Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai pienācīgi rūpētos par savu izskatu, lietojam visdažādākos kosmētikas līdzekļus. Kā izrādās, daļa no tiem ir absolūti bezjēdzīgi, jo šo skaistumkopšanas produktu solīto efektu patiesībā nemaz nejūtam, informē izdevums "Woman's Day", piedāvājot arī to apkopojumu.

Toniks

Sejas toniku sievietes lieto, lai iegūtu stingru, mirdzošu un gludu ādu, bet dermatologi uzsver, ka šis produkts patiesībā ir gluži lieks ikdienas sejas kopšanas rutīnā. Mūsdienās ražotās ziepes, ar ko nereti tiek mazgāta seja, kā arī citi sejas tīrīšanas līdzekļi vairs neatstāj nogulsnes, kuru notīrīšanai sākotnēji tika radīts toniks.

Ja tonika lietošana sniedz sajūtu, ka šādi pilnībā attīri savu sejas ādu, to, protams, drīkst lietot, tomēr aizņemtām sievietēm tā nav vitāla nepieciešamība.

Pretblaugznu šampūns un kondicionieris

Galvas ādu attīroši matu kopšanas līdzekļi, kas sola to atbrīvot no blaugznām, patiesībā var vēl vairāk sausināt ādu, attiecīgi veicinot arī blaugznu veidošanos.

Tādēļ, ja vien neciet no ekzēmas vai psoriāzes, kas izraisa ādas lobīšanos un kuru ārstēšanai nepieciešami īpaši līdzekļi, pirms matu mazgāšanas tos vienkārši izķemmē simts reižu ar dabisko saru matu suku.

Tādējādi mati tiks atbrīvoti no liekajām taukvielām, kā arī tiks veicināta galvas ādas apgāde ar asinīm, uzlabojot tās stāvokli.

Pēdu krēmi

Gan roku, gan pēdu krēmus, kas vairumā gadījumu satur arī organismam kaitīgas ķīmiskas vielas, patiesībā var teicami aizstāt ar vazelīnu. Piemēram, uzklājot to pēdām un uzvelkot kokvilnas zeķes pirms došanās gulēt, āda miega laikā tiks efektīvi mīkstināta un mitrināta, sniedzot krietni labāku efektu.

Ķermeņa kontūras nostiprinoši losjoni

Saskaņā ar speciālistu novērojumiem, ķermeni nostiprinošie, kā arī pretcelulīta losjoni nesniedz ilglaicīgu efektu. To sastāvā ir kofeīns, kas uzlabo asinsriti, veicinot tās mitrināšanu, kā rezultātā āda var izskatīties gludāka, bet losjonu iedarbība būs īslaicīga.

Matu krāsu paspilgtinoši kopšanas līdzekļi

Šampūni un kondicionieri, kas satur brūnas, blondas vai rudas matu krāsas pigmentus, matu toni patiesībā var padarīt gaišāku vai tumšāku, mainot to sākotnējo krāsu. Tā iemesls ir pigmentu atšķirīgais tonis, kas ne vienmēr atbilst esošajai matu krāsai.

Lai izvairītos no matu krāsas izbalēšanas, speciālisti iesaka lietot sauso šampūnu, kura efekts būs līdzvērtīgs sarkanas zīda kleitas tīrīšanai ķīmiskajā tīrītavā, izņemot traipus, bet nenomazgājot tās krāsu.

Skūšanās putas

Pirms dušas želeju ieviešanas skūšanās putām tika piedēvētas divas nozīmīgas funkcijas - matiņu folikulu mīkstināšana, kā arī skuvekļa asmens slīdēšanas veicināšana.

Tomēr nu dušas želejas satur ādu mitrinošu vielu - glicerīnu, kas darbojas gan kā ādas attīrītājs, gan ziepju veidotājs, pārņemot skūšanās putu funkcijas.

Vitamīna E kapsulas

Valda uzskats, ka vitamīna E uzklāšana uz sejas eļļas veidā aizkavē ādas novecošanas procesus, bet kapsulu atrašanās gaismā patiesībā iznīcina tajās esošos antioksidantus, padarot tās neefektīvas.

Tā vietā ieteicams lietot krēmu, kas satur vitamīnu E, toties neļauj tam zaudēt savas īpašības, saskaroties ar gaismu.

Sašķeltu matu galu atjaunotāji

Vienīgais veids, kā novērst sašķēlušos matu galus, ir to nogriešana, jo serumi un eļļas rada vien ilūziju par matu stāvokļa uzlabošanos, īslaicīgi tos nogludinot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!