Foto: Shutterstock
Katrai savi triki, kā saglabāt mūžīgo skaistumu. Tomēr, jāteic, ka dekoratīvā kosmētika dara brīnumus, turklāt ir visai parocīgs līdzeklis, lai vienā mirklī iegūt vizuāli jauneklīgāku izskatu. Šoreiz piedāvājam vairākus padomus, kā no sejas "nodzēst" vismaz 10 gadus.

Izvēlies šķidro konsīleri

Gadiem ejot, sejā parādās vairāk vietu, ko derētu nomaskēt. Tomēr, lietojot konsīleri, uzmanies no pārcenšanās – sejai nevajadzētu izskatīties kā maskai ar pamatīgu kosmētikas kārtu. Lai to nepieļautu, izvēlies šķidras konsistences konsīleri – zīmuli, kas būs ērtāks lietošanai, skaidro "Allure" eksperti.

Uzmanies ar pūdera lietošanu

Sejas ādai novecojot, vajadzētu uzmanīgāk lietot pūderi. Kompakta un matējoša līdzekļa vietā izvēlies birstošu, caurspīdīgu un gaismu atstarojošu pūderi, kas nepadarīs ādu sausu un neizcels krunciņas.

"Nude" lūpu krāsas tonis

Gadiem ejot, lūpas kļūst plānākas. Tāpēc šai sejas daļai uzmanību pievērs mazāk, izvēloties neitrālas krāsas toņus. Tāpat nebaidies izmantot lūpu spīdumu – tas lūpas vizuāli palielinās.

Izcel sejas kaulus

Sievietei novecojot, uz sejas esošais tauku slānis kļūst plānāks, tāpēc vaigu kaulus izcelt ir vieglāk. Izrādi savu vaibstu struktūru, uzklājot rozā sārtumu, kā arī lietojot izgaismotāju.

Brūns uzacu zīmulis

Ja krāso uzacis pati, izvēlies silti brūnu zīmuli vai ēnas, kas ir nedaudz gaišāks par tavu matu toni (blondīnēm savukārt noderēs toni tumšāks līdzeklis) un, turot to 45 grādu leņķī, maigi ieēno uzacis. Tas radīs dabīgāku efektu, kā arī neliks līnijām izskatīties tik stingrām.

Brūns laineris

Ļoti iespējams, ka ierasti melno laineri vari uzklāt pat aizvērtām acīm, tomēr ir vērts šajā grima uzklāšanas rutīnā ieviest jaunas pārmaiņas – melno toni nomaini pret brūnu! Tas skatienu izcels tikpat labi, bet būs mazāk spilgts un acis padarīs maigākas.

Pacel uzacis

Lai skatienu it kā atvērtu, veido izteiksmīgu, tomēr ne pārspīlētu uzacu izliekumu, kā arī nebaidies uzacis ietonēt biezākas. Tas izskatu padarīs jauneklīgāku.

Maskē krunkas

Lai maskētu rievas, kas veidojas virzienā no deguna uz muti, uzklāj tām konsīleri, kas ir par toni gaišāks nekā tava āda. Krāsu izlīdzini, padarot pāreju teju nemanāmu.

Paslēp dubultzodu

Lai vizuāli samazinātu dubultzodu, iekrāso to ar divus toņus tumšāku tonālo krēmu un matētu bronzeri. Protams, efektam jābūt minimāli redzamam, citādi tava seja izskatīsies raiba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!