Foto: Shutterstock
Viens no klasiskiem sieviešu skaistuma ideāliem jau izsenis ir lielas un izteiksmīgas acis, kas piešķir sejai bērnišķīgu starojumu pat tad, kad saldie sešpadsmit jau sen kā aiz kalniem. Ber ko iesākt, ja daba tevi nav apveltījusi ar šādu dāsnu dāvanu? Ņemot vērā pieredzējušu vizāžistu padomus, uzzināsi, kā jebkuru defektu pārvērst par efektu.

Portāls "Adme" atklāj 10 vizāžistu iecienītus knifiņus, kā acis vizuāli padarīt daudz lielākas, mirdzošākas un izteiksmīgākas.

Divu toņu ēnas

A post shared by İzel Ercan (@izelercann) on Feb 15, 2017 at 1:06am PST

Slavenais Holvudas vizāžists Džeiks Beilijs iesaka izmantot augšējo plakstiņu ietonēšanai divu dažādu toņu ēnas no vienas krāsu paletes, šādi panākot lielāku acu efektu.

Pareizi krāsu akcenti

Ketrīnas Heiglas un Olīvijas Vaildas vizāžiste Sāra Lusero uzsver, ka svarīgākais punkts, ko vajadzētu akcentēt ar visspilgtāko krāsu, ir augšējo skropstu līnijas vidusdaļa. Tā ir ir plakstiņa platākā un redzamākā vieta, tādēļ tieši šo vietu būtu vēlams izcelt, pievēršot tai īpašu vērību.

Spilgts acu zīmulis vai laineris

A post shared by Marie Appelt (@marieappelt) on Jul 11, 2016 at 10:00pm PDT

Nebaidies iezīmēt acis ar spilgtu acu zīmuli vai laineri. "Pamēģini eksperimentēt, izvēloties koši zilu vai violetu krāsu," iesaka vizāžiste Lora Hellere. Košas krāsas acīm vizuāli liek izskatīties lielākām. Konkrētie krāsu toņi, ja vien tos izmanto pareizi, piešķir skatienam īpašu dziļumu.

Plakstiņa "locījuma vietas likums"

Madonnas un Andželinas Džolijas vizāžiste Džoanna Šlipa brīdina nepārkāpt "locījuma vietas likumu": "Acis drīkst iezīmēt ar laineri ne tālāk, kā līdz augšējā plakstiņa locījuma līnijai. Šādi tiks akcentēta tava dabiskā acu forma."

"Ombre" tehnika – ne tikai matiem

Izrādās, "ombre" tehniku var izmantot ne vien matu krāsošanai, bet arī acu ietonēšanai. Zīmola "Maybelline" oficiālā vizāžiste Šarlote Villere iesaka plakstiņu ēnošanai izmantot gaišākas ēnas, kas ir vienā toņu gammā ar tavu acu krāsu, bet augšējā plakstiņa locījuma līniju un acu ārējos stūrīšus akcentēt ar tumšām ēnām no tās pašas krāsu paletes, šādi panākot, ka acis vizuāli izskatīsies lielākas.

Bēšie toņi dabiskam izskatam

A post shared by Jasmim (@jasmim.13.1) on Feb 15, 2017 at 4:44am PST

Ja vēlies vizuāli palielināt acis, neizmantojot vairāku veidu ēnas, ar pērļu krāsas acu zīmuli vai laineri iezīmē acu iekšējos kaktiņus. Dabiskāku efektu panāksi, ierastā baltā vai mirdzošā acu zīmuļa vietā izmantojot bēšo vai gaiši brūno toni

Ēnas acu akcentēšanai

Ja vēlies, lai acis izskatās izteiksmīgākas, iezīmē augšējo un apakšējo skropstu līniju ar gaiši brūnām ēnām. Tad ar perlamutra krāsas ēnām iekrāso acu iekšējos kaktiņus un uzacu kaulus zem uzacu augstākā izliekuma vietas – šādi skatiens kļūs dzidrāks un atvērtāks.

Dūmakainas acis liktenīgas sievietes tēlam

Ja vēlies panākt īpaši dramatisku efektu, acu iezīmēšanai izmanto "smoky eyes" tehniku. Lai acu krāsojums nebūtu pārlieku tumšs, plakstiņa kustīgo daļu iezīmē ar miesas krāsas ēnām. Ar zīmuli iekrāso augšējā un apakšējā plakstiņa skropstu augšanas līniju, tad ar otiņu izpludini līnijas, lai padarītu tās maigākas un piešķirtu skatienam dūmakainu, noslēpumainu efektu. Acu iekšējos stūrīšus akcentē ar baltām ēnām vai acu zīmuli.

Laineri aizstāj ar acu ēnām

Skatiens kļūs svaigs un atklāts, ja izmantosi acu akcentēšanai brūnas un perlamutra krāsas ēnas. Sākumā iezīmē acu iekšējos kaktiņus ar baltu acu zīmuli, tad visu plakstiņu kustīgo daļu iekrāso pamattonī. Ar brūnām vai pelēkām ēnām iezīmē augšējo skropstu līniju, bet ar perlamutra krāsas ēnām – apakšējo.

Gaišas, mirdzošas ēnas acu kontūras iezīmēšanai

A post shared by Jasmim (@jasmim.13.1) on Feb 15, 2017 at 4:07am PST

Gaišas ēnas ar mirdzuma efektu vai gaišs, mirdzošs laineris lieliski noderēs, lai izgaismotu iegrimušas acis. Ja vēlies skatienu padarīt atklātāku, ar mirdzošām ēnām vai laineri jāiezīmē acu kontūras, piešķirot acīm īpaši noslēpumainu spīdumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!