“Lietojot tabletes, lai palielinātu krūtis, ir pat bīstami. Patiesu efektu krūšu palielināšanā var sniegt tikai plastiskā ķirurģija. Ķirurgs varētu novērtēt, vai alternatīvās ārstēšanas metode varētu būt sekmīga,” skaidro Latvijas Ģimenes Centra ginekoloģes.
Jautājums:
Pēdējā laikā bieži žurnālā "Ieva" redzu reklāmu par brīnumzālēm "Push-up", kuras lietojot var palielināt krūtis par 2 izmēriem. Sazvanījos ar šo firmu, noskaidroju, ka tas maksā 95,- Ls un, ka rezultāts ir uz apmēram 5 gadiem. Divus mēnešus ir jālieto tabletītes un viss. Man tas liekas diezgan nereāli un apšaubāmi, jo kāpēc tad joprojām pasaulē tiek taisītas operācijas šajā sakarā un lietots silikons, ja ir šāda - tik vienkārša iespēja? Varbūt kāds varētu ko tuvāk man paskaidrot? Un tad jau varbūt ir vēl kāds līdzeklis, kas nemaksā tik dārgi?

Atbild dr. Ilze Ligere: Šaubas par “Push up” iedarbību ir pamatotas. Lietojot tabletes, lai palielinātu krūtis, ir pat bīstami. Patiesu efektu krūšu palielināšanā var sniegt tikai plastiskā ķirurģija.

Jautājums: Beidzot esmu arī es saņēmusies uzdot jautājumu, kas mani nomoka jau vairākus gadus - krūtis! Mana problēma ir tāda, ka manas krūtis ir nelielas un vēl piedevām tajās nav tvirtuma (izskatās, ka es jau būtu barojusi vairākus bērniņus, kau tas tā nav). Esmu kādreiz nodarbojusies ar peldēšanu, dejoju tautas dejas, tā kā neesmu tāda, kas nebūtu nodarbinājusi muskulatūru, tomēr krūšu muskuļi man nav attīstījušies.

Zinu, ka ir iespēja veikt plastisko operāciju, bet tai es uzreiz negribētu piekrist neizmēģinot kādas citas iespējas. Es esmu dzirdējusi, ka ir tāda vakuummasāža ("Veselības centrs 4") un, ka tā tiešām esot darījusi brīnumu lietas - krūtis esot palielinājušās par diviem izmēriem un kļuvušas tvirtākas. Vai tiešām tas tā ir? Vai varbūt ir vēl kādas citas iespējas (izņemot ķirurģisku iejaukšanos un trenažieru zāli)?

Atbild dr. Anita Spakovica: Tev noteikti būtu jāparāda savas krūtis speciālistam – plastiskajam ķirurgam, jo ir grūti neklātienē dot padomu. Ķirurgs varētu novērtēt, vai alternatīvās ārstēšanas metode varētu būt sekmīga.

Pateicamies par sadarbību Latvijas Ģimenes Centra ārstiem.
Latvijas Ģimenes Centra adrese: Rīga, Kaņiera 10a. Tālruņi reģistratūrā: 7132165 un 7132164.

Savus ierosinājumus, par kādām tēmām tu gribētu lasīt sadaļā "DELFI sievietēm", sūti uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!