Foto: Shutterstock
Kosmētikas otas ir lieta, ko ikdienā izmanto daudzas sievietes, tomēr ne visas par tām pienācīgi rūpējas. Lai otas kalpotu ilgāk, kosmētiku būtu vieglāk uzklāt un tava āda netiktu kairināta netīro otu dēļ, ir būtiski tās regulāri izmazgāt.

Kosmētikas otu mazgāšanai ir nopērkami speciāli līdzekļi, bet izlīdzēties var arī ar mājās atrodamām vielām, piemēram, olīveļļu, bērnu šampūnu un ziepēm. Vairāk par to, kā izmazgāt otiņas, izmantojot šos līdzekļus, lasi šeit. Atceries, ka lietot drīkst tikai sausas otas, tāpēc nemazgā tās tieši pirms kosmētikas uzklāšanas.

Tas, cik bieži otas ir jāmazgā, atkarīgs no to veida, skaidro "Allure". Lielākā daļa speciālistu otas, kas paredzētas tonālā krēma, korektora un bāzes uzklāšanai, iesaka mazgāt vismaz reizi nedēļā, bet acu kosmētikas otas jāmazgā vismaz reizi divās nedēļās. Visas pārējās otas jāmazgā ne retāk kā reizi mēnesī.

Tiesa, nekas ļauns nenotiks, ja kosmētikas otas mazgāsi biežāk – tavai sejai un otām tas nāks tikai par labu. Otas uzkrāj eļļas, netīrumus un baktērijas, kas traucē uzklāt kosmētiku vienmērīgi, var kaitēt tavai sejas ādai un bojā arī otas. Atceries – jo tīrākas ir kosmētikas otas, jo labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!