri viņas dienu padarīja daudz īpašāku. Marina ir pārliecināta, ka dienas gaitā gūtās zināšanas ir bijušas ārkārtīgi noderīgas – tās viņa liks lietā gan savas jaunās garderobes veidošanā, gan arī ikdienā.

Foto: DELFI

Pēc elegantās modes skates, kurā Marina bija galvenā zvaigzne, pārvērtību dalībniecei tika piešķirta dāvanu karte 300 eiro vērtībā no Domina Shopping garderobes atsvaidzināšanai.


Palīgs visas dienas gaitā – pakalpojumu rezervācijas platforma ToBook.lv

Foto: DELFI
Pirms Marina uzsāka savas pārvērtības, sev vēlamos pakalpojumus viņa rezervēja skaistumkopšanas salonu rezervāciju servisā ToBook.lv. Izvēloties apmeklēt salonu "La Beauté", Marina rezervēja laiku pie manikīres, frizieres un vizāžistes. Marina uzskata, ka ToBook.lv sniegtie pakalpojumi sniedz lielisku iespēju izvēlēties, kurp doties gadījumā, ja nav sava speciālista. Kā skaidroja Marina, tas ir arī lielisks veids, kā atklāt jaunus salonus. Kā lielu priekšrocību Marina uzteica atsauksmju sadaļu, kurā par katru salonu var apskatīt apmeklētāju vērtējumu, kas var palīdzēt salonu izvēlēšanās procesā.

Līdz šim redzētie dalībnieču smaidi pārvērtību dienas izskaņās, lieku reizi atgādina, ka ikviena no mums ir pelnījusi rūpes, iedrošināšanu uzdrīkstēties un nelielu palutināšanu. Apkopojot Marinas pavasarīgās pārvērtības, Art Studio "La Beauté" kopā esam iztērējuši 128 eiro, kuros iekļautas pārvērtības manikīra kabinetā, frizētavā un pie vizāžistes. Taču tirdzniecības centrā Domina Shopping piemeklētie tērpi grozījās ap 300 eiro robežu, tātad varam secināt, ka Marina varēs iegādāties sev vairākus tērpus, kuros justies skaisti un patīkami!

Pārvērtības "Uzziedi pavasarī!" rīko:

Viņa.lv – tas ir saturiski bagāts un daudzpusīgs interneta žurnāls mūsdienīgai sievietei. Modes un skaistumkopšanas aktualitātes, ekspertu ieteikumi veselībai un karjeras attīstībai, sarunas zem četrām acīm un partnerattiecību nianses.

Tobook.lv ir Latvijā pirmā skaistumkopšanas pakalpojumu rezervēšanas platforma, kas sniedz iespēju veikt skaistumkopšanas pakalpojumu rezervāciju jebkurā laikā un vietā, izmantojot jebkuru ierīci, kurai pieejams interneta savienojums.

Tirdzniecības centrs Domina Shopping ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā. Tajā atrodas vairāk nekā 160 modes preču veikalu, kafejnīcas un restorāni, skaistumkopšanas centrs, kā arī dažādi citi pakalpojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!