Atrast sev pieņemamāko un maigajai bikini zonas ādai visveselīgāko matiņu atbrīvošanās veidu - tas ir nepajokam nopietns pasākums. Kad bikini daļā vairs nav lieko matiņu - tā ir iespēja justies sevišķi svaigai un pašpārliecinātai. Sevišķi, ja ikdienā mokies ar pastiprinātu ķermeņa svīšanu. Nu tikai tev atliek izvēlēties, kura metode ir tavējā.

•    Ja izvēlies liekos matiņus
noskūt
, rēķinies, ka efekts būs ļoti īslaicīgs, jo jau nākamajā dienā matiņi sāks ataugt, radīs niezi un ar laiku kļūs arvien biezāki. Turklāt matiņus skujot, ir ļoti liels risks sagriezties, kas pēcāk var radīt nepatīkamu iekaisumu.

Depilācijas krēmi
no matiņiem bikini zonā ļauj atbrīvoties salīdzinoši vieglāk, ja vien tavi matiņi tik delikātajā zonā nav ļoti tumši un biezi. Ja tā ir, tad rēķinies, ka krēms uz ādas būs jātur krietni ilgāk, kas savukārt rada lieku ādas kairinājumu un var izraisīt pat apdegumu. Pēc depilācijas āda būs gluda četras dienas.

•    Ādai visnesaudzīgākā ir
epilācija
, kur matiņus katra pati mājās var izraut ar speciāla aparāta palīdzību. Lielākais mīnus šai metodei - matiņi nereti tiek nolauzti pusceļā, tādēļ pusizrautais matiņš, kas palicis zem ādas var iekaist.

Lāzerepilācijas
efektu var novērot tikai pēc vairākām apstarošanas reizēm, bet šī procedūra ir salīdzinoši dārga, un tajā var nākties vilties, jo ne visām sievietēm matiņi patiesi neataug vairākus gadus, kā tas iepriekš tiek solīts.

Orientālā vaksācija
maigajai bikini zonai tiek uzskatīta par pašu saudzīgāko. Lai kliedētu kādas šaubas vai bailes, vari iepriekš pieteikties pie speciālista uz konsultāciju (tās ir bezmaksas!) un tad kopīgi vienoties par pirmo procedūras laiku. Vislabāk vaksāciju veikt drīz pēc mēnešreizēm, jo tad ķermenis nav tik jutīgs.

Maigākā metode cīņai ar lieko apmatojumu

Kādēļ bikini daļai iesaka tieši orientālo vaksāciju? Ir pierādīts, ka pēc medus un citrona pastas āda nebūs sakairināta, matiņi tiks izrauti ar visām saknītēm un pateicoties 100 % dabīgajam produkta sastāvam un antibakteriālajām īpašībām, orientālās vaksācijas laikā nav iespējams nejauši izraisīt ādas iekaisumu un veicināt ieaugušu matiņu veidošanos. Orientālā vaksācija būs veselīgs un īpašs palīgs cīņai ar lieko apmatojumu arī padusēs un uz sejas, kur āda ir sevišķi maiga un jutīga, tādēļ prasa īpašas rūpes.

Pavisam nedaudz un āda ir gluda

Orientālās vaksācijas laikā speciālists paņem nelielu medus pastas bumbiņu, sajauc ar siltu ūdeni un klāj vasku uz ādas pa maziem gabaliņiem dažādos matiņu augšanas virzienos. Visas kustības ir maigas un masējošas, tādēļ nereti sievietes, atnākot pat uz bikini orientālo vaksāciju, relaksēti iesnaužas un atmostas tikai procedūras beigās, kad āda ir gluda un samtaina. Lai atrastu vislabāko orientālās vaksācijas meistaru, jāsaprot, ka šis darbs ir filigrāns un ne visiem meistariem izdotas to iemācīties. Orientālajai vaksācijai vajadzīgs īpašs talants un vēlme.

Vēl viena ļoti būtiska šīs vaksācijas priekšrocība: matiņš bez jebkādas piepūles tiek pilnībā izrauts ar visu saknīti. Medus pastā esošie enzīmi dziļi uzsūcas zemādā un vājina matu saknīšu apvalkus, padarot šo procesu mazāk sāpīgu. Ja vaksāciju ar medus un citrona pastu veic regulāri, tad ar laiku uz atkārtotu procedūru var nākt pat pēc piecām nedēļām (nevis pēc trīs, kā tas ir, ja izmanto citu vaska veidu). Turklāt matiņi nav jāataudzē līdz piecu milimetru garumam, kā to iesaka pie jebkuras citas vaksācijas. Ar orientālo vasku var perfekti izraut pat trīs līdz četru milimetru garumā esošu matiņu. To nespēj izdarīt ne cukura, ne kāds cits vasks, kuram nereti pārāk neadekvāti piedēvē īpašības, kuras piemīt medus un citrona pastai.  Vislabākais tests: pašas pieredze!  Vienu gan der atcerēties, pirmās trīs dienas pēc vaksācijas, kad āda tomēr ir nedaudz jutīgāka kā parasti, nav ieteicams nēsāt sintētisku apakšveļu, karsēties pirtīs vai vannās, kā arī doties peldēt uz baseinu, kur ir hlorēts ūdens.

Pieprasītākās bikini frizūras

Jaunu sieviešu vidū ļoti populāra ir pilna Brazīlijas vaksācija (saukta arī par Holivudas vai sfinksa vaksāciju), kad bikini apmatojums tiek likvidēts pilnībā. Nākamā populārākā - franču vaksācija (saukta arī par daļēju Brazīlijas, PlayBoy vai G vaksāciju), kad atstāj matiņus vertikālā līnijā divu līdz trīs pirkstu platumā. Amerikāņu bikini likvidē tikai bikini maliņas un matiņus nedaudz zem nabas, lai nekas lieks nerēgojas ārā no biksītēm. Tāpat aizvien pieprasītāks kļūst „Triangle" bikini frizūras veids, kad visi kaunuma matiņi tiek noņemti, izņemot izteikti apgrieztu trijstūri ar virsotni uz leju. Tas norāda ceļu uz baudu.

Vai zini, kā radusies orientālā vaksācija?

Tam ir savs īpašs stāsts. Gudrajam ķēniņam Salamanam bija sieva Sāra, kuru viņš ļoti, ļoti mīlēja. Tā kā tolaik (līdzīgi kā tas ir arī mūsdienās) modē bija gluda āda bez liekā apmatojuma, tika radīti arvien jauni un jauni vaksācijas veidi, lai izrautu matiņus. Tolaik zināmākās metodes bija piķis, māls, cukura masa un diegošana, bet tās skaistajai ķēniņienei Sārai šķita pārāk sāpīgas metodes, tādēļ viņa savas spalvainās kājiņas slēpa zem gariem svārkiem. Kādā karstā vasaras dienā ķēniņiene bija atlaidusies atpūsties, bet svārki vējā draiski atlocījās un uz marmora gludajām flīzēm visā pilnībā atspoguļojās ne visai pievilcīgs skats.

Uzmodusies no snaudas, Sāra sabijās un sāka smagi elsot un raudāt, jo saprata, ka ķēniņš Zālamans bija viņu snaudā vērojis. Zālamanam visvairāk sāpēja viņa mīļās sievas ciešanas, nevis tas, ka viņai ir tik spalvainas kājas. Tāpēc viņš pavēlēja galma ārstam radīt brīnumainu līdzekli spalviņu izraušanai. Turklāt līdzeklim bija jābūt tādam, lai vaksācija nebūtu sāpīga, spalviņas ilgi neataugtu un āda būtu gluda kā samts. Tā radās medus un citrona pasta, kuras recepte saglabājusies līdz pat mūsdienām. Savas dārgās izcelsmes dēļ tolaik to izmantoja tikai augstākās sabiedrības galma dāmas un iespējams arī kungi. Mūsdienās šī pasta pieejama pilnīgi visiem. Vienīgais ierobežojums - procedūra nav ieteicama tiem cilvēkiem, kuriem no medus produktiem ir alerģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!