Foto: Shutterstock

Mēs regulāri lietojam dažādus sejas krēmus, tērējot to iegādei daudz naudas. Taču ne visas no mums aizdomājas par to, ka dziļo grumbu rašanos var būtiski ietekmēt mūsu ikdienas ieradumi. Tāpēc, ja vēlies, lai āda pēc iespējas ilgāk paliktu gluda, izvērtē savu dzīvesveidu - dažreiz pat nelielas izmaiņas var palīdzēt situāciju vērst par labu. Turpinājumā izplatītākie ikdienas paradumi, kas, kā brīdina portāla Intensa.Pro aptaujātie kosmetologi, ierosina grumbu veidošanos.

Saules aizsargkrēma nelietošana

Saules aizsargkrēma nelietošana ikdienā vasaras periodā ir izplatītākā kļūda, ko sievietes pieļauj, tā nodarot pāri savai veselībai un skaistumam. Atcerieties, ja jums patīk saule, tad jūsu ādai – nē. Krēms ar SPF aizsardzību jālieto ne tikai pludmalē, bet katru dienu - pat tad, kad jūs vienkārši dodaties uz darbu. Aizsardzība no saules stariem efektīvi palīdzēs paildzināt ādas jaunību.

Foto: Shutterstock

Nepareiza gulēšanas poza

Nereti mums patīk gulēt uz vēdera, iespiežot vaigu spilvenā. Taču šis paradums var kļūt par pāragru grumbu un krunciņu rašanās iemeslu. Vairāku stundu garumā tiek traucēta normāla asinsrite, bet āda atrodas "saspiestā" stāvoklī.

Lai samazinātu nepareizās gulēšanas pozas nodarīto kaitējumu, jācenšas gulēt uz sāniem vai muguras – jāpiebilst, ka tas būs veselīgi ne tikai ādai, bet arī sirds un asinsvadu sistēmai.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Košļājamās gumijas lietošana

Nepārtrauktas žokļa kustināšanas dēļ var parādīties pāragras krunciņas un grumbas ap muti. Te viss ir vienkārši – ja jūs bieži raucat pieri, tad uz tās parādās grumbas, ja nepārtraukti košļājat, tad āda apkārt mutei arī izstiepjas. Šai sakarā ieteicams aizvietot košļājamo gumiju ar piparmētru pastilām vai dražejām.

Foto: Shutterstock

Pārmērīga skrubju lietošana

Cīņā par skaistumu daudzas daiļā dzimuma pārstāves pārcenšas, īpaši aktīvi kopjot sejas ādu. Bieži vien skrubju, pīlingu un sejas tīrīšanas birstīšu cienītājas pārlieku aizraujas ar ādas kopšanas procesiem un rezultātā panāk tieši pretēju efektu, jo sistemātiska ādas tīrīšana ar pīlingu padara to plānāku un pelēcīgu. Tāpēc nav ieteicams lietot skrubi biežāk kā vienu reizi nedēļā.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pastāvīgs miega trūkums

Visiem zināms, ka miega trūkums var kļūt par daudzu veselības problēmu iemeslu, tai skaitā paātrinot organisma un, attiecīgi, arī ādas novecošanos. Miega trūkuma dēļ organisms vienkārši nespēj atjaunoties – tāpat tas attiecas arī uz ādu. Ja arī pēc 50 gadu sliekšņa sasniegšanas vēlaties izskatīties satriecoši, jāiegaumē, ka naktīs skaistām meitenēm jāguļ!

Foto: Shutterstock

Regulāra alkohola lietošana un smēķēšana

Par alkohola kaitīgo ietekmi uz organismu zina ikviens, taču tieši cik daudz dzērienu skaitās pārāk daudz? Atklāts, ka vairāk nekā divi vidēja stipruma alkoholiskie kokteiļi, kas izdzerti vakara gaitā veicina brīvo radikāļu veidošanos, ādas atūdeņošanos un pietūkšanu. Līdzīga ietekme ir arī cigaretēm – pat vienas izsmēķēšana ievērojami samazina skābekļa daudzumu organismā, tā palēninot asinsriti.

Gadījumā, ja tomēr esi izdzērusi vairāk par diviem kokteiļiem, uzņem papildus C vitamīna devu, kā arī neaizmirsti par A un E vitamīniem, kas neitralizēs brīvos radikāļus. Tāpat ieteicams dzert daudz minerālūdens un uzturēties svaigā gaisā.

Foto: Shutterstock

Mazkustīgs dzīvesveids

Fiziskās aktivitātes liek mums izskatīties jaunākiem ilgāk. Pētījumos atklāts, ka regulāra fiziska slodze (vismaz 14 minūtes dienā) labvēlīgi ietekmē organisma šūnas, kas satur DNS un kas laika gaitā kļūst īsākas. Zinātnieki uzskata, ka, ja izdodas palēnināt šūnu saīsināšanos, tiek aizkavēta arī organisma novecošana.

Foto: Shutterstock

Aizraušanās ar gāzētiem dzērieniem

Pirmkārt, gāzētās limonādes satur milzu cukura devu, kas savukārt veicina grumbu rašanos. Otrkārt, jaunas ādas šūnas veidojas tad, ja organisma pH līmenis nav pārlieku skābs, bet saldināti dzērieni un ar cukuru bagāti ēdieni organisma vidi padara skābu, tā izjaucot pH līmeni un kavējot šūnu atjaunošanos.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!