Foto: Shutterstock
Sausa un raupja roku āda ir problēma, ar ko bieži saskaras cilvēki, kas ikdienā dara fizisku darbu. Ādu kairina un sausina arī trauku vai veļas mazgāšana ar rokām un ļoti daudzas citas ikdienišķas darbības. Tāpat šai problēmai ir arī nedaudz sezonāls raksturs, proti, aukstā laikā roku ādai var būt nepieciešamas papildu rūpes.

Lai rokas būtu maigas un sausas, sasprēgājusi āda neradītu diskomfortu, piedāvājam iepazīties ar “Women’s Health” ekspertu apkopotajiem ieteikumiem roku ādas kopšanai.

Roku krēmam vienmēr jābūt pieejamam

Lai tu neaizmirstu parūpēties par savām rokām, tev vienmēr jābūt pieejamam krēmam. Tā kā ūdens ir viens no lielākajiem ādas sausinātājiem, krēmu ieteicams turēt pie katras izlietnes tavās mājās, lai vienmēr pēc roku mazgāšanas vai kādu darbu veikšanas, vari palutināt savas rokas ar kopjošu krēmu. Tāpat krēma tūbiņu ieteicams nēsāt arī savā rokassomiņā, jo tu nekad nevari zināt, kad to ievajadzēsies.

Nepārspīlē ar roku dezinfekcijas līdzekļiem

Ja vien to neprasa darbs. Lielākajai daļai cilvēku ikdienā nav nepieciešams lietot roku dezinfekcijas līdzekļus. Tie parasti satur alkoholu, kas ļoti sausina ādu. Tā vietā, lai pēc brauciena sabiedriskajā transportā vai citas ikdienišķas darbības, pēc kuras šķiet, ka rokas ir netīras, izmantotu dezinfekcijas līdzekli, nomazgā rokas, izmantojot maigas ziepes, kas nesausina ādu.

Izvairies no roku žāvētājiem

Žāvētāji, kas darbojas, izmantojot silta gaisa plūsmu, patiešām “žāvē” tavu roku ādu, palīdzot atbrīvoties no liekā mitruma, kā arī sausinot ādu. Ja ir iespēja izvēlēties, labāk izmanto papīra dvieļus – tie ir ne vien draudzīgāki tavām rokām, bet arī higiēniski.

Aukstā laikā valkā cimdus

Kas kopīgs vējam, salam un centrālapkurei? Visas šīs lietas sausina tavu ādu. Tas attiecas uz visu ķermeni – arī rokām. Lai pasargātu savu ādu, valkā cimdus. Tu taču aukstā laikā neiziesi no mājām bez biksēm vai mēteļa. Cimdi ir tikpat svarīgi.

Izvēlies atbilstošu roku krēmu

Atceries, ka arī roku krēmi ir dažādi. Lai roku āda nebūtu sausa, tev nepieciešams krēms, kas ne vien mitrina, bet arī satur vielas, kas neļauj ādā esošo mitrumu zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!