Daudzas no mums pat neiedomājas, kādu iespaidu uz mūsu ādas izskatu un veselību atstāj pat visnevainīgākās darbības. Lai uzzinātu, kādi faktori ietekmē tavas ādas izskatu un labsajūtu un kā tos iespējams novērst, iepazīsties ar žurnāla "Elle" ekspertu viedokļiem.

Gulēšana ar meikapu

Gulēšana ar grimu uz sejas var radīt bakteriālas infekcijas un aizsprostot poras, kā rezultātā var rasties akne. Nekad neaizmirsti par grima noņemšanu!

Piņņu spiešana

Ja tev piemīt tendence izspiest katru pumpiņu, kas parādās uz sejas, pārstāj tā darīt – šādi tu tikai vēl dziļāk porās ievadi netīrumus, kas vēlāk rezultēsies vēl vairāk pinnēs vai rētiņās.

Ēdienreižu izlaišana

Neregulāras ēdienreizes var radīt pāragru ādas novecošanos un to sausināt, tieši tādēļ ēdienreizēs vienmēr atceries par būtiskākajiem vitamīniem, lai stiprinātu savas ādas veselību.

Nepietiekams ūdens daudzums

Ūdens uzņemšana pietiekamā daudzumā katru dienu ne vien palīdzēs tev cīnīties ar ādas novecošanos, bet arī dos tai veselīgu mirdzumu.

Runāšana pa telefonu

Stundām ilgas sarunas pa telefonu uz tavas zoda līnijas un vaigiem var radīt pinnes un izsitumus, tādēļ turi sev pa rokai antibakteriālās salvetes, lai tavs telefons un līdz ar to arī āda vienmēr būtu svaiga un tīra.

Matu kopšanas produkti uz sejas

Nākamajā reizē, kad lietosi matu laku, uzklāj uz savas sejas tīru dvieli, lai aizsargātu ādu, kā arī vienmēr sporta zālē lieto matu banti, lai matos esošie produkti nenonāktu uz tavas sejas, kad tā sāks svīst.

Nepietiekams miega daudzums

Gulēšanas astoņas stundas diennaktī ne vien palīdzēs tev izskatīties svaigai un starojošai, bet arī atjaunos tavas ādas izskatu, savukārt nepietiekams miegs var rezultēties nespodrā, blāvā ādā un aizsprostotās porās.

Stress

Viens no lielākajiem veselīgas ādas ienaidniekiem ir stress. Trauksmainu notikumu rezultātā var rasties ādas defekti, izsitumi un stresa radītās rūpju līnijas var iesēsties sejā uz visiem laikiem. Lai izvairītos no stresa, velti laiku kaut kam, ko tu izbaudi, piemēram, jogai vai lasīšanai.

Alkohola lietošana

Vīns, alus un citi alkoholiskie dzērieni dehidrē tavu ādu, un tai ir vajadzīga papildu mitrināšana – bez tās tavai ādai ir lielāka nosliece uz sausumu un grumbu veidošanos.

Pasīvā smēķēšana

Pat tad, ja tu pati nesmēķē, būšana blakus smēķētājiem var likt tavai ādai izskatīties nogurušai un paātrināt grumbu rašanās procesu.

Daudz meikapa

Dažas dienas nedēļā ļauj savai ādai elpot un nelieto meikapu. Tādējādi tu izvairīsies no aizsprostotām porām un piņņu rašanās, kā arī novērsīsi pāragru novecošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!