Kā zināms, pašlaik norisinās Rīgas modes nedēļa, kas jau prezentē 2018. gada pavasara/vasaras stila, grima un matu sakārtojuma tendences. Jau pirmajās modes nedēļas dienās uz mēles varējām manīt dažādus matu sakārtojumus, tomēr galvenokārt dominē dabīgs un nepārspīlēts matu sakārtojums.

"Faktiski visās skatēs uzvaras laurus plūc dabīgs matu izskats un gaidāmajā sezonā liela uzmanība tiks veltīta matu aksesuāriem – matos iepītas lentas, matu sprādzes, matu gumijas, galvas lentas, samta lentas u.c. Nākamajā sezonā spilgta tendence būs arī košās matu krāsas – rozā un violetie toņi matu modē būs aktuāli, kā ietonējot tikai šķipsnas, tā veicot visu matu nokrāsošanu," Rīgas modes nedēļā redzēto komentē "Schwarzkopf Professional" trenere Baltijas valstīs Katrīna Vavilova.

Turpinājumā galvenie matu modes trendi, kas mūs sagaida 2018. gada pavasarī/vasarā.

Matu aksesuāri

Gaidāmajā sezonā liela uzmanība jāpievērš matu aksesuāriem. Līdz ar pirmajiem ziediem pavasarī savu aktualitāti atgūs jau 2000. gadu sākumā popularitāti ieguvusī tendence – matu sprādzes, matu gumijas un lentas, dažādos izpildījumos. Atliek vien izvēlēties savam stilam piemērotāko, vai tieši pretēji – uzdrīkstēties un eksperimentēt!

Zemā zirgaste

Sarežģīti matu sakārtojumi modi nediktē jau vairākas sezonas, un arī gaidāmajā sezonā nebūs aktuāls nekas sarežģīts. 2018. gada pavasara/vasaras sezonā ļoti populāra būs zemā zirgaste, ko modes dizaineri iesaka paspilgtināt ar dažādiem matu aksesuāriem, piemēram, zirgastei apkārt apvītām lentām vai galvā uzliktu cepuri.

Mitru matu efekts

Savu uzvaras gājienu turpinās jau šajā sezonā aktualitāti ieguvušais mitro matu efekts! Arī gaidāmajā sezonā viena no spilgtākajām matu sakārtojumu tendencēm būs tieši šis. Brīvi izlaisti mati, kas saķemmēti uz aizmuguri, vai copē saņemti mati – galvenais, lai matu struktūra liecina par mitru efektu! Uz modes skatuves varam vērot īpašu pieeju, kā izcelt pāris matu šķipsnu, kas arī ir ieguvušas mitru matu izskatu, un vijas pāri sejai. Ja vien šī tendence ir piemērota tavai gaumei, tad nekautrējieties, bet izmanto iespēju to izmēģināt!

Viegli viļņaini mati

Gari vai vidēji gari mati, kas veidoti apjomīgos, bohēmiskos viļņos. No retro stila viļņainiem matiem, līdz vieglam pludmales matu sakārtojumam.

Piksija griezums

Līdzīgi kā šī brīža šovbiznesa zvaigznes – modele Kara Deleviņja un dziedātāja Keitija Perija –, arī modes skatēs varam vērot "pixie" jeb piksija stila matu griezumus, kas savu aktualitāti noturēs vēl pavasara un vasaras sezonā! Šis stils būs aktuāls unikālos toņos un rotāts ar ekscentriskiem matu aksesuāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!