Ja tev ir sprogaini vai viļņaini mati un tu vēlies tos iztaisnot, ievēro tālāk minētos padomus. Vispirms izmazgā matus ar šampūnu. Pēc mazgāšanas, ja mati ir ļoti biezi, izspied lieko mitrumu no matiem ar dvieli...
Iepūt nedaudz matu veidošanas gēla (piemēram,
Wella Shockwaves
), lai aizsargātu matus no fēna karstuma un piešķirtu tiem jauku spīdumu.
Pēc tam ar fēnu sāc žāvēt no priekšpuses, jo tā ir matu svarīgākā daļa. Parasti cilvēki, žāvējot matus, sāk no aizmugures un, kamēr tiek līdz priekšpusei, viņiem šis process jau ir apnicis, lūk, kādēļ tāpēc mati vislabāk izskatās galvas aizmugurē, kur neviens tiem nepievērš uzmanību.

Nemāni sevi - tu nekad neiztaisnosi matus ar nejauku plastmasas suku. Nežēlo naudu un nopērc lielu, apaļu, īstu saru suku, kas kļūs par tavu draugu uz visu mūžu. Ja sākumā sari šķiet pārāk asi un cieti, izmērcē suku karstā ziepjūdenī, un sari kļūs mīkstāki.

Žāvējot matus ar fēnu, pārliecinies, vai gaiss plūst taisnā līnijā, tieši tādā virzienā, kādā uz tavas galvas aug mati, citādi īsākie matiņi ieveidosies citos virzienos, un rezultāts būs neapmierinošs.

Žāvē un ķemmē matus no saknēm uz matu galiem, saglabājot vienādu nostiepumu visā garumā. Turpini taisnošanu, kamēr mati ir pilnīgi izžuvuši, citādi tie netiks pilnībā iztaisnoti. Taču nav arī ieteicams matus pāržāvēt, jo tad tie kļūst pārāk gaisīgi un izskatās nedzīvi.

Apstrādā matus sistemātiski - sāc ar priekšējām šķipsnām, tad iztaisno galvvidus, pēc tam sānu, un visbeidzot aizmugurējos matus.

Lai mati kļūtu pavisam gludi, beigās iztaisno tās ar matu taisnošanas šķērēm, kas nostiprinās ar fēnu panākto matu formu, un tā saglabāsies ilgāk. Īpaši labas matu taisnošanas šķēres ražo firma HQhair.

Pabeidz matu veidošanas procedūru, ieziežot matos nedaudz matu spīduma vai seruma. Saberzē to plaukstās un tad iezied matus, kas nu ir taisni, bez vismazākajām sprogu pazīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!