Foto: PantherMedia/Scanpix
Regulāras ikdienas rūpes sejas ādu spēj saglabāt ilgstoši jaunu un veselu, aizkavēt grumbiņu rašanos un uzlabot ādas krāsu. Sejas masāža ir viena no svarīgākajām sejas ādas procedūrām. Masāža nostiprina sejas muskuļus, uzlabo asinsriti, vielmaiņu un ādas funkcijas, kas ir īpaši svarīgi pēcsvētku laikā, kad seja var būt nogurusi no grima, savukārt organisms - no dažādām pārmērībām.

Kā stāsta kosmetoloģe Jana Onufrijeva, uzklājot kosmētiskos līdzekļus vai veicot masāžu sejas ādai, jāievēro masāžas līnijas. Jāievēro, ka sejai ir spraiguma līnijas – virzienā no sejas viduslīnijas uz pakausi, ausīm, kuras ievērojot mēs mazāk izstiepjam ādu. 

Pirms masāžas ir svarīgi attīrīt sejas ādu ar pieniņu no grima un putekļiem, kas sakrājušies dienas laikā. Tāpat seja jātonizē ar toniku, kas ir ļoti svarīgi, jo tas atjauno ādas pH līmeni un sagatavo to tālākai procedūrai. Masāžai var izmantot krēmu vai eļļu, kas piemēroti sejas ādai. Sejas masāžu parasti veic apmēram 10 minūtes.

Masāžā izmanto vairākus paņēmienus – glaudīšanu, berzēšanu, mīcīšanu un vibrācijas. Masāžu jāveic pa līnijām, jo tur āda ir elastīga:

• No zoda vidus, pa apakšžokli uz ausu ļipiņām;

• No mutes kaktiņiem pa vaigiem uz ausīm;

• No deguna sāniem uz ausīm;

• No degungala uz virsdeguni;

• No uzacs iekšējās malas uz ārējo, un atpakaļ pa apakšējo plakstiņu no ārējā acs kaktiņa uz iekšējo;

• No pieres vidus uz deniņiem.

1. Solis - glaudīšana 

Glaudīšanu veic masāžas sākumā, starp citiem paņēmieniem un masāžas beigās. Uzliek abas plaukstas uz zoda, maigi glauda ar pirkstiem virzienā uz sāniem. Pēc tam glauda vaigus virzienā uz sāniem. Nobeigumā pieri. Katru masāžas kustību jāatkārto vismaz 3 reizes.

2. Solis - maiga berzēšana 

Ar pirkstu galiem izdara apļveida berzēšanas kustības žokļa līnijai, vaigiem, degunam.

3. Solis - acis 

Izmantojot zeltnesi, maigi noglaudām acis, tad varam veikt apļveida berzēšanu. Kustamies no augšējā plakstiņa iekšējā kaktiņa uz ārējo, tad no apakšējā plakstiņa ārējā kaktiņa uz iekšējo. Pie ārējiem kaktiņiem velkam „astotniekus”.

4. Solis - piere 

Noglaudām pa līnijām līdz matu saknēm. Veicam apļveida berzēšanu, velkam „astotniekus”. Varam veikt arī uzspiedienus uz pieres.

5. Solis - tonizēšana 

Veicam nelielus uzsitienus ar pirkstu galiem pa zoda līniju, vaigiem, pieri.

6. Masāžu beidzam ar sejas noglaudīšanu.

Sejas pašmasāžu var veikt kaut katru dienu, jebkurā sevis izvēlētajā laikā. Protams, tā neaizstās speciālista pakalpojumus, bet, ja visu izdara pareizi, tad var sasniegt labus rezultātus, iesaka kosmetoloģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!