Veidojot matu sakārtojumu, vērts ne tikai piedomāt pie tā saskaņošanas ar koptēlu un pasākuma specifiku, ko plānots apmeklēt, bet arī frizūras ietekmi uz mūsu izskatu kopumā. Atsevišķi matu sakārtojumi izskatu gandrīz visos gadījumos padara par pāris gadiem vecāku, tāpēc, ja vien tas nav cerētais mērķis, no dažu frizūru veidošanas tomēr vērts izvairīties. No "Viņa" gadu gaitā krātās pieredzes un arhīviem izcēlām mūžsenas patiesības, ko vērts likt aiz auss.

Pārlieku biezs un garš "ponijs"

Īsi un biezā kārtā apgriezti mati, kas nosedz pieri (tā dēvētā "čolka" vai "ponijs"), aizklāj acis un uzacis, seju it kā ierāmējot un padarot ne tikai apjomīgāku, īpaši tās lejasdaļā, bet arī izskatu vecāku kopumā. Gadījumā, ja esi iecienījusi šāda stila matu griezumu, izvēlies vidēji garu un ne pārāk biezu "čolku", tiesa, tai pat laikā neaizraujoties arī ar pārmērīgu matu filēšanu, kas arī var radīt neveiksmīgu rezultātu.

Ar ko vajadzētu rēķināties pirms ponija nogriešanas, apskati te.

Uzkasīti un kupli mati

Nereti matu apjoma palielināšanas nolūkos mēdzam tos uzkasīt, taču pārlieku augsta un nevīžīga frizūra radīs ne tikai nekoptu, bet arī vecišķāku tēlu. Ja vēlies izcelt sejas pantus, matus ieveidojot augstajā frizūrā, izvēli veic par labu matu mezgliem vai pinumiem!

Pompozas vakara frizūras

Ja vien neplāno piedalīties masku ballē, atsakies no sešdesmitajiem gadiem raksturīgajām frizūrām, kas paredz uzkasītu un apjomīgu matu sakārtojumu, galvai piešķirot olveida formu. Protams, atsevišķos gadījumos un, pareizi veidota, šāda frizūra var izskatīties pieņemami, taču visbiežāk tā izskatam piešķir pāris lieku gadu.

Nevainojami iztaisnoti mati

Nevainojami gludi un taisni mati bija aktuāli pirms pāris gadiem, šobrīd savu uzvaras gājienu pārliecinoši turpinot dažāda veida lokām, viļņiem un cirtām, stilistiem arvien vairāk tiecoties pēc dabiskuma. Jāpiebilst, ka pārlieku taisni mati arī rada nopietnāku un piezemētāku tēlu, savukārt brīvi krītošas šķipsnas izskatu vienmēr padarīs jaunāku.

Mitro matu efekts

Reizi pa reizei nākas pamanīt arī kādu dāmu, kas izvēlējusies izmēģināt mitro matu efektu, vajadzīgo izskatu panākot ar pamatīgu matu veidošanas līdzekļu palīdzību. Taču šķietami mitri mati, kas atglausti uz aizmuguri, tiem pieres daļā esot nedaudz uzkasītiem, seju padarīs apjomīgāku, kā arī koptēlu – vecāku. Tāpēc minētās frizūras vietā vēlams izvēlēties dabiskāku matu sakārtojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!