Skaistas lūpas ir jutekliskas. Pareizi krāsotas lūpas arī bālu seju padara košāku un starojošu, bet rūpīgi koptas un veselīgas lūpas labi izskatīsies arī nekrāsotas. Kāda kopšana vajadzīga sausai un jūtīgai ādai?
Sausas, sasprēgājušas lūpas apgrūtina lūpu krāsošanu un var izraisīt arī nepatīkamas sajūtas. Pomāde atlūp kopā ar ādu, un lūpu krāsojums izskatās neglīts un nevienmērīgs.

Nekrāsotas lūpas visbiežāk izskatās bālas un nepievilcīgas. Vēl sliktāk, ja tās sasprēgā, āda kļūst rievaina un sūrstoša. Šādos gadījumos vainojami ir klimatiskie faktori - sauss gaiss, spilgta saule vai aukstums, taču dažreiz to izraisa arī slimības vai medikamenti.

ASV veikts pētījums liecina, ka ādas vēzis bieži rodas lūpās! Novērota sakarība: sievietēm, kuras regulāri lieto lūpu krāsu, ļaundabīgi audzēji lūpu šūnās veidojas daudz retāk nekā vīriešiem, jo vīrieši taču gandrīz nekad nelieto aizsargkrēmus.

Lai pasargātu ādu no sasprēgāšanas, vajadzīga atbilstoša kopšana. Lūpas pašas sevi neaizsargās, jo tajās nav ne tauku dziedzeru, ne aizsargājošas raga kārtiņas.

  • Izmanto mitrinošu lūpu krāsu, kurām ir arī saudzējoša un ārstnieciska iedarbība. Vēlams, lai tajā būtu sekojošas sastāvdaļas: glicerīns, pantenols, alantoīns, bisabolols, alvejas ekstrakts, A, B vai E vitamīni un aizsardzības faktors pret ultravioleto staru kaitīgo iedarbību.

    Glicerīns nodrošina mitruma iesūkšanos ādā. Taukvielas, alantoīns un pantenols uz lūpu virskārtas izveido aizsargkārtiņu, reģenerē ādas šūnas un pasargā tās no izkalšanas.

  • Lūpu krāsu uzklāj uzmanīgi, vai vēl labāk – izmanto lūpu otiņu krāsas uzklāšanai. Tādējādi jūtīgā un sausā āda tiks pēc iespējas mazāk kairināta.
  • Sasprēgājušām lupām kontūras ieteicams vilkt ar lūpu otiņu, nevis ar kontūrzīmuli.
  • Ja tev nepatīk lūpu krāsa, izmanto aptiekās nopērkamo lūpu balzamu, kas ne tikai ārstnieciski kopj, bet arī saudzē ādu no UV stariem.
  • Ja lūpām ir tendence sprēgāt, izvairies tās bieži aplaizīt, jo mitrums tās sausina vēl vairāk.
  • Sausinošas maskas un pīlingus neuzklāj uz lūpām! Uzliekot sejas masku, uzsmērē uz lūpām mitrinošu, bet ne taukainu krēmu.
  • Medus lieliski aiztur mitrumu un ātri palīdz ādai atjaunoties. Uzklāj medu plānā kārtiņā, viegli iemasē ādā un, par spīti saldajai garšai, mēģini to nenolaizīt...
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!