Foto: Shutterstock
Ideju un iedvesmas nekad nevar būt par daudz! Tāpēc šoreiz piedāvājam desmit vienkāršas un elegantas frizūras, ko izveidot pratīs ikviena.

Pirmā frizūra. Saņem matus ļipā, priekšā atstājot divas biezākas matu šķipsnas. Nesaņem matus pārāk cieši. Seko līdzi video pamācībai, izvelkot matu šķipsnu vietā starp gumiju un galvu. Pēc tam pacel matu galus augšā, piestiprinot tos ar sprādzītēm. Kad tie atstāti brīvā kritumā, ieliec gumiju un izveido copīti, paslēpjot matu galus. Nostiprini frizūru ar matu sprādzītēm. Iepriekš atstātās matu šķipsnas ieloko ar taisnotāju vai lokšķērēm, un vijīgi tās piespraud netālu no copes. Lai fiksētu frizūru, izmanto matu laku.

Otrā frizūra. Saņem visus matus un cieši tos savirpini, izveidojot copi. Pēc tam copes lejasdaļu cel virzienā uz augšu un ievīsti matus uz iekšu, veidojot skaistu rulli. Nostiprini frizūru ar matu sprādzītēm.

Trešā frizūra. Matus sakārto uz vienu pusi. Nostiprini ar matu sprādzītēm šo matu sakārtojumu, saspraužot tās taisnā līnijā uz augšu. Pēc tam pretējā virzienā sāc viegli ierullēt matus, to galus ievīstot, lai tie nebūtu redzami.

Ceturtā frizūra. Izveido augsto zirgasti. Talkā ņem īpašo copes gumiju. Sadali matus nelielās šķipsnās un sāc pīt asaciņas tipa bizes. Kad bizes ir uzpītas, ar vienu roku cieši turi matu galus, bet ar otru stum bizi uz augšu, veidojot nevīžīgu kompozīciju. Kad esi sapinusi un saveidojusi visus matus, pilnībā nosedz copes gumiju un nostiprini frizūru ar sprādzītēm.

Piektā frizūra. Paņem divas matu šķipsnas un sāc pīt asaciņas tipa bizi, no malām pievienojot arvien jaunas matu šķipsnas. Sapinusi bizi, tās galu sāc rullēt uz iekšu, burtiski paslēpjot bizes galu. Nostiprini to ar matu sprādzītēm.

Sestā frizūra. Saņem matu augšdaļu ne pārāk ciešā astē. Sadali matus tā, lai izveidotos brīva vieta un matu gumiju izvelc cauri šai vietai, it kā izveidojot "kūlenīti" un savirpinot tos. Atkārto šo kustību vairākas reizes, līdz mati ir savirpināti. Piestiprini veidojumu ar sprādzītēm. Frizūru izskatīsies arī gana labi šādi, tomēr, ja ir vēlēšanās, var atkārtot iepriekš darīto, savijot visus matus.

Septītā frizūra. Saņem matus ne sevišķi ciešā augstajā zirgastē, bet matu galus atkal ievīsti kā parādīts video. Izmanto matu sprādzes, lai nostiprinātu frizūru.

Astotā frizūra. Saņem matus vairākās mazās astītēs. No matu šķipsnām izveido rullītī, ko piestiprini ar sprādzēm. Tā turpini līdz visi mati ir sasprausti un saveidoti.

Devītā frizūra. Paņem divas matu šķipsnas un saņem tās mazā lipiņā. Veic jau iepriekšminēto "kūlenīti". Paņem nākamās šķipsnas un atkārto iepriekš veikto, kamēr visi mati ir saveidoti.

Desmitā frizūra. Saņem augšējo matu daļu un uzpin mazu bizīti. Pēc tam no pārējiem matiem sapin parasto bizi. Pacel matu galus un piespraud tos tādā veidā veidojumā, kā tev labpatīk.

Tomēr frizūras noteikti vieglāk būs izveidot tad, ja aplūkosi video un atkārtosi redzēto. Lūk, "PatryJordan" izveidotā video pamācība.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!