Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka uzacis ir viena no grima uzklāšanā sarežģītākajām sejas daļām. Tāpat pūliņus jāiegulda to koriģēšanā un piemērota toņa, kā arī formas piemeklēšanā. Šai sakarā piedāvājam beautyhigh.com padomus, kā izvairīties no izplatītākajām uzacu koriģēšanas un krāsošanas kļūdām.

Pārmērīga matiņu izplūkšana

Šī ir populārākā kļūda, ko pieļaujam, cenšoties piešķirt uzacīm formu. Atceries, ka tām jābūt dabiskā biezumā un izvairies no nonākšanas pie „diedziņuzacīm”. Eksperti iesaka izraut tikai tos matiņus, kas acīmredzami ir lieki, izvairoties no tālākas to plūkšanas uzacu vidusdaļā.

Novecojusi pincete

Ja tava pincete vai uzacu raustīšanas knaiblītes ir kļuvušas neasas, iegādājies jaunas vai griezies pie profesionāļa, kurš tās varētu uzasināt. Raujot matiņus ar neasu instrumentu, āda tiek lieki kairināta, matiņus bieži vien nokniebjot, nevis izraujot ar visu sakni vienā piegājienā.

Milzu loks

Izvairies no nedabiski izliektu uzacu iegūšanas, kas sejai liks izskatīties komiski. Vislabāk mums piestāv uzacu dabiskā forma, tāpēc to atliek vien nedaudz piekoriģēt, un rezultāts būs teicams.

Aizmiršana par uzacu augšdaļu

Izraujot liekos matiņus zem uzacīm, iegūsim koptāku izskatu, bet nedrīkst arī aizmirst par matiņiem virs uzacīm. Tie bieži vien aug juku jukām dažādos virzienos, radot nepabeigtības efektu.

Uzacu galu apcirpšana

Pārāk plata sprauga starp uzacīm izskatās savādi, kā arī vizuāli palielina degunu. Ideālā variantā uzacīm jāsākas vienā līnijā ar acs iekšējo kaktiņu, tāpēc nepārcenties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!