Foto: PantherMedia/Scanpix
Sievietes, kuras alkst izskatīties pēc iespējas jaunākas, reizēm pārcenšas un panāk tieši pretējo efektu - izdevuma "Woman's Daily" eksperti piedāvā "kontrolsarakstu", pēc kura pārbaudīt, vai tā nenotiek arī ar tevi.

Protams, ne visas vecuma pazīmes ir novēršamas, bet vismaz dažas no tām ir viegli noslēpjamas, no lielā kosmētikas un tērpu piedāvājuma izvēloties sev piemērotāko. Tāpat nekas neatsvērs skaistumkopšanā jau savlaicīgi ieguldītus pūliņus un veselīgu dzīvesveidu.

Izskatīsies vecāka, nekā ierakstīts pasē, ja patiesi izrādīsies šādi apgalvojumi.

1. Agrīna nosirmošana. Mati var sākt nosirmot agri kādu veselības problēmu dēļ. Problēma ir risināma, regulāri krāsojot matus. Ja vēlies izskatīties jaunāka, svarīgi izvēlēties dabīgajam tonim pēc iespējas tuvāku krāsu un to regulāri atsvaidzināt.

2. Krunkaina kakla āda. Kakla āda ir ļoti plāna, vecuma pazīmes šo zonu skaru vienu no pirmajām. Tāpēc svarīgi ir savlaicīgi ķerties pie atbilstošiem kopšanas līdzekļiem. Ja situācija vairs nav īsti labojama, neizvēlies apģērbus ar ļoti atsegtu kakla daļu.

3. Nekoptas rokas. Sievietes vecumu nodod rokas! Roku ādas kopšana un aizsardzība vienmēr ir svarīgāko skaistumkopšanas procedūru topa pirmajās vietās.

4. Vecumam nepiemērots apģērbs. Te nu variācijas ir tik plašas, ka jāpaļaujas vai nu uz pašas, vai stilista gaumes izjūtu. Sievieti vienlīdz "vecina" gan pārāk meitenīgas drēbes, gan "tantiņas stils". Ne velti reizēm lieto jēdzienu "elegantais vecums" - atliek tikai piemeklēt tieši tev piemēroto elegances veidolu, lai gadus nevis pieskaitītu, bet, tieši pretēji, izskatītos pārliecinoši un skaisti jebkurā vecumā.

5. Spilgts grims. Spilgts, piesātināts grims sievietei parasti liek izskatīties vecākai par saviem gadiem, bet jaunietēm reizēm izskatās pat smieklīgs.

6."Vecmāmiņas" smaržas. Pat ja jauns un moderns aromāts rada sajūtu, ka tagad esi vecāka nekā patiesībā, un tas rada diskomforta sajūtu, labāk to nelieto - ar šo sajūtu vien pietiks, lai tu izskatītos vecāka.

7. Grumbas. Vieglāk ir novērst grumbu veidošanos, nekā no tām atbrīvoties. Obligāti jālieto kosmētika ar aizsardzību pret ultravioletajiem stariem, āda regulāri jāmitrina.

8. Ar "apelsīna miziņu" klāts, izplūdis ķermenis. Lai neļautu izvērsties celulītam, noderēs līdzsvarota uztura, masāžas, sporta nodarbību un speciālo kopšanas līdzekļu apvienojums.

9. Tumšs iedegums. Jau tumšāks tonējošais līdzeklis pievieno dažus gadus patiesajam vecumam, bet pārliecīgs iedegums turklāt arī sausina ādu, veicinot tās ātrāku novecošanos.

10. Noguris skatiens. Noguris, izdzisis, skumīgs vai dusmīgs skatiens sievieti var padarīt ievērojami vecāku. Labākās zāles - mīlestība uz dzīvi, spēja atrast ko priecīgu pat sīkumos, kripatiņa bērnišķīgas bezrūpības. Protams, nogurums var būt arī visparastākā miega trūkuma sekas, un te nu nekas cits nelīdzēs - seko līdzi tam, ka pietiekami izgulies un atpūties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!