Foto: Shutterstock
Matu griezumam ir liels spēks – tas var mūs padarīt pievilcīgākas un jaunākas vai, tieši pretēji, nepavisam neglaimot sejas uzbūvei un komplekcijai, ja piemeklēts nepareizi. Šai sakarā piedāvājam "Women's Health" apkopotos ieteikumus par atbilstošākajiem matu griezumiem un loku veidošanas principiem konkrētai sejas formai.

Kvadrātveida seja

Foto: Reuters/Scanpix

Galvenais uzdevums, kas jāveic frizūrai, ja esi kvadrātveida un stūrainas sejas formas īpašniece, ir maigāku vaibstu radīšana un leņķu notušēšana.

Izvēlies frizūru, kurā akcentētas šķipsnas ap pieri un abās sejas sānu daļās, veido pāršķirtu celiņu vai nogriez čolku, kas ir uzacu augstumā tās centrā, savukārt sānos kļūst īsāka.

Šāds griezums mazinās akcentētu un stūrainu žokli, tomēr atceries, ka čolka nedrīkst būt pārlieku gara, lai neierāmētu jau tā stūraino seju.

Sirdsveida seja

Foto: AP/Scanpix

Ja tava piere ir platāka par sejas apakšējo daļu, ļauj matu šķipsnām, kas akcentē sejas centru, krist gar sāniem acu augstumā. Tas novērsīs uzmanību no šaurā zoda un akcentēs acis, kā arī vizuāli mazinās pieres platumu. Tāpat vari atļauties kuplus matus, kas pie saknēm savukārt ir mazliet pieplakuši.

Apaļa seja

Foto: Reuters/Scanpix

Apaļas sejas īpašnieces parasti izvairās no lokām un apjoma, baidoties seju padarīt vēl apaļāku un lielāku. Tomēr arī šāda sejas forma pieļauj minēto frizūru, vien ieteicams matus pāršķirt uz vienu pusi un pacelt pakausī, tā vizuāli pagarinot seju un mazinot vaigu platumu.

Savukārt jāizvairās šai gadījumā ir no pieglaustiem matiem un biezas čolkas, kas sejai liks izskatīties platai un strupai.

Trijstūrveida seja

Foto: Reuters/Scanpix

Ja tava piere ir šaura, bet žoklis plats vai arī otrādi, sejai veidojot it kā trijstūri, ieveido matus taisnus, vietām tos salokojot. Kontrasts novērsīs uzmanību no platākās sejas daļas, radot vienmērīgāku iespaidu.

Tāpat izvairies no smagām un apjomīgām lokām, īpaši matu galos, lai neradītu vēl lielāku defektu!

Ovāla seja

Foto: Reuters/Scanpix

Ovālai sejai piestāvēs teju katrs matu griezums un arī frizūra. Savukārt, veidojot lokas, vari atļauties gan princešu cirtas, gan paspūrušu efektu.

Ja vēlies seju izcelt, ieveido matus tā, lai seja būtu atklāta, saņemot tos uz aizmuguri vai sāniem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!