Foto: AFP/Scanpix
Nav noslēpums, ka prasmīgi uzklāts grims var ne tikai ievērojami uzlabot mūsu izskatu, bet arī vizuāli padarīt to krietni jaunāku. Taču, izvēloties nepiemērotus toņus un tekstūras, var panākt arī pretējo. Lai dekoratīvās kosmētikas viltības izmantotu savā labā, iepazīsties ar noderīgiem Holivudas dīvu grima paņēmieniem, ko apkopojis "Allure".

Izcel acis

Lai acis izskatītos lielākas, bet skatiens – dziļāks, ietonē tikai augšējās skropstas un plakstiņus! Krāsojot arī skropstu apakšējo daļu vai ieēnojot visu apakšējā plakstiņa līniju, var izcelties tumšie loki zem acīm, kā arī tās vizuāli šķitīs mazākas. Izvēloties acu ēnas, nebaidies no metāliskiem un perlamutra toņiem. Dod priekšroku persiku, zelta vai rožainām ēnām, izvairoties vien no sudraba un pelēkās krāsas, kas var paspilgtināt tumšās ēnas zem acīm.

Foto: AFP/Scanpix

Nebaidies no mirdzuma

Izgaismojot zonu virs vaigu kauliem, sejas ovāls vizuāli pacelsies, vienlaikus tiekot izceltām arī acīm. Tiesa, lai mirdzums nebūtu pārāk uzkrītošs, izvēlies grimā lietot siltos toņus! Piemēram, vaigu kauliem uzklāj gaismu atstarojošu sārtumu persiku, nevis vēsi rozā tonī, kas izskatu padarīs nedabisku. Jāpiebilst, ka izskatu vizuāli jaunāku padarīs arī neliels mirdzums zoda vidusdaļā, uz deguna, pieres un zem uzacīm, piešķirot sejai svaigumu un veselīgumu.

Foto: AFP/Scanpix

Biezas uzacis

Gadiem ejot, mūsu mati kļūst plānāki, un, līdz ar tiem – arī uzacis un skropstas. Nepieļauj pārmērīgu uzacu izraustīšanu, koriģējot formu, kā arī ietonē matiņus ar uzacu ēnām vai vieglu zīmuļa pieskārienu, tā akcentējot šo tik būtisko sejas sastāvdaļu. Tiesa, izvairies no pilnīgas uzacu formas pārmodelēšanas, citādi izskats būs nedabisks.

Foto: Reuters/Scanpix

Izvēlies siltos toņus

Lai neuzkrītoši konturētu seju, piešķirot tai arī veselīgu mirdzumu, grimā izvēlies siltos toņus – bronzas, persiku, brūnās, zelta un sarkanās nokrāsas, priekšroku dodot gaismu atstarojošiem un perlamutra līdzekļiem, kā arī kosmētikai ar spīduma efektu. Lai seju padarītu jauneklīgāku, ietonē pieri, degunu, vaigu kaulus un zodu ar bronzeri, savukārt acīm izvēlies brūnu zīmuli un skropstu tušu, līdzīgā krāsā izceļot arī uzacis. Siltās nokrāsas un mirdzums izskatu padarīs vismaz par pāris gadiem jaunāku!

Foto: Reuters/Scanpix

Rožainais svaigums

Košu toņu lūpu krāsas ar rozā un sārtu nokrāsu sejas ādai liek izskaitīties svaigākai un veselīgākai. Izvēlies sārtu vai rozā lūpu krāsu, tā ne tikai izceļot savu smaidu, bet arī padarot tēlu jauneklīgāku.

Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!