Lasītājas jautājums: ... Kā jau visiem pusaudžiem, arī man pubertātes periodā uzradās pinnes un komedoni. Tajā mirklī tas viss šķita pārejošs un tam ļoti liela uzmanība pievērsta netika.
(
Publicēšanai saīsināts.
) ... Taču vēl joprojām mokos ar savām pinnēm un komedoniem, lai gan regulāri lietoju pīlinga krēmu (Manhatten), krēmu (Biodermīns), sejas losjonu (Eucerin, problemātiskai ādai), antiseptiskas Austrālijas tējaskoka šķidrās sejas mazgājamās ziepes, arī tējaskoka eļļiņu, ko smērēju uz brūcītēm, Oriflame korekcijas zīmuli (tikai uz nakti uzliekot uz problemātiskajām vietām dziedējošo ziedīti zaļā krāsa), regulāri (katru 2. nedēļu) apmeklēju kosmetologu un 2 reizes nedēļā lieku uz sejas masku. Dekoratīvo kosmētiku - krēmu un pūderi - pērku aptiekā (Aknefug simplex krēms, kuru tagad varēs nopirkt tikai ar receptēm). BET TAS VISS VELTI!!!!!!!!!! Jo visa seja tāda pat neforša. Tāpēc dažreiz nolaižas rokas.

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Ieteiktu painteresēties par firmas “Roche” līdzekli “Roaccutane”, kurš ir ļoti efektīvs šo problēmu risināšanā.

Lasītājas jautājums: Esmu rudmate. Vai rudās arī iet uz solārijiem un sauļojas? Vai rudās var iedegt zem solārija lampām? Jautāju tāpēc, ka ir dažādi rudie cilvēki - pilnīgi baltie, kas arī vasarās neiedeg vai tikai sārtojās, bet ir rudie, kurus tomēr saule "ņem". Pie šiem pieskaitu arī sevi. Vasarās iedegu (ne uzreiz protams), parādās vasarraibumi, par kuriem ļoti priecājos.

Tātad, vai es varētu doties uz solāriju un kādas būtu manas izredzes iedegt? Pēc cik reizēm parādītos iedegums un cik bieži man būtu jāiegriežas solārija kabinetā? Kādu ietekmi solārijs atstāj uz ādu? Vai tas ir priekšnoteikums tās pāragrai novecošanai? Lūdzu sniedziet atbildes uz šiem jautājumiem, un ļoti ceru, ka tomēr solārijs man nebūs liegts, jo daudz labāk jūtos ar brūnganu ādas krāsu un fantastiskajiem mazajiem vasarraibumiņiem nekā balta ar sarkanu degunu ziemā.

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Uz solāriju vari doties, tikai jābūt piesardzīgai. Jālieto atbilstoši krēmi gan sejai, gan ķermenim. Paralēli ieteicamas karotīna kapsulas, kuras var iegādāties aptiekās. Lieto pa 1 kapsulai dienā vai arī dzer svaigu burkānu sulu (1 glāze dienā).

Iedegums parādīsies otrajā vai trešajā reizē, un solārijs jāapmeklē divreiz nedēļā ar 2-3 dienu pārtraukumu, kopā 5-6 reizes.

Uz ādu solārijs atstāj pozitīvu iedarbību, ja ievēro norādītos ieteikumus. Katrā noteiktā vietā, kur uzsāc solārija peldes, konsultējies ar speciālistu par pareizu solārija un atbilstošu krēmu lietošanu, jo daudz kas ir atkarīgs no solārija intensitātes.

Lasītājas jautājums: Gribētu dzirdēt konkrētāku piedāvājumu manas situācijas risināšanai. Mana problēma ir tāda, ka sejas ādai (īpaši vaigiem) ir ļoti tuvu sīkie kapilārie asinsvadi. Daudzviet ir lasīts par vielām, kuras neder šim ādas tipam, bet gribētos dzirdēt pāris konkrētus sejas krēmus (Latvijā nopērkamus), kuri būtu piemēroti šī tipa sejas kopšanai.

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Lai dotu konkrētāku atbildi, vajadzētu redzēt ādu. Atbilstošu krēmu tu vari iegādāties “Kolonnas” veikalos Rīgā, firmas “Vichy” vai “Liekac” ārstniecisko kosmētiku aptiekās, vai arī firmas “Dzintars” kosmētiku. Konsultējies ar speciālistiem, minot savu problēmu.

Lasītājas jautājums: Man raizes sagādā mani mati! Nekādi netieku ar tiem galā! Lieta tāda, ka man ļoti patīk kuplas frizūras, un , nejūtos labi, ja man mati ir taisni, neieveidoti un neizteiksmīgi... Man ir pakāpenisks griezums, viss būtu ļoti labi - es tos skaisti ieveidoju (izmantoju arī matu putas), sagatavoju frizūru, iepūšu laku, un, apmierināta ar savu izskatu dodos ikdienas gaitās, bet.... Kad tieku līdz gala mērķim (darbam vai universitātei), no manas skaistās frizūras nav ne vēsts - mati ir noplakuši, lokas izgājušas, tie ir taisni, saraini, īsi sakot - "vairs nestāv"! Kad sūdzos par to frizierēm, viņas tikai pasaka - jā, jums ir nepakļāvīgi, mīksti mati.... Bet vai tiešām mūsdienu modernās tehnoloģijas laikmetā nav iespējams neko darīt ???

Es gribu arī matus izaudzēt garākus (tagad man ir līdz pleciem), bet vai nu es neizturu mocības, ko man sagādā to ieveidošana, un apgriežu, vai ielieku ilgviļņus. Kad ielieku ilgviļņus, uz kādu laiku ir miers - atliek tikai ielikt cirtās želeju, un mati ir kupli un viss kārtībā...

Bet, kad ilgviļņi ataug, gali sašķeļas, man atkal gribas skaistus veselīgus matus... Kad tos ataudzēju (ilgviļņus ar laiku nogriežot), atkal sākas viss no gala - es mokos ar ieveidošanu, frizūras noturību un neskaitāmiem flakoniņiem matu lakas! Ko lai es daru? Kādas vēl man nezināms metodes es varētu pielietot, lai iegūtu skaistu, noturīgu frizūru?

Salona “Sirēnas” friziere Inga Čigirova:

Tāpat kā visās citās nozarēs, arī friziera darbā ir jaunumi. Šobrīd var ieveidot arī tādus matus, par kuriem agrāk likās, ka to ieveidošana ir neiespējama. Viens no tādiem jaunumiem ir apjoma jeb “skābie” ilgviļņi. Tas ir veids, kā kuplināt matus, neliekot tiem izskatīties kā pūkai.

Var arī izmēģināt speciālas sakņu putas, kas brīnišķīgi “paceļ” matus pie saknēm. Protams, var arī vizuāli, ar krāsošanu vai griezuma palīdzību kuplināt matus, piešķirot tiem apjomu.

Pirms pieņemt lēmumu, es ieteiktu Jums konsultēties ar frizieri.

Lasītājas jautājums: Mani interesē jautājums saistībā ar solāriju un sejas ādu. Jau vairākus gadus apmeklēju solāriju, taču ļoti bieži, kad sejas āda kļūst tumšāka, iedegums neveidojas vienmērīgs. Tieši uz sejas. Rodas nelieli balti plankumi, kuri kaut kādā veidā nenosauļojas. Seja izskatās raiba. Parasti tādi balti plankumi ir uz viena vai otra vaiga. Esmu dzirdējusi kaut ko, kā tos var "dabūt nost" kosmētiskajos salonos ar kaut kādu "ultra staru" procedūru. Vai tā ir taisnība? Ko es pati varētu veikt lietas labā, lai nevajadzētu izdot naudu par šo iespējams dārgo procedūru? Cik efektīva ir kosmetologa iejaukšanās? Tikai neiesakiet vispār neapmeklēt solāriju. Piebildīšu, ka vienmēr lietoju solārijam paredzētos krēmus. Man ir 22 gadi.

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Būtu lietderīgi apmeklēt kosmetologu, lai spriestu par tavas problēmas risinājumu.

Lasītājas jautājums: Man ir taukaina, problemātiska, dažreiz piņņaina āda T zonā. Biju pie dermatologa, bet viņas ieteiktie līdzekļi man šķiet pārāk "spēcīgi", ādu savelkoši. Mani interesē paši nepieciešamākie soļi ādas kopšanā, tā lai ādai nenodarītu pāri, bet to attīrītu un pasargātu. Varbūt ir kādas tautas metodes, ko var izmantot taukainai ādai? Kā vispār ir pareizi jākopj taukaina āda, vai var lietot krēmu?

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Iegriezies uz konsultāciju kosmētiskajā kabinetā, lai pārrunātu tevis interesējošos jautājumus.

Lasītājas jautājums: Sakiet lūdzu, ka cīnīties ar piņņu sekām? Man paliek zilgani pleķīši un mēnešiem ilgi nenoiet.

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Ar piņņu sekām var cīnīties, uzlabojot ādas vielmaiņas procesus: liekot maskas apmēram divreiz nedēļā, regulāri kopjot sejas ādu.

Lasītājas jautājums: Labdien! Nezinu pat lāgā, kam man būtu šāds jautājums jāuzdod, bet ceru, ka Jūs spēsiet atbildēt. Tātad: Kāpēc uz dibena un arī nedaudz uz augšstilbiem metas mazas sīkas pumpiņas? Īpaši jau netraucē un ik pa laikam pāriet, bet diskomfortu rada gan!

Salona “Sirēnas” kosmētiķe Inga Ozere:

Tas nozīmē, ka šajā vietā ādā ir traucēti vielmaiņas procesi. Vajadzētu griezties pie dermatologa vai pietiekties uz konsultāciju kosmētiskajā kabinetā.

Skaistumsalons "Sirēnas" atrodas Rīgā, Matīsa ielā 31. Salonā ir vīriešu, sieviešu un bērnu frizētava. Pārējie pakalpojumi: manikīrs, nagu dizains, sausais pedikīrs, lieko (mākslīgo) nagu pieaudzēšana. Vaksācija. Solārijs (ERGOLINE 300). Ausu caurduršana. Ārsts-kosmetologs veic procedūras ar dzintara nūjiņām un galvanoplastikas aparātu. Celulīta ārstēšana notiek ar BODY WRAPING (ķermeņa aptīšana) un BODY STAR aparātu. Salons piedāvā arī notievēšanas procedūras. Ir pieejama lāzeraparatūra matu ārstēšanai.

Salona darba laiks: darba dienās un sestdienās 8.00-20.00, svētdienās 10.00-17.00. Tālruņi: 7274719, 7310575.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!