Foto: Shutterstock
Blondais matu tonis ir ļoti individuāls. Lai to iegūtu un uzturētu, nepieciešams zināms laiks un piepūle. Taču pats svarīgākais ir matu stāvoklis – tiem jābūt veselīgiem, jo tikai tad blondais tonis būs īpašs. Pienākot pavasarim, parasti ikviens ir gatavs tēla pārmaiņām, tāpēc "Schwarzkopf Professional" trenere Latvijā Katrīna Vavilova iesaka piecus veidus, kā šogad akcentēt savus blondos matus.

Platīna blondais tonis ir visgaišākais un vēsākais visā blondo matu krāsu spektrā, bet tas ir arī visprasīgākais, jo, lai iegūtu un uzturētu skaistu toni, ir jāatvēl laiks salona apmeklējumam, kā arī pareizi jākopj mati mājās apstākļos. Platīnblondo toni frizieri dēvē arī par zviedru blondo toni, un tā ir viena no šīs sezonas aktuālākajām krāsām.

Medus vai karameļu blondais, pretēji platīnblondajam, piešķir siltas nokrāsas. Šis, kā stāsta Vavilova, varētu būt viens no visu laiku pieprasītākajiem blondā toņiem Latvijā, jo tas piestāv dabīgi gaišai ādas krāsai. Medus blondā matu krāsa piedod koptēlam saulainu akcentu, tomēr šāda toņa matus ik pa laikam nevar aizmirst pabarot ar masku, kura uzturēs siltos pigmentus, tādējādi uzturot toni. Receptes viegli mājās pagatavojamām matu maskām atradīsi šeit.

Zeltaini blondas matu krāsas tonis ieteicams tad, ja ir vēlme pēc krasākām pārmaiņām, piemēram, kļūstot no brunetes par blondīni. Zeltaini blondo matu krāsu ieteicams veidot sasaistīšanas tehnikā, panākot dabiskāku un maigāku pāreju.

Bronde, balajāža vai ombre matu krāsas un krāsošanas tehnikas ir iecienījušas ļoti daudzas slavenības visā pasaulē – tā ietver tumši blonda, brūna un gaiši blonda toņa sajaukumu, panākot dabīgu matu krāsas izskatu. Arī šīs tehnikas vēl joprojām ir aktuālas.

A post shared by Mane Interest (@maneinterest) on Apr 11, 2017 at 3:01pm PDT

Zemeņu krāsas blondais vai gaišais pasteļu rozā tonis iekaro arvien lielāku popularitāti. Ar rozā krāsu var variēt – krāsot to no matu saknēm līdz galiem, tikai šķipsnās vai tikai pašos matu galos. Ja ir vēlēšanās, tomēr neesi pārliecināta, vai zemeņu tonis piestāvēs, izmēģini izsmidzināmās vai izmazgājamās pasteļkrāsas, kas pašlaik ir pieejamas ļoti dažādiem zīmoliem. Neordināras pasteļkrāsas šopavasar un vasarā būs visaktuālākā tendence.

A post shared by Natalia Lademann (@nnatalek) on Apr 4, 2017 at 9:25am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!